ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι κέρδισε (ήδη) με Πάμπο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Το μίνι σίριαλ έλαβε χθες το βράδυ τέλος, με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών να επιβεβαιώνονται. Ο Πάμπος Χριστοδούλου αναλαμβάνει από το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας. Η επίσημη έναρξη της συνεργασίας αρχίζει την πρώτη του Ιούνη, αλλά είναι αυτονόητο ότι η δουλειά έχει ήδη αρχίσει.

Η απόφαση - πρόσληψη, λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, που στην ουσία, έκανε αποδεκτή την εισήγηση του προέδρου Αντώνη Τζιωνή, που είχε πραγματοποιήσει εντατικές επαφές με τον Πάμπο Χριστοδούλου, αλλά και με άλλους προπονητές. Ήταν όμως σαφές ότι ο ίδιος, άλλα και η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ έκλινε από την αρχή προς τη μεριά του συγκεκριμένου προπονητή.

Η ίδια… κλίση εμφανίστηκε και στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας, που με τη δική του έντονη, παρέμβαση στα social media, πίεσε για την πρόσληψη του. Είναι χαρακτηριστικό το ότι προηγούμενες ενστάσεις από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών για το πρόσωπο του Πάμπου Χριστοδούλου, ούτε καν εμφανίστηκαν αυτήν τη φορά.

Οι ικανότητες του Πάμπου Χριστοδούλου είναι αυταπόδεικτες. Και δεν αμφισβητούνται από κανένα λογικό άνθρωπο. Όπως και το έργο του, που αποτελεί ασφαλώς απόρροια των ικανοτήτων του. Αποκορύφωμα, (αυτού του έργου), η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, το 2012. Η ομάδα της Λεμεσού πήρε εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα, μετά από 44 χρόνια, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπου και αν εργάστηκε ο Κύπριος κόουτς άφησε την προσωπική του σφραγίδα.

Η Ομόνοια έχει εκφράσει φέτος επανειλημμένα τη θέση ότι τη νέα χρόνια θέλει να κάνει το άλμα κορυφής. Με άλλα λόγια, θέλει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου, μετά από πολλά χρόνια. Το αν αυτό το άλμα θα γίνει με τον Πάμπο Χριστοδούλου στο τιμόνι, αυτήν τη στιγμή κανείς δεν το ξέρει. Εκτός αν είναι μελλοντολόγος. Και επειδή τέτοια ιδιότητα δεν τη διαθέτουμε, μένουμε στο παρόν.

Η χθεσινή συμφωνία μεταξύ Ομόνοιας και Πάμπου Χριστοδούλου στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δημιουργεί μια νέα κατάσταση στην Ομόνοια. Μια κατάσταση που αποτελούσε με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες… αδήριτη ανάγκη. 

Ο αποκλεισμός από το κύπελλο ήταν το αποκορύφωμα μιας ακόμη «στεγνής», από πλευράς τίτλων χρονιάς. Η χρονιά, όχι απλώς απογοήτευσε, αλλά ξενέρωσε τον κόσμο της Ομόνοιας. Η ατμόσφαιρα, αποκαρδιωτική, όσο λίγες φορές. Καμία όρεξη, κανένα πάθος, καμία ιδέα, κανένα κέφι.

Ο κόσμος, (στον οποίο αναφέρθηκε στις χθεσινές πρώτες του δηλώσεις ο νέος προπονητής), χρειαζόταν ένα ηχηρό γεγονός για την μεταστροφή του κλίματος, από αρνητικό σε θετικό. Η χθεσινή είδηση, αυτό κάνει. Και όχι μόνο. Πέρα από τη μεταστροφή του κλίματος αναπόδραστα φέρνει αλλά δυο στοιχεία στον κόσμο. Του δημιουργεί έμπνευση και παράλληλα τον συσπειρώνει γύρω από την ομάδα. Αυτό είναι το παρόν κέρδος για την Ομόνοια. Υπό τις περιστάσεις, το μέγιστο.

Μια νέα σελίδα ανοίγει. Δεδομένα: Μια μεγάλη ομάδα, έστω και με λάμψη, για την ώρα, θολή, ένας κόσμος διψασμένος από τη ξηρασία πολλών χρόνων, ένας προπονητής πολεμιστής και ένα διοικητικό συμβούλιο, που έχει αποδείξει πλειστάκις ότι δίνει στον κάθε προπονητή, μπόλικο χρόνο για να δουλέψει.

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X