ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Εκεί θα τον έβαζα»

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έξι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας έχουν κληθεί στην εθνική ομάδα για τα ματς με το Καζακστάν και την Εσθονία (Κωνσταντίνος Παναγή, Δημήτρης Χριστοφή, Φάνος Κατελάρης, Ανδρέας Παναγιώτου, Ονησίφορος Ρουσιάς και Ρενάτο Μαργκάσα). Παλιά αυτό ήταν σύνηθες, τώρα είναι αξιοσημείωτο. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. 

Το θέμα αφορά έναν εκ των κληθέντων. Το Φάνο Κατελάρη. Που στο φιλικό με το Καζακστάν αγωνίστηκε πολύ καλά για ενενήντα λεπτά στη θέση του κεντρικού αμυντικού, σκoράροντας μάλιστα. Τοιουτοτρόπως ο φέρελπις ποδοσφαιριστής πρόσθεσε άλλη μια θετική παρουσία σε αυτήν τη θέση. Ο Άκης Ιωακείμ χρησιμοποίησε το νεαρό σε αυτή θέση στα ματς με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ (στο δεύτερο τραυματίστηκε και αποχώρησε). Σε αυτήν τη θέση έχει αγωνιστεί (εξ’ανάγκης) και σε άλλα ματς του φετινού πρωταθλήματος, παρουσιάζων θετική εικόνα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής στην πρώτη του «γεμάτη» (20 παρουσίες, 11 ως βασικός, 3 γκολ) χρονιά στην πρώτη ομάδα, δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να ανέβει στο ποδοσφαιρικό μας στερέωμα.

Για την ώρα αγωνίστηκε σε δυο θέσεις. Αμυντικός χαφ και κεντρικός αμυντικός. Και στις δυο, έχει δείξει άνεση και θράσος δυσανάλογα για την ηλικία του. Επιπρόσθετα, είναι πολύ καλός στη ψηλή άμυνα και στον αέρα γενικότερα, μπορεί να δει γήπεδο τόσο από την άμυνα, (κάνει παιχνίδι από πίσω), όσο και από τον άξονα, ενώ συχνάκις προωθείται και επί πλέον σκοράρει! Όταν αγωνίζεται στην άμυνα έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις, ενώ βγαίνει πρώτος στη μπάλα, ών καλός και στη χαμηλή άμυνα.

Το που θα αγωνίζεται τελικά ο Φάνος Κατελάρης στο μέλλον, (γιατί είναι εμφανές ότι έχει μέλλον), θα το δείξει ο χρόνος.

Πάντως δυο προπονητές, οι Χριστάκης Χριστοφόρου και Άκης Ιωακείμ, έδειξαν να τον προτιμούν στην άμυνα. Θυμίζουμε επίσης ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Νικόλας Γεωργίου, σε πρόσφατη του δήλωση στον ΣΠΟΡ FM 95, είπε ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής έχει όλα τα προσόντα να προχωρήσει ως κεντρικός αμυντικός. Προσθέτοντας το εξής: «Αν ήμουν εγώ προπονητής, εκεί θα τον έβαζα».

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση