ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πως αλλιώς να το πεις;

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Στο κατώφλι της χρονιάς, νάσου την οπή στο κέντρο της άμυνας. 2-3 από τη Μπειτάρ στο ΓΣΠ και πρόωρος αποχαιρετισμός στην Ευρώπη (Μάριν Όρσουλιτς, Μπρούνο Νασιμέντο, έπαιξαν εκείνην τη μέρα).

Κατά την τρίτη αγωνιστική στο ματς με τη Δόξα, πρωτοεμφανίζεται ο Λουκάς Βύντρα, που ήλθε στο τέλος της μετεγγραφικής περιόδου, ενώ πριν από αυτόν έπαιξε στη θέση και ο Σάκης Παντελιάδης.

Στη συνέχεια, πέρασαν κατά καιρούς από τη θέση και οι Γκεόργκε Φλορέσκου, Φάνος Κατελάρης και Καρλίτος. Αυτοί δεν έπαιζαν τόσο λόγω ανώτερης βίας, (τραυματισμοί, τιμωρίες), όσο λόγω των αδυναμιών που παρουσιάζονταν στο κέντρο της άμυνας.

Καμία χρησιμοποιηθείσα φόρμουλα, δεν έδωσε τη λύση και η Ομόνοια συνέχισε να δέχεται εύκολα γκολ, παρουσιάζουσα αυτήν τη στιγμή το αρνητικό παθητικό των 30 γκολ. Η αδυναμία είναι εμφανέστατη, με αποτέλεσμα το θέμα της ενίσχυσης στο χώρο, να έχει καταντήσει εκνευριστικά μονότονο στα ρεπορτάζ των αθλητικών συντακτών που καλύπτουν το «πράσινο» ρεπορτάζ, ενώ μετατρέπεται παράλληλα σε παλλαϊκή απαίτηση.

Αφού ο Μάριν Ορσουλιτς έγινε …Ασιάτης, ήλθε επί τέλους ο Ισλανδός Κάρι Αρνασον, ανακοινωθείς επίσημα στις 30 Ιανουαρίου. Φορά την πράσινη φανέλα για πρώτη φορά στο ματς με τον Άρη στη Λεμεσό, σκοράρει και δίνει γενικά ένα δείγμα που αφήνει την εικόνα που λέει, «επί τέλους θα φτιάξουν τα πράγματα». Ξαναμπαίνει στο γήπεδο το περασμένο Σαββάτο στο ματς με την ΑΕΖ. Σε μια φάση δέχεται, αθέλητα, κτύπημα από τον συμπαίκτη του(!), τον κήπερ Ντάριο Κρέσιτς και αποχωρεί. Η αρχική ακτινογραφία, δεν δείχνει κάταγμα και προς στιγμή υπάρχει ανακούφιση.

Έρχεται όμως χθες το απόγευμα, μετά την επιβεβαιωτική εξέταση, η επίσημη ανακοίνωση από την Ομόνοια που ανατρέπει την αρχική ανακούφιση και αλλάζει ολοκληρωτικά το σκηνικό και τα συναισθήματα: «Ο Κάρι Άρνασον έχει υποστεί κάταγμα πλευράς και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο μήνες». Καλό Απρίλη δηλαδή!

Η Ομόνοια στην πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν, όπου θα τεσταριστεί σοβαρά η δυνατότητα επίτευξης των στόχων, λαβώνεται σοβαρά, από το κτύπημα τις ατυχίας. Η άμυνα παραμένει δυσλειτουργική, ενώ τώρα, (με την αποχώρηση του Κροάτη και τον τραυματισμό του Ισλανδού), είναι και αποψιλωμένη από πάνω. Διαθέτουσα, μόνο τρεις αμιγώς κεντρικούς αμυντικούς. Τους Λουκά Βύντρα, Μπρούνο Νασιμέντο (που ψυχολογικά δεν είναι στα καλύτερα του) και το νεαρό Ανδρέα Φραγκέσκου. Α, και ο ένας εκ των κατά συνθήκη σέντερ μπακ (Γκεόργκε Φλορέσκου) περνά σήμερα από ιατρική εξέταση. Θα περνούσε χθες αλλά παρουσιάστηκε πρόβλημα στο μαγνητικό τομογράφο! (έγινε και αυτό).


Μάγια, μάτι, ατυχία, πως αλλιώς να το πεις αυτό που συμβαίνει φέτος στην Ομόνοια;

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση