ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η εμφανής «πράσινη» αλλαγή γραμμής πλεύσης

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Συνέντευξη Τύπου, παρέθεσε η Ομόνοια την περασμένη Τετάρτη. Αναφέρθηκε στα σημεία που θεωρεί ότι αδικήθηκε από τη διαιτησία, παρουσίασε, εν μέσω σοβαρών καταγγελιών, τη ζοφερή εικόνα του Κυπριακού ποδόσφαιρου, διατυπώνοντας ταυτόχρονα τα θέση, ότι το ποδόσφαιρο διαφεντεύεται από ένα κύκλωμα διαπλοκής και διαφθοράς, ενώ παρέθεσε προτάσεις (δέκα τον αριθμό) για τη βελτίωση του.

 Είχε όμως μια διαφορετική χροιά αυτή η συνέντευξη. Ήταν η στάση που κράτησαν οι «πράσινοι». Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που η Ομόνοια παρήγαγε πολιτική στο ποδόσφαιρο μας. Είναι η πρώτη φορά που βγήκε μπροστά για να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Ακόμη και τους καιρούς που μεσουρανούσε, διατηρούσε μια φοβική στάση, δείχνοντας τοιουτοτρόπως, ότι δεν θέλει να έλθει σε σύγκρουση με κανένα για να διεκδικήσει αυτό που πιστεύει ότι δικαιούται.

Μια στάση που δικαιολογημένα προκαλούσε την κριτική του κόσμου της και την εύλογη απορία του γενικότερου φίλαθλου κοινού.Η συνέντευξη λειτούργησε συνεπώς ως κομιστής μια άλλης εικόνας. Μια εικόνας διεκδικητικής, ανάλογης του εκτοπίσματος της ομάδας στο χώρο του ποδοσφαίρου. Παρουσιάστηκαν θέσεις μελετημένες και ουσιαστικές μακριά από συναισθηματισμούς, εύηχα μεν, ανούσια δε κλισέ και γενικότερες ρητορείες (του κενού) που πλασάρονται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Αν δε συνδυάσουμε αυτήν την εικόνα με τη γενικότερη «επιθετική» τακτική που έχει αρχίσει να εφαρμόζει πρόσφατα στα social media, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η Ομόνοια αλλάζει πολιτική.

Όσον αφορά τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί, ξεχωρίζουμε την πρόθεση για δημιουργία λίγκας: «Θα καλέσουμε τα σωματεία σε συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας μορφής διεξαγωγής του πρωταθλήματος, πάνω σε υγιείς βάσεις. Μιας νέας μορφής, προσαρμοσμένης στα δεδομένα της εποχής, στελεχωμένης στα καίρια πόστα από επαγγελματίες. Μιας νέας λίγκας που θα καταπολεμήσει την προκατάληψη και θα διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων». Αυτά ακριβώς είπε ο πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Τζιωνής επί του συγκεκριμένου θέματος. Θυμίζουμε ότι αυτή η ιδέα είχε προταθεί προ διετίας από τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους, αλλά ξεθώριασε εν τη γενέσει της.


Αυτή τη φορά πιθανό να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Γιατί αν δεν είναι διαφορετικά, αν δηλαδή τα λοιπά σωματεία κωφεύσουν, (το παρελθόν πάντως δεν παρέχει αισιοδοξία), και δεν ταρακουνηθούν τα νερά, θα συνεχίσει απτόητο να κάνει κουμάντο το βαθύ κράτος του ποδοσφαίρου. Που αποτελείται από τους ευάλωτους διαιτητές και τους εξυπνόβλακες παράγοντες που τάχατες αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας πάντως δεσμεύτηκε ενώπιον των λειτουργών του Τύπου ότι η Ομόνοια θα προσπαθήσει για τη δημιουργία τις Λίγκας. Αναμένουμε…

Δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 18.12.2016

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση