ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επειδή είναι αντιρατσιστικό

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Η Ομόνοια, πιστή στα ιδεώδη, τις αξίες και τα ιδανικά της, θα συμμετάσχει με μεγάλη τιμή και περηφάνια σε μονοήμερο αντιρατσιστικό τουρνουά που θα διοργανωθεί στην Κύπρο από την Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ).

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, 19 Οκτωβρίου 2016, στα γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου του GC School of Careers και σε αυτό θα συμμετάσχουν πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και όλοι όσοι μοιράζονται αντιρατσιστικές ιδέες και πιστεύουν στην ισότητα μεταξύ των ανθρώπων».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων χθεσινή ανακοίνωση της Ομόνοιας. Ανακοίνωση που ενημερώνει για μια ενέργεια που επιβάλλει η ταυτότητα και η διαδρομή της στα κοινωνικά δρώμενα. Ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, «στέλλοντας με αυτόν τον τρόπο ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα», όπως αναφέρει και η ανακοίνωση.

Η γέννηση της Ομόνοιας ήταν μια πολιτική πράξη. Είναι το σωματείο αυτό, πέρα από ένα αθλητικό σωματείο. Η ομάδα συνέδεσε το όνομα της με την εργατική τάξη και την προώθηση του αθλητισμού στις μάζες.

Το ιδεολογικό της υπόβαθρο προωθεί την κοινωνική ισότητα, την φιλία και την συνεργασία ανάμεσα στα έθνη και τους λαούς, με σεβασμό στην κουλτούρα και διαφορετικότητα κάθε λαού και αγωνίζεται εναντίον του εθνικιστικού σκοταδισμού.

Η Ομόνοια πάει στο event, (που γίνεται ακόμη σημαντικότερο όταν αυτή η χρονιά  ήταν η χρονιά που το προσφυγικό έγινε το νούμερο ένα ζήτημα για την καθημερινότητα), επειδή είναι Αντιρατσιστικό και επειδή θέλει η ανθρωπιά να νικήσει, οι μισάνθρωποι να χάσουν και όλοι οι άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, φυλές ή οτιδήποτε άλλο να ζήσουν μαζί.

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X