ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η τρύπα και η αρρυθμία

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Πάει και η έκτη αγωνιστική. Η Ομόνοια υπέστη την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα με 11 βαθμούς 3 νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα, ενώ έχει συντελεστή τερμάτων 13-9. Αυτά από την πτυχή των αριθμών.

Πάμε στην εικόνα. Στα τέσσερα ματς ήταν κακή (Ερμής, Δόξα, Αναγέννηση, Καρμιώτισσα), στο ένα υποφερτή (Εθνικός) και στο πρόσφατο με τον Απόλλωνα, καλή. Σε όλα τα ματς που έχει δώσει, έχει δεχτεί γκολ, ενώ σε κανένα δεν έχει βρει ρυθμό έτσι ώστε να επιβληθεί του αντιπάλου. Το μόνο ματς που δεν προσφερόταν τόσο, όσο τα άλλα για κάτι τέτοιο, (όχι ότι δεν γινόταν), ήταν το τελευταίο.

Η ευκολία με την οποία δέχεται γκολ έχει σαφώς σχέση (και) με την άμυνα. Όπου όλοι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει επαρκές αμυντικό δίδυμο.  Δεν υπάρχει αξιόπιστος παρτενέρ του Βύντρα, που θυμίζουμε ότι ήλθε στο …φεύγα της μεταγραφικής περιόδου. Ούτε προετοιμασία έκανε ο αξιόλογος Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ούτε χρόνο για ομαλή ένταξη είχε. Ομάδα χωρίς επαρκές αμυντικό δίδυμο… δυσκολεύεται πολύ. 

Η απουσία ρυθμού στο παιχνίδι της ομάδας, ξεκινά από την αρρυθμία στα χαφ. Δεν υπάρχει ο ποδοσφαιριστής, (που δεν είναι απαραίτητα να είναι αυτό που λέμε «δεκάρι» γιατί η αλήθεια είναι το είδος αυτό, τείνει προς εξαφάνιση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το πνιγμένο στα συστήματα), που με την παρουσία του θα οπλίσει την ομάδα με την ικανότητα να επιβάλει το παιχνίδι της στον αντίπαλο. Δεν υπάρχει ο ποδοσφαιριστής που θα κρατήσει τη μπάλα  θα δει το γήπεδο και με την καίρια πάσα στην κατάλληλη στιγμή θα δώσει την κίνηση στην ομάδα για να επιτεθεί.

Το ότι η Ομόνοια δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα σε ικανοποιητικά χρονικά διαστήματα και κυρίως τα διαστήματα που το χρειάζεται η ομάδα (κάτι έγινε την Κυριακή) οδηγεί τον αντίπαλο σε εκδήλωση επιθέσεων, με αποτέλεσμα να φορτώνονται πολλή δουλειά  οι χαφ που είναι επιφορτισμένοι κυρίως με τα ανασταλτικά καθήκοντα και η αδύνατη, στο κέντρο της άμυνα, να δέχεται πίεση.

Αυτά τα δυο εμφανέστατα για την ομάδα κενά θα πρέπει να καλυφθούν τον Ιανουάριο. Γιατί αν δεν καλυφθούν, τα πράγματα για τη διατήρηση σε τροχιά Ευρώπης είναι πολύ δύσκολα.   

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση