ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα αίτια του ενθουσιασμού

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη επίσημη προπόνηση της Νέας Σαλαμίνας για τη νέα περίοδο. πάνω από 1000 φίλοι των «ερυθρολεύκων», υποδέχτηκαν τους ποδοσφαιριστές. Και ζήτησαν από τους παίκτες μέσω συνθημάτων… «Κύπελλο και έξοδο στην Ευρώπη».

Οι συνήθεις υπερβολές της πρώτης προπόνησης θα πει κανείς. Όμως δεν είναι απόλυτα αληθές αυτό. Ο ενθουσιασμός των φίλων της ομάδας της Αμμοχώστου δεν είναι όμως μόνο προϊόν της ατμόσφαιρας  που δημιουργεί η ψυχοσύνθεση του οπαδού στην πρώτη προπόνηση. Εδράζεται και δε δυο βασικούς παράγοντες που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση.

Ο πρώτος παράγοντας είναι η εικόνα της ομάδας κατά την τελευταία τετραετία. Εικόνα διοικητικής σταθερότητας, (η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ  υπηρετεί στο σώμα κατά την περίοδο αυτή), και οικονομικής  βελτίωσης (έχουν αποπληρωθεί τεράστιο ποσά από παλαιότερε χρέη) αλλά και  οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος ( πρόσληψη τεχνικού  διευθυντή με πετυχημένο έργο) καθώς και αγωνιστικής ανόδου με αποκορύφωμα τα περσινή χρονιά, που η ομάδα τερμάτισε στην  πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο σχεδιασμός της τρέχουσας πρωταγωνιστικής περιόδου που συνίσταται στη διατήρηση του βασικού κορμού (παρέμειναν όλοι οι ποδοσφαιριστές που θέλησε να κρατήσει  η τεχνική ηγεσία και ο τεχνικός διευθυντής) και επιπλέον εντάχθηκαν στην ομάδα ποδοσφαιριστές με  αποδεδειγμένη αξία, ενώ οι …εντελώς νέοι, έρχονται συνοδευόμενοι από  αξιόλογα βιογραφικά. Θεωρητικά η ομάδα είναι ισχυρότερη από την περσινή.

Το όλο χθεσινό ... τελετουργικό υπόκειται στη γνωστή …βάσανο.  Την πορεία  που θα ακολουθήσει η ομάδα κατά την επικείμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X