ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο λαός και η πυξίδα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Έχασε η Ομόνοια από την ΑΕΛ, αλλά τέτοιες ήττες ναι μεν στεναχωρούν, αλλά δεν απογοητεύουν. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ματ Νταρμπισάιαρ, ο άνθρωπος που έχει ρημάξει τα αντίπαλα δίκτυα, που έχει σκοράρει πολύ πιο δύσκολα γκολ, χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 78’. Τρία λεπτά αργότερα η Ομόνοια δέχεται το γκολ, που έφερε την ήττα.

Η κακή μοίρα δεν είναι. Ούτε η κακή εμφάνιση (κάθε άλλο). Στην περίπτωση αυτή είναι απλώς ποδοσφαιρικές συγκυρίες που ενίοτε λειτουργούν σε βάρος μιας ομάδας σε παιχνίδι όπως το προχθεσινό. Ματς λεπτών ισορροπιών, όπου ο νικητής αν υπάρξει (προχθές υπήρξε) θα κριθεί … στην τρίχα.

Οι Ομονοιάτες που πήγαν μαζικά στο γήπεδο, αλλά και αυτοί που είδαν το ματς από την τηλεόραση στεναχωρήθηκαν με την ήττα. Όμως οι παρόντες στο γήπεδο, που ήταν οι περισσότεροι σε εκτός έδρας αγώνα κατά τη φετινή σεζόν, ζέσταναν τους ποδοσφαιριστές με το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα. Συμπεριφορά υποδειγματική, αλλά και άκρως κατατοπιστική της σχέσης της ομάδας με τον κόσμο. Η αν θέλετε κατατοπιστική της αλλαγής της σχέσης αυτής.

Γυρνάμε πίσω για να θυμίσουμε. Αποδοκιμασίες στα πρώτα ματς, με κορύφωση εκείνο με την Καρμιώτισσα, παρότι νικηφόρο. Ήττα από Απόλλωνα στη Λεμεσό, αλλά ούτε «κιχ».Ισοπαλία με τη Νέα Σαλαμίνα σε ένα ματς, που η Ομόνοια έπρεπε να καθαρίσει με τεσσάρα στο πρώτο μέρος, αλλά κανείς δεν γκρινιάζει. Ήττα χθες από τη ΑΕΛ σε σημαντικό από όπου και αν το δει κανείς ματς, αλλά πέφτει χειροκρότημα στο τέλος.

Τα τρία τελευταία ματς τοποθετούνται στην περίοδο από την έκτη αγωνιστική και μετά, (ματς με Απόλλωνα), κατά την οποία η ομάδα άρχισε να δείχνει αγωνιστική πρόοδο, με την πιο απτή απόδειξη να επέρχεται στο ματς με την ΑΕΚ.

Ο κόσμος, στην ουσία, αποδοκίμαζε την κακή εικόνα της ομάδας. Όχι τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Τώρα δεν έχει λόγο να αποδοκιμάσει. Γιατί η εικόνα, είναι εικόνα ανόδου και προοπτικής. Με άλλα λόγια, η ομάδα τον γεμίζει και του δίνει ελπίδα. Έστω και αν χάσει, ή δεν κερδίσει. Βλέπει ότι η πυξίδα δεν είναι χαλασμένη.

Και όσο δεν χαλάει η πυξίδα, ο κόσμος με το δικό του κριτήριο, που, ναι, δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρικό, γιατί εμπεριέχει έντονη δόση συναισθηματισμού, θα είναι συμπαραστάτης.

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση