ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πλάνο και το γήπεδο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Δέκα μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η Ομόνοια, μετά και τη χθεσινή απόκτηση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, χρειάζεται άλλη μια θέση να συμπληρώσει το δυναμικό της. Ενδέχεται να  αυξηθούν οι θέσεις, αν γίνει αποχώρηση ή αποχωρήσεις. 

 
Ο Νίκος Νταμπίζας, με περισσή υπομονή,  προχωρά στο σχεδιασμό,  με τον κόσμο να είναι σε συνεχή αναμονή. Ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής και η διοίκηση είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν το πλάνο τους. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάχθηκε και η πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Νταμπίζα, μετά τον αποκλεισμό από τη Μπειταρ.

Χθες, ο επί του Τύπου εκπρόσωπος της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου, ως συνέχεια, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο μεταγραφικός σχεδιασμός κινείται από συγκεκριμένο πλάνο. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η ομάδα. Η προσπάθεια θα έχει διάρκεια όλη τη μεταγραφική περίοδο και αυτό λέγαμε από τον Ιούνιο. Το πλάνο παραμένει σταθερό. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ρόστερ για όλη τη σεζόν στο οποίο η ομάδα θα κτίσει επάνω του την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να δουλέψουμε σωστά και σε ένα χρόνο να έχουμε την ομάδα στην οποία θα πάμε στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολο η ομάδα που τερμάτισε 4η μέσα σε ένα μήνα να σαρώσει στην Ευρώπη».

Είναι σαφές ότι ο Νίκος Νταμπίζας  έχει στο μυαλό ρήση που λέει ότι, «στον αγώνα αντοχής, η χελώνα κερδίζει το λαγό». Αγώνας αντοχής στην  περίπτωση αυτή δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος (ποτέ δεν το είπε αυτό η Ομόνοια), αλλά η οικοδόμηση μιας ομάδας  που θα στέλνει το κόσμο στο σπίτι του ευχαριστημένο, μετά από κάθε ματς.  «Γεμάτο»  είχε πει συγκεκριμένα ο Νίκος Νταμπίζας στην πρώτη του συνέντευξη. Με άλλα λόγια, το ζητούμενο είναι η δημιουργία μιας ομάδας καλύτερης από αυτήν των τελευταίων χρόνων, που έστελνε, κατά κανόνα, τον κόσμο στο σπίτι του, σφόδρα εκνευρισμένο.

Το πλάνο προχωρεί σε δεύτερη φάση. Η πρώτη, που περιέλαβε τον αποκλεισμό από την  Ευρώπη, σκόρπισε απογοήτευση στον κόσμο, που δεν δέχεται ότι η ομάδα δεν μπορούσε να περάσει γιατί δεν υπήρχε χρόνος  να αποκτήσει την ισχύ για πρόκριση. Πέρα από αυτό η ομάδα, έστω και με συνθήκες λειψής ισχύος, μπορούσε να έχει καλύτερη απόδοση.
 
Η δεύτερη  φάση ξεκινά με το πρωτάθλημα.  Ειδικότερα, με την πεντάδα των πρώτων ματς. Ένα πρόγραμμα θεωρητικά βατό.  Ερμής (εντός), Αναγέννηση (εκτός), Δόξα (εντός), Εθνικός (εκτός), Καρμιώτισσα (εντός). Και στα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση ήταν περίπου παρόμοια. Όμως η ομάδα, πνιγμένη στη μετριότητα, πέταγε στον κάλαθο των αχρήστων τους βαθμούς και έδινε το πικρό μήνυμα για τη συνέχεια που κυλούσε  στο ίδιο μοτίβο, ντυμένη με κάποιες εκλάμψεις.

Η δεύτερη φάση πρέπει να φέρει την ελπίδα στον κόσμο, που μέχρι τώρα, παρά την απογοήτευση του για τον αποκλεισμό, την εικόνα και τις αμφιβολίες για την ποιότητα της, δίνει χρόνο στο πλάνο. Πως θα  φέρει την ελπίδα;  Με πειστήρια στο γήπεδο. Το όποιο πλάνο είναι αδύνατο να στηρίζεται με λόγια. Αυτά στερεύουν, όταν μιλήσει το γήπεδο. Το ζητούμενο βέβαια, είναι, το γήπεδο, να «μιλήσει» θετικά  για το πλάνο. Και όχι να στερέψει τα λόγια των εμπνευστών του. Όλοι οι Ομονοιάτες αυτό θέλουν.   


 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X