ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της περιόδου 2016 - 2017. Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός για την κατάκτηση του τίτλου, την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Europa League, για την παραμονή στην Α΄ κατηγορία, αλλά και για την 6η θέση που δίνει οικονομικά και άλλα κίνητρα.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε ανατροπές τόσο στα ψηλά όσο και στα χαμηλά. Κάθε εβδομάδα, όσοι βιάστηκαν να χρίσουν φαβορί και αουτσάιντερ, αναγκάζονται να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Όσον αφορά στη διεκδίκηση του τίτλου, ο ΑΠΟΕΛ έχει πλεονέκτημα πέντε βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΛ και άριστη προοπτική, καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Μειονέκτημα για τους πρωταθλητές της τελευταίας τετραετίας είναι ότι δεν έχουν ακόμα κερδίσει κανένα από τους τρεις ανταγωνιστές τους (ΑΕΛ, Απόλλων και ΑΕΚ).

Η ΑΕΛ ενισχύθηκε επίσης με ποιοτικούς παίκτες και δείχνει ότι έχει τις αντοχές για να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο. Ο Πάμπος Χριστοδούλου δείχνει τον δρόμο για ένα νέο έπος.

Ο Απόλλωνας έχει πολύ μεγάλη δυναμική παρά το ότι βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή. Σημειώνει αξιοζήλευτες επιδόσεις που δείχνουν… τίτλο. Διαθέτει πολύ ποιοτικό και «πλούσιο» ρόστερ κυρίως μεσοεπιθετικά.

Η ΑΕΚ, με την εξαιρετική εμφάνισή της στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, ξανακέρδισε την αυτοπεποίθησή της και έστειλε μηνύματα για τις δυνατότητές της. Αν σταματήσει και η κακοδαιμονία να χτυπάει την πόρτα της….

Η Ομόνοια το παλεύει για να κερδίσει μια θέση στο Europa League, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει στα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν από την ερχόμενη εβδομάδα να φανεί πιο δυνατή από όσο έδειξε μέχρι τώρα και να μειώσει τα σοβαρά αμυντικά λάθη που τόσο πολύ της στοίχισαν.

Η Ανόρθωση δείχνει αναγεννημένη. Με ακμαίο ηθικό από τις πρόσφατες νίκες της δείχνει ικανή να πάρει την έκτη θέση, σημαντική για το γόητρο της. Ο Ερμής δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της ηγεσίας του συλλόγου. Με τις ίδιες περίπου πιθανότητες παλεύουν για την 6η θέση, ο Εθνικός Άχνας ο οποίος διαθέτει σπουδαίους παίκτες και η πολύ βελτιωμένη με τον Βεργέτη στον πάγκο της, Νέα Σαλαμίνα.

Όσον αφορά στη «μάχη» για την αποφυγή της διαβάθμισης, την Αναγέννηση θ’ ακολουθήσει η ΑΕΖ, με τη Δόξα και τον Άρη να παλεύουν στην τελική φάση για να παραμείνουν στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας.

Το θέαμα που παρακολουθούμε στους περισσότερους αγώνες είναι αρκετά καλό. Ο ανταγωνισμός για τον τίτλο είναι τόσο έντονος που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το ποιος θα τερματίσει πρώτος μετά από δέκα αγωνιστικές στα πλέι οφ όπου αναμένονται πολλές, νέες ανατροπές. Λογικά θα αυξηθεί και η παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Τα νούμερα μέχρι και την 22η αγωνιστική είναι πολύ «φτωχά» και δεν συνάδουν με το καλό θέαμα και τον πολύ έντονο ανταγωνισμό.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ
X