ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιστεύει στο «θαύμα»

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Κόντρα σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ισπανίας (δεν υποβιβάστηκε ποτέ στη Β΄ κατηγορία), την ξεχωριστή Αθλέτικ Μπιλμπάο η οποία έχει προϋπολογισμό 100 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, ο ΑΠΟΕΛ, άντεξε και πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα (ηττήθηκε με 3-2), που του επιτρέπει να κάνει όνειρα για την πρόκριση του στους «16» του Europa League. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή των «γαλαζοκιτρίνων» σε μία από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες παγκόσμιου επιπέδου.

Όμως πάλεψαν γενναία, έδειξαν για ακόμη μία φορά δυνατό χαρακτήρα και κατάφεραν να βγουν από τον «λάκκο των λεόντων» με ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισής τους. Ασφαλώς και παραμένει φαβορί η Αθλέτικ Μπιλμπάο όμως ο ΑΠΟΕΛ δικαιούται να ελπίζει σε αποτέλεσμα πρόκρισής του στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου (20:00), σε ένα κατάμεστο και «καυτό» ΓΣΠ. Είναι πολλά τα στοιχεία που επιτρέπουν την αισιοδοξία σε ένα νέο «θαύμα». Ο ΑΠΟΕΛ είναι αήττητος στο ΓΣΠ για πολλούς αγώνες αφού στην έδρα του βγάζει τον καλύτερο εαυτό του.

Αντίθετα η αχτύπητη στο καταπληκτικό «Σαν Μαμές» Αθλέτικ χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Η καλύτερα δεν φτάνει σε τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης όταν αγωνίζεται μακριά από το γήπεδό της. Οι Ισπανοί δείχνουν να υπολογίζουν πολύ την καυτή» ατμόσφαιρα που ξέρουν να δημιουργούν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο «σπίτι» τους ειδικά σε τόσο σημαντικούς αγώνες.

Οι ενδείξεις από την προπώληση των εισιτηρίων είναι εξαιρετικές και όλα δείχνουν ένα κατάμεστο ΓΣΠ από ένα φανατικό κοινό που πιστεύει στον ΑΠΟΕΛ και την ικανότητά του να αφήνει άφωνη την Ευρώπη με τους άθλους του. Για να γίνει όμως η υπέρβαση θα πρέπει οπωσδήποτε ο ΑΠΟΕΛ να ξεπεράσει τον καλό εαυτό του, να δώσει το 100% αυτών που μπορεί και να αποφύγει σοβαρά λάθη στην άμυνά του όπως αυτό του Γιαμπερέ στο Μπιλμπάο που έκανε δώρο στους Βάσκους το δεύτερο γκολ.

Στην έδρα του ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό κατοχής της μπάλας σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Αν τα καταφέρει να μη χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με δυνατό κέντρο και παίκτες που θα τρέχουν ασταμάτητα και θα μαρκάρουν, θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του.

Η Αθλέτικ έδειξε και στην πρώτη αναμέτρηση ότι διαθέτει σπουδαίους παίκτες μεσοεπιθετικά. Ειδικά ο απίστευτα γρήγορος Γουίλιαμς έμοιαζε ασταμάτητος. Πρέπει, λοιπόν, ο αμυντικός μηχανισμός των πρωταθλητών μας να φτάσει στο τέλειο. Με άριστη ψυχολογία και μεγάλη αυτοπεποίθηση, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, θα τα δώσουν όλα για τη νίκη – πρόκριση. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Ήδη κέρδισαν τον σεβασμό της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Αν όμως κάνουν ένα νέο «θαύμα» θα αποκομίσουν τεράστια οφέλη και θα δοξαστούν γράφοντας άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην ενενηντάχρονη ιστορία του συλλόγου. Αυτή η ομάδα έχει ψυχή δυνατή και χαρακτήρα νικητή. Έδειξε πολλές φορές ότι μπορεί για το «ακατόρθωτο», γιατί πιστεύει στις δυνάμεις της και βάζει συνέχεια πολύ ψηλούς στόχους.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ
X