ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν επουλώνονται

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο πύρινος εφιάλτης στην περιοχή Σολέας συνεχίζει για τέταρτη μέρα να μας απειλεί. Με όλη την Κύπρο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, αλλά και πόνο ψυχής.

Τραγικός ο απολογισμός με τις συνέπειες που ακολουθούν να είναι ακόμη πιο τραγικές, σημαδεύοντας πάνω από όλα ζωές ανθρώπων. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες που θρηνούν την απώλεια τους.

Καταστράφηκε μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου ορεινών περιοχών της Κύπρου με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη και τις περιοχές να αλλάζουν μορφή, τη δε αποκατάσταση τους να τοποθετείται σε ένα απροσδιόριστο χρονικό σημείο του μέλλοντος μας.

Το ύστατο χαίρε θα ψαλεί σήμερα για τον αδικοχαμένο δασοπυροσβέστη Μάριο Αριστοτέλους στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στη Δένεια στις 17.00. Η κηδεία του 49χρονου δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, θα τελεστεί την Πέμπτη, στις 16.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου στη Λακατάμια.

Η μέρα σήμερα ξημέρωσε με αισιοδοξία των δυνάμεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχουν περιοριστεί. Συνολικά 20 πτητικά μέσα αναμένεται να επιχειρήσουν νέες προσπάθειες σήμερα.

Μακάρι αυτό το πρωτόγνωρο σε έκταση κακό που μας βρήκε να αποτελέσει μάθημα για όλους μας για να καταλάβουμε ότι μια στιγμή ανθρώπινης ασυνειδησίας ή απροσεξίας, (ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε χθες για το «εγώ» και το «εμείς»), είναι ικανή να προκαλέσει τεράστια καταστροφή. Που οι συνέπειες της δεν επουλώνονται και κυνηγούν ανθρώπους για μια ζωή.

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση