ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ε, όχι και περήφανος

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Είπε διάφορα o Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της περασμένης Πέμπτης για την απονομή των βραβείων ήθους. Ιδιότητας γαρ, ήταν φυσικό να επαινέσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο και το έργο της ΚΟΠ. Ουδείς αμφισβητεί τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο πρωτάθλημα (ψηλά και χαμηλά). Ουδείς επίσης αμφισβητεί την πρόοδο που έχει κάνει το Κυπριακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια στον καθαρά αγωνιστικό τομέα. 

Είπε όμως και πράγματα άστοχα. Ας διαβάζουμε ένα απόσπασμα της ομιλίας: «Είμαι εκπρόσωπος της FIFA σε διάφορες προβληματικές ποδοσφαιρικά χώρες και είμαι περήφανος για τον τρόπο που λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και σε συλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο της Ομοσπονδίας. Αυτοσκοπός δεν είναι η σύγκριση με χειρότερους αλλά η συνεχής πρόοδος».

Πως μπορεί ο επικεφαλής του ποδοσφαίρου να δηλώνει περήφανος για το ποδόσφαιρο μας όταν προ διμήνου, το άθλημα βίωσε το πιο αρνητικό ίσως γεγονός από καταβολής του, που το έχει σημαδέψει ανεξίτηλα; Τη θλιβερή ιστορία των φακέλων. Από την έναρξη του πρωταθλήματος και μετά, τα γραφεία της ΚΟΠ, υπέστησαν ανηλεή βομβαρδισμό φακέλων με αποστολέα την ΟΥΕΦΑ. Η ΚΟΠ παρέλαβε 9 φακέλους, με το σύνολο να ανέρχεται στους 79 από το 2011!

Η έντονη κατακραυγή του κόσμου και κυρίως οι προειδοποιήσεις της UEFA για επιβολή κυρώσεων, μας έσωσαν από τον περεταίρω διασυρμό.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου, το ανώτατο σώμα της Ομοσπονδίας, στην παρουσία του εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ Μάριου Λευκαρίτη, καταπιάστηκε με το θέμα της αντιμετώπισης του φαινομένου των αγώνων με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. συγκλήθηκε Άτυπη Γενική Συνέλευση στη Λεμεσό στις 14 Νοεμβρίου, και πήρε αποφάσεις που τερμάτισαν το φαινόμενο.

Ανέφερε και κάτι άλλο ο Πρόεδρος στην ομιλία του: «Καλούμαστε όλοι να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη του ευ αγωνίζεσθαι στην πορεία ενός δύσκολου Πρωταθλήματος». Το ευ αγωνίζεσθαι όμως είναι πράξη και όχι ρητορείες του κενού στις γιορτές και στα διάφορα πανηγυράκια της ΚΟΠ και των σωματείων.

Η πράξη προϋποθέτει παιδεία (αθλητική και γενικότερη). Ναι υπάρχουν εξαιρέσεις, γιατί κάποιοι έχουν παιδεία. Οι πολλοί πάσχουν από έλλειψη παιδείας, ενώ αρκετοί πιθανόν ούτε καν να ξέρουν την ερμηνεία των λέξεων, «ευ αγωνίζεσθαι».

 

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση