ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η φλόγα της πρόκρισης

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Με μια εκ των Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Γέλγκαβα Λετονίας θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ομόνοια στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με βάση τη χθεσινή κλήρωση. Κανείς στο πράσινο στρατόπεδο δεν σκέφτεται τους Σλοβάκους ή τους Λετονούς. 

Για να γίνουν σκέψεις για τον ένα εκ των δύο, πρέπει πρώτα η Ομόνοια να περάσει το εμπόδιο της Ισραηλινής Μπειτάρ. Εμπόδιο, που στην Ιερουσαλήμ έδειξε ψηλό. Στο ΓΣΠ θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να το υπερπηδήσει και να συνεχίσει το δρόμο της στο Γιουρόπα Λινγκ. Μόνο το οικονομικό να σκεφτεί κανείς, καταλαβαίνει τη σημασία της πρόκρισης.

Σε περίπτωση που δεν προκριθεί, θα σημαίνει για το σωματείο, διαφυγόντα κέρδη ύψους 220000 ευρώ, μόνο από τη μη συμμετοχή στον  τρίτο γύρο. Χώρια οι εισπράξεις από τα εισιτήρια, τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αφήνουμε στην άκρη το οικονομικό. Στο αγωνιστικό, τα πράγματα για τον αντίπαλο είναι απλά όσον αφορά τη θεωρητική τους διάσταση. Η Ομόνοια έχει να αντιμετωπίσει στο γήπεδο της μια ομάδα, που με βάση αυτά που είδαμε παίζει με πάθος, είναι μερικές φορές απρόβλεπτη στο παιχνίδι της και διαθέτει τρεις, τέσσερις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Τίποτα δηλαδή το special και προπαντός τίποτα το ανυπέρβλητο. 

Οι δυνατότητες της και το μέγεθος των απαιτήσεων της αποτυπώθηκαν από τους ασυνήθεις για τέτοιο αγώνα πανηγυρισμούς που έγιναν στο γήπεδο, μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα. 

Αυτή είναι η ομάδα που καλείται η Ομόνοια να αποκλείσει. Αυτό που δεν πήρε στο Ισραήλ έχει την ευκαιρία να το πάρει στο ΓΣΠ. Ναι, έγιναν δύσκολα τα πράγματα μετά την ήττα, όμως είναι στα πόδια της να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να θεωρήσει το διαβατήριο για τον επόμενο γύρο.

Πως θα γίνει αυτό; Ασφαλώς με μια γενική εικόνα παικτών που θα έχουν τη φλόγα της πρόκρισης. Και με μια ειδική εικόνα, που δεν θα  περιλαμβάνει  ασχήμιες, αμυντικής αδυναμίας και κεντροεπιθετικής  ανεπάρκειας στο δημιουργικό τομέα. Σε απλά ελληνικά. Οι αμυντικοί να μην κάνουν γκέλες (εννοείται ότι τα άκρα πρέπει να έχουν στηρίγματα) και... η μπάλα να πηγαίνει στο Ντάρμπισαιαρ.

Ο κόσμος θα είναι εκεί για να βοηθήσει. Ογκωδέστατη αναμένεται η παρουσία του πράσινου λαού. Τονίζουμε, να βοηθήσει. Όχι να πάρει την πρόκριση. Η φλόγα της πρόκρισης των παικτών, είναι το κλειδί. 


 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση