ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πρώτα συμπεράσματα για το Πρωτάθλημα μας

Είναι ένα πρωτάθλημα που φαίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Με χαρά διαπιστώνουμε στις πρώτες αγωνιστικές του παγκύπριου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της περιόδου 2017 – 2018 πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος τόσο για την διεκδίκηση του τίτλου και ενός εκ των εισιτηρίων για το Europa League, όσο και για την παραμονή στην Α΄ κατηγορία, με όλα όσα προσφέρει στους συλλόγους μας. Εκτός από τον μόνιμο πρωταγωνιστή και κυρίαρχο στα τελευταία χρόνια ΑΠΟΕΛ, τον τίτλο διεκδικεί, με μεγάλες αξιώσεις και αποφασιστικότητα, ο Απόλλωνας ο οποίος έχει επίσης πλούσιο δυναμικό με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά και όχι μόνο.

Με εξαίρεση τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το δεύτερο ημίχρονο στο ντέρμπι με την ΑΕΛ ο Απόλλωνας είναι η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε προβλήματα στην δημιουργία φάσεων αλλά και μεγάλη δυσκολία στο τέλειωμα των φάσεων και στο σκοράρισμα. Η ΑΕΚ παρά τις βαθμολογικές απώλειες σε τρεις στην σειρά αγώνες, έχει και αυτή στις τάξεις της σπουδαίες μονάδες με μεγάλες ικανότητες. Είναι ικανή να καλύψει το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Η Ομόνοια πλήρωσε πολύ ακριβά τα σοβαρά ατομικά λάθη αλλά δείχνει αλλαγμένη προς το καλύτερο, με πολλούς ποιοτικούς παίκτες στο δυναμικό της που έχουν μεγάλη εμπειρία, φιλοδοξίες και ενθουσιασμό. Η ΑΕΛ παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, έδειξε να μπορεί να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστικό. Δεν ξεχάσαμε την πρωτοπόρο Ανόρθωση η οποία είναι μια εντελώς νέα ομάδα αναγεννημένη και πολύ ενισχυμένη κυρίως όσον αφορά στην αμυντική της λειτουργία. Προβλέπουμε πως θα έχει μέχρι το τέλος πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εξαιρετικές εντυπώσεις, όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, άφησε η Δόξα Κατωκοπιάς η οποία διαθέτει στο δυναμικό της ορισμένους πολύ ταλαντούχους παίκτες που στη μέρα τους κάνουν απίθανα πράγματα. Όπως είπε και ο πρόεδρος του συλλόγου, αρκετοί από τους παίκτες της Δόξας θα μεταγραφούν (τον Ιανουάριο), σε μεγαλύτερες ομάδες. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω και στον Ολυμπιακό που παρά το εμπάργκο μεταγραφών που δεν του επέτρεψε να ενισχυθεί, κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια όλων μας για το καλό ποδόσφαιρο που παίζει αλλά και για τη μαχητικότητα των παικτών του. Τα ίδια περίπου με τους «μαυροπράσινους», ισχύουν και για τον αξιόμαχο Εθνικό Άχνας. Τα παιδιά του Κίκη Φιλίππου μπορούν να βάλουν πολύ δύσκολα σε όσους τους υποτιμήσουν. Τους άξιζε καλύτερη συγκομιδή.

Πολύ καλές οι εντυπώσεις μας άφησε η Αλκή Ορόκλινης, μια ομάδα πολύ καλά οργανωμένη και δυσκολοκατάβλητη. Η Πάφος χρειάζεται μεγαλύτερη πίστωση χρόνου αφού είναι η ομάδα με τις περισσότερες αλλαγές στο δυναμικό της, μια πραγματική ποδοσφαιρική Βαβέλ! Ο χρόνος κυλάει υπέρ της! Αρνητική έκπληξη είναι για μένα, η Νέα Σαλαμίνα, η οποία με εξαίρεση τον αγώνα με την ΑΕΚ, δεν έχει καταφέρει ακόμα να παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο. Σε κάποιος αγώνες (Δόξα και Απόλλων), ήταν σαν να μην παρουσιάστηκε στο γήπεδο! Πολύ άσχημο είναι και το ξεκίνημα του Ερμή ο οποίος, ωστόσο, άρχισε να συνέρχεται και έδειξε πως έχει καλή προοπτική. Δεν ήταν τόσο άσχημος ο Άρης, ο οποίος όμως πήρε πολύ λιγότερα απ’ όσα έδωσε με αποτέλεσμα την αποδέσμευση του Νικόλα Μαρτίδη.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X