ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νούνο…αντίστασης

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Ευτυχώς θα είμαι παρών». Αυτό μου είπε χθες ένας φίλος Ομονοιάτης, από τηλεφώνου. Ο άνθρωπος αυτός, κάνει αυτές τις μέρες τις καλοκαιρινές του διακοπές, σε αρκετά μακρινή χώρα, και χάρηκε γιατί η επιστροφή του είναι προγραμματισμένη  πριν από το γεγονός. Το περί ου ο λόγος, είναι το αποχαιρετιστήριο ματς για το Νούνο Ασίς που θα γίνει στις 31 του τρέχοντα μήνα στο ΓΣΠ  στις 8 το βράδυ, με αντίπαλους την Ομόνοια και τον Απόλλωνα.

Η σφοδρή επιθυμία του συγκεκριμένου Ομονοιάτη, ενισχύει με τον πιο παραστατικό τρόπο τα έντονα συναισθήματα των οπαδών της ομάδας για το ξεχωριστό αυτόν ποδοσφαιριστή που τίμησε τα γήπεδα μας με τη λαμπρή του παρουσία. Επιθυμία των περισσοτέρων, είναι να βρίσκονται στο ΓΣΠ το βράδυ της 31ης Αυγούστου, για να τον αποχαιρετίσουν, αποθεώνοντας τον.

Ο Νούνο Ασίς αγωνίστηκε στην Ομόνοια για τέσσερις αγωνιστικές περιόδους (2012-2016), καταγράφοντας 143 συμμετοχές και 24 τέρματα. Για δύο αγωνιστικές περιόδους διετέλεσε πρώτος αρχηγός της ομάδας, το 2015 αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος, ενώ το 2012 κατέκτησε το σούπερ Καπ.

Με την αγωνιστική του δράση έφθασε σε ένα μεγάλο επίτευγμα. Έθεσε εν αμφιβόλω τη γνωστή ρήση περί «πανδαμάτορα χρόνου», παίζοντας μπάλα ψηλού επιπέδου μέχρι τα 39 του, καθιστώντας εαυτόν ως έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα Κυπριακά γήπεδα.


Η πιο μεγάλη όμως προσφορά του Πορτογάλου παίκτη  στο ποδόσφαιρο μας, είναι η εξής:  Η όλη του εικόνα, σε κάθε γήπεδο που αγωνίστηκε, ήταν εικόνα διαρκούς αντίστασης στο βυθισμένο στα συστήματα και στις τακτικές, τυποποιημένο και προβλεπτό ποδόσφαιρο της εποχής μας. 

Και ειλικρινά δεν ξέρω πολλούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να  κάνουν κάτι τέτοιο στις μέρες μας. 

 

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X