ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μέταλλο δε σκουριάζει!

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Παροπλισμένοι: Ο βασικός κήπερ (Κωνσταντίνος Παναγή), ο στυλοβάτης της άμυνας (Λουκάς Βύντρα) και ένας σημαντικός χαφ (Γκεόργκε Φλορέσκου).

Μπαίνεις στο γήπεδο για το ντέρμπι με τον πρωτοπόρο με το νεοσύλλεκτο Ανδρέα Χριστοδούλου, με τον παίκτη που είχε στα πόδια του… μισή προπόνηση (Μάριν Ορσουλιτς) και άλλο ένα που έχει …ξεχάσει πότε έχει παίξει στο κέντρο της άμυνας (Καρλίτος).

Και με τον λαό σου να είναι για πρώτη φορά φέτος μαζικά «παρών» στο γήπεδο (9678 εισιτήρια). Όλα αυτά τα ξεχνάς (όχι τον κόσμο γιατί αυτός είναι ο δέκτης του… υλικού που κουβαλάς στο γήπεδο). Ορμάς φουριόζος και στραγγαλίζεις τον αντίπαλο για ένα εικοσάλεπτο. Όταν λέμε στραγγαλίζεις, έτσι ακριβώς. Ανάσα δεν τον αφήνεις να πάρει με μαρκάρισμα του... σκοτωμού μέχρι και τον… Νίνιο.

Ρίχνεις το ρυθμό (σε περιορισμένο βαθμό), αλλά το γήπεδο είναι δικό σου και δείχνεις ασυμβίβαστος. Οτι δηλαδή δεν δέχεσαι τίποτα λιγότερο από το να αντικρίσεις τη μπάλα να αναπαύεται στα δίκτυα του αντιπάλου. Σκοράρεις με βολίδα - κεφαλιά του εκπληκτικού (και χθες) Φάνου Κατελάρη. Πας στο αποδυτήριο νικητής και με 11 τελικές εκ των οποίων οι εφτά στο στόχο!

Μπαίνεις για την επανάληψη. Δέχεσαι το γκολ νωρίς - νωρίς. Τρία μόλις λεπτά μετά, ο συνήθης ύποπτος, Ματ Ντάρμπισαιαρ, σκοράρει ξανά. Δείχνεις τοιουτοτρόπως ποιο είναι το αφεντικό στο γήπεδο. Μετά, ο αντίπαλος αντιδρά και ανεβαίνει. Εσύ όμως… εκεί. Κρατάς το σκορ με την αποφασιστικότητα και την επιμονή σου. Τελειώνει το ματς και σπας το αήττητο και τον τσαμπουκά του πρωτοπόρου!

Ο κόσμος φεύγει από το γήπεδο «γεμάτος» και σκέφτεται ότι αυτή η ομάδα πάει… για άλλα. Όλο αυτό το σκηνικό τι απεικονίζει; Ένα πράγμα πάνω από όλα. Το χαρακτήρα. Το μέταλλο της μεγάλης ομάδας. Πέρα από εμφάνιση (που ήταν η καλύτερη φετινή, αναντίλεκτα), πέρα από τακτικές (εξαιρετικός βαθμός προσήλωσης  από όλους τους παίκτες), πέρα από ατομική απόδοση. Ναι,το μέταλλο της μεγάλης ομάδας. Αυτό πάνω από όλα είδαν οι Ομονοιάτες χθες. Και είναι αλήθεια ότι τους έλειψε.

Άρπαξε την ευκαιρία που της δόθηκε η Ομόνοια, πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, (τάδε έφη Τζον Κάρβερ) και συνεχίζει να βρίσκεται στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Σμικρύνοντας τις αποστάσεις από τις δυο πρώτες θέσεις, (βρίσκονται στο -4 από την ΑΕΚ και στο -2 από το ΑΠΟΕΛ) και παίρνοντας ταυτόχρονα ισχυρή δόση ένεσης ηθικού ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν.

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση