ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Σε αυτό το Μουντιάλ υποστηρίζω την Ισλανδία!

Η Ισλανδία απέδειξε ότι στον αθλητισμό, όπως και στην ζωή μας, δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα που υποστηρίζω και της εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα είναι η… μικρή πληθυσμιακά (334.000 κάτοικοι), Ισλανδία. Η μικρότερη χώρα που συμμετέχει στα τελικά του Μουντιάλ.
 
Τι να πει κανείς για αυτή την χώρα – ομάδα; Αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για όλους τους μικρομεσαίους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Οι επιτυχίες της στα τελευταία χρόνια μόνο τυχαίες δεν είναι.
 
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισλανδίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση ετοίμασαν και εφάρμοσαν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα (όχι μόνο στο ποδόσφαιρο) και πέτυχαν απόλυτα.
 
Δημιούργησαν 350 γήπεδα (ένα για κάθε 60 εγγεγραμμένους στην Ομοσπονδία τους, παίκτες!), προσέλαβαν επαγγελματίες προπονητές και πρόσφεραν δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου σε όλους, μικρούς και μεγάλους, αγόρια και κορίτσια.
 
Ακόμα και σε όσους δεν έχουν ταλέντο αλλά τους αρέσει το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι, τους επιτρέπεται να προπονούνται πέντε φορές την εβδομάδα!
 
Με αυτά και με αυτά άφησαν άφωνη την Ευρώπη στα προκριματικά αλλά και στην τελική φάση του Euro 2016, ενώ απέδειξαν την τεράστια πρόοδό τους και στα προκριματικά αυτού του Μουντιάλ.
 
Η πορεία των «ψαράδων», τα τελευταία χρόνια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε μικρή πληθυσμιακά χώρα που στοχεύει στην υπέρβαση. Ειδικά για εμάς εδώ στην Κύπρο που λατρεύουμε το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα.

Η Ισλανδία απέδειξε ότι στον αθλητισμό, όπως και στην ζωή μας, δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο. Φτάνει να πιστεύεις και να έχεις πλάνο αλλά και όρεξη για δουλειά. Με καλή οργάνωση και συστηματική προσπάθεια μπορείς να κάνεις θαύματα και να υλοποιήσεις όλα τα όνειρά σου.
 
Είμαι πεπεισμένος ότι και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση οι Ισλανδοί θα αποτελέσουν «σκληρό καρύδι» για τους αντιπάλους τους. Δεν θα είναι έκπληξη για μένα αν καταφέρουν να προκριθούν από την φάση των ομίλων. Είναι ομάδα με ομοιογένεια και ομαδικό πνεύμα. Έχουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και αγωνίζονται με πάθος και αυτοπεποίθηση όποιος και αν είναι ο αντίπαλός τους.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, θα χαρώ πολύ αν οι «ψαράδες», έχουν σε αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό πάρτι, μια πολύ καλή «ψαριά». Το εύχομαι και το πιστεύω!

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X