ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

«Πήγα σπίτι και έκλαιγα»

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Πήγα στο σπίτι και έκλαιγα. Γυρίσαμε το παιχνίδι δυο φορές, το κερδίσαμε, αλλά μας αποδοκίμαζαν. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, σε συνομιλία που είχαμε χθες.

Αφορμή των λεχθέντων, τα συμβάντα στο προχθεσινό ματς στο ΓΣΠ. Ναι, αποτελούν περιεχόμενο ιδιωτικής συνομιλίας, αλλά από τη στιγμή που δεν γίνεται αναφορά στο όνομα του ποδοσφαιριστή και αποτελούν θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος για τους Ομονοιάτες…  καταγράφονται. Ο ποδοσφαιριστής με διαβεβαίωσε ότι έκφραζε όλους τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σοβαρό για την ομάδα το να αισθάνονται τοιουτοτρόπως οι ποδοσφαιριστές. Για λόγους που ο καθένας, εύκολα, καταλαβαίνει.

Στην ουσία ο κόσμος δεν αποδοκιμάζει τους ποδοσφαιριστές, άσχετα αν αυτό κάνει για συγκεκριμένους, που συστηματικά δεν αποδίδουν. Οι αποδοκιμασίες κατευθύνονται κατά... πάντων και είναι το αποτέλεσμα της πίκρας και της οργής που νοιώθει γιατί του υποσχέθηκαν μια ομάδα που θα γεμίζει τον κόσμο της, που θα πηγαίνει στο γήπεδο (θυμάστε ε;), που θα είναι έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος (και αυτό το θυμάστε) και (σπαράζει να) τη βλέπει να μην μπορεί να επιβληθεί αγωνιστικά της Καρμιώτισσας, της Αναγέννησης του Εθνικού Άχνας, του Ερμή και της Δόξας. Ομάδων με λιλιπούτιο εκτόπισμα σε σχέση με το δικό της. Και νοιώθει ντροπή γιατί τη βλέπει να «μικραίνει». 

Οι αποδοκιμασίες είναι επίσης το αποτέλεσμα του αισθήματος που τον διακατέχει ότι τον έχουν πιάσει κορόιδο. Από την αρχή της σεζόν, του λένε κάθε εβδομάδα ότι η ομάδα θα βελτιωθεί, ενώ του το διαβιβάζουν και…γραπτώς μετά από κάθε σχεδόν συνεδρία του ΔΣ, της οποίας η ατζέντα περιέχει ανελλιπώς, ένα θέμα: Η απόδοση της ομάδας, την αγωνιστική που πέρασε (το ίδιο θα γίνει και στη σημερινή συνεδρία). Και βλέπει συνεχώς τα ίδια και χειρότερα. Σκότος, χωρίς καμία αχτίδα φωτός.

Ανεξάρτητα από τα αίτια της συμπεριφοράς του κόσμου, η κατάσταση που περιέγραψε ο ποδοσφαιριστής είναι αντικειμενικά υπαρκτή. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας είναι ψυχολογικά ερείπια. Και τα ντέρμπι τώρα αρχίζουν!

Υ.Γ. Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να γυρίζει την πλάτη στην ομάδα. Τα εισιτήρια του αγώνα με την Καρμιώτισσα ήταν κατά χίλια περίπου λιγότερα από αυτά στον αγώνα με τη Δόξα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, ίσως να μην υπάρχει κόσμος για να αποδοκιμάζει.

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X