ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μα τέτοιο φινάλε;

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Χρειάστηκαν 378 λέξεις για να  διατυπωθεί η ανακοίνωση - λήξη της συνεργασίας με το Νούνο Ασίς. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην  ιστορία της Ομόνοιας σε παρόμοια περίπτωση. Οι ανακοινώσεις τέτοιου είδους είναι  λιτές και κλισαρισμένες. Λύση, ευχαριστήριο και …άντε στο καλό.

Η μακροσκελής ανακοίνωση για τον Νούνο Ασίς, αποτελεί το δείκτη της μεγαλοσύνης του ποδοσφαιριστή. Γιατί έπρεπε να εξηγηθεί επακριβώς στον κόσμο που τον λάτρεψε το πώς έφτασαν μέχρις εδώ τα πράγματα.

Το ποιος είναι και τι πρόσφερε ο Πορτογάλος στην Ομόνοια και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του, θα ήταν πλεονασμός να επαναληφθεί.

Δεν ήταν απλώς ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας, από τις εκατοντάδες  που πέρασαν από αυτήν.  Ήταν ένας από του πιο ποιοτικούς που φόρεσαν τη φανέλα της, διατελών και αρχηγός, ενώ ήταν μέσα στη φουρνιά των παικτών που τις δύσκολες μέρες του 2013 έτρεχε στα χωριά να μαζέψει λεφτά για την ομάδα που κινδύνευε με αφανισμό. Εμβληματικός  παίκτης.

Οι περισσότερες από τις στιγμές που πέρασε στην Ομόνοια ήταν καλές, ενώ έφυγε με απωθημένο τη μη κατάκτηση τίτλου. Η χειρότερη του στιγμή, ήταν κατά το προπερασμένο καλοκαίρι, όταν κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να …συνταξιοδοτηθεί (από την Ομόνοια) επειδή λόγω …γήρατος δεν κάνει για την ομάδα! Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, τον έτρεχαν ξωπίσω για να τον επαναφέρουν.

Το πως οδηγήθηκαν τα πράγματα στο απρόσμενο (για τους πολλούς) χθεσινό τέλος, το ξέρει μόνο  ο ίδιος και ο Νίκος Νταμπίζας. Άντε και οι υψηλόβαθμοι της «πράσινης» διοίκησης. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να ψάξει κανείς το θέμα. Το αν έφταιγε κάποιος  για την κατάληξη, ή αν έπρεπε να μείνει ή όχι ο ποδοσφαιριστής, δεν μετράνε πια. Είναι απλώς κουβέντες για κατανάλωση. 

Υπάρχει όμως ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Το τέλος αυτού του ποδοσφαιριστή στην Ομόνοια (γιατί η καριέρα του πιθανό να μην έχει τελειώσει με την αποχώρηση του) να είναι πρέπον και ανάλογο της αξίας και προσφοράς του στην ομάδα. Με παιχνίδι προς τιμήν του, με τον κόσμο παρόντα να τον κατευοδώνει. Όπως άλλωστε διαλαμβάνει και το συμβόλαιο του όπως αποκάλυψε χθες η Ομόνοια. Και όχι με μια ξερή ανακοίνωση, έστω και 379 λέξεων.

 Η τιμητική  θα ήταν καλύτερα να γίνει με την αποχώρηση του, αλλά αυτό φαίνεται δύσκολο. Ας γίνει όμως, έστω και ετεροχρονισμένα.  


 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση