ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Φάνος και το πλάνο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Από το περασμένο καλοκαίρι η Ομόνοια εισήλθε σε ένα νέο στάδιο. Σε αυτό που ονομάζεται πλήρης επαγγελματικοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτή η νέα τάξη πραγμάτων, εκφράζεται κύρια με την πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα στο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή.

 Ο νέος τρόπος δουλειάς βασίζεται στο συγκεκριμένο πλάνο που σχεδίασε ο Ελλάδίτης. Αυτό το νέο πλάνο στοχεύει (χοντρά –χοντρά) στην σταδιακή αναγέννηση της ομάδας για να επιστρέψει ξανά στην κορυφή.

Η αναγέννηση βρίσκεται σε συνάφεια με την οικονομική εξυγίανση, που είναι βέβαια πλατύτερο θέμα. Αυτό που καλείται να κάνει ο Νίκος Νταμπίζας, με βάση τη δική του αρμοδιότητα, είναι να τηρεί ευλαβικά τον προϋπολογισμό εσόδων εξόδων του ποδοσφαιρικού τμήματος, (συμβόλαια, μετεγγραφές, αποδεσμεύσεις), με γνώμονα την ισορροπία στις απολαβές.

Το πλάνο προχωρεί. Η εκτίμηση που γίνεται αυτήν τη στιγμή είναι ότι η Ομόνοια είναι καλύτερη από πέρυσι, ανεξάρτητα αν αυτό δεν δείχνει ότι μπορεί να εξαργυρωθεί βαθμολογικά. Δηλαδή, η ομάδα δεν δείχνει να είναι σε θέση να κάνει κάτι καλύτερο από πέρυσι, από άποψη στόχων.

Υπάρχει όμως μια, επί μέρους, απτή απόδειξη θετικής λειτουργίας του πλάνου. Η αγωνιστική αναβάθμιση της ομάδας, περνά μέσα και από τον εμπλουτισμό του υλικού με ικανούς γηγενείς ποδοσφαιριστές. Ο Φάνος Κατελάρης αποτελεί την απόδειξη.Ο 20χρονος διεθνής με την ελπίδων, πήρε την ευκαιρία από τον Τζον Κάρβερ. Ο Άγγλος κόουτς τον ξεχώρισε από την προετοιμασία και τον έριξε στην ενδεκάδα, ποντάροντας στα προσόντα του.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και την αντικειμενική έλλειψη εμπειριών, δεν δυσκολεύτηκε ποσώς να γίνει βασικό στέλεχος της ομάδας. Τα εξαιρετικά σωματικά του προσόντα, ο αέρας που έχει στο παιχνίδι του, αλλά και οι ηγετικές του τάσεις, συν το ότι μαρκάρει, τρέχει, σερβίρει και σκοράρει, συνθέτουν ένα πακέτο ποδοσφαιριστή, που δείχνει ότι μπορεί να φθάσει ψηλά. Ήδη μετρά τρία γκολ. Με Απόλλωνα, ΑΕΚ και άλλο ένα με τη Δόξα. Σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος αγωνίστηκε ως βασικός και σ’ άλλα έξι πέρασε ως αλλαγή (12 συμμετοχές, 663 λεπτά).

Η Ομόνοια βρίσκεται σε επαφή μαζί του για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, με τον κόσμο της Ομόνοιας να εύχεται αίσιο πέρας στις διαπραγματεύσεις.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, σημαδιακό. Ο Φάνος Κατελάρης, είναι παίκτης που αναδεικνύεται από τις πράσινες ακαδημίες και δείχνει να διαθέτει την προοπτική για μια λαμπρή διαδρομή. Η τελευταία χρονιά που είχε γίνει κάτι τέτοιο, ήταν το 2000. Τότε είχε πρωτοπαίξει στην πρώτη ομάδα ο Στάθης Αλωνεύτης.

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση