ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνα για κλάματα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Θα παρουσιάσουμε μια ομάδα έτοιμη στο πρωτάθλημα». Αυτό είχε πει ο Νίκος Νταμπίζας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό από τη Μπειτάρ.

Χθες είδαμε την Ομόνοια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αν αυτή η ομάδα που είδαμε στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον Ερμή παρουσιάστηκε έτοιμη, τότε ο γράφων, είναι η Μαρία Κάλλας στη Σκάλα του Μιλάνου.

Αυτός που βλέπει μόνο τη νίκη στο χθεσινό ματς, είναι απλώς εκτός πραγματικότητας. Αυτός δε που λέει ότι «μπροστά η ομάδα ήταν καλή, αλλά πίσω έμπαζε», βλέπει μόνο την επιφάνεια. Τα περί κατάκτησης των βαθμών κτλ κτλ, κλισέ, που είπαν οι Κίλιαν Σιέρινταν και Ματ Ντάρμπισαιαρ, (ήταν πάντως από τις εξαιρέσεις χθες ο Αγγλος), είναι … η παρηγοριά στον άρρωστο.

Η  νίκη, που ασφαλώς έχει τη σημασία της, είναι το χρυσό περιτύλιγμα μιας προβληματικής εμφάνισης, που δεν διέφερε σχεδόν σε τίποτα από αυτήν με τη Μπειτάρ, (το φιλικό με τον ΠΑΟ ήταν …φιλικό και ποτέ και κανένα φιλικό στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δεν έχει προσφερθεί για ασφαλείς εκτιμήσεις), και συνίστατο στην απώλεια ελέγχου του αγώνα, στην απουσία ρυθμού, στην κραυγαλέα ανισορροπία μεταξύ των γραμμών, στην υποτυπώδη ανασταλτική λειτουργία, στην ανεπαρκή αμυντική γραμμή και στην έλλειψη της αναγκαίας ποιότητας.

Ειδικότερα: Τη στιγμή που και το παραδαλόχρουν ερίφιον ξέρει, (αλλά δεν γελά), ότι η ομάδα δεν διαθέτει αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό, ο Νίκος Νταμπίζας  προσπαθεί, εις μάτην, να πλασάρει τον Θανάση Παντελιάδη ως αριστερό κεντρικό αμυντικό. Το χθεσινό δίδυμο, αποτελούμενο από τον Ελλαδίτη και το Μπρούνο Νασιμέντο, ήταν εν διαρκή…αποπροσανατολισμένο. Για να τελειώνουμε. Αν δεν έλθει σέντερ μπακ να γεμίσει το χώρο, (άνκαι με βάση το χθεσινό δείγμα, ένας δεν φτάνει), η ομάδα παραμένει κολοβή. 

 Ενώ η ομάδα διαθέτει δυο αριστερούς μπακ (Άρης Σοιλέδης, Θανάσης Παντελιάδης), τη θέση αυτή, για λόγους, που όσο συγκαταβατικός και να είναι κανείς, δεν έχει κατανοήσει, παίρνει ο Ρενάτο Μαργκάσα, με αποτέλεσμα η γραμμή των χαφς να στερείται ένα αποδεδειγμένα χρήσιμο παίκτη, να χάνει σε σημαντικό βαθμό την ανασταλτική της ικανότητα, αλλά και την γένει αποτελεσματικότητα της.

Χθες η Ομόνοια, την έσωσε την παρτίδα. Τέτοιες εμφανίσεις όμως, αν έχουν συνέχεια, γρήγορα, θα τη φέρουν τούμπα.


 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση