ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλή οργάνωση και προγραμματισμός

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Στο πνεύμα των ημερών ανταλλάζουμε ευχές για μια νέα χρονιά με υγεία και επιτυχίες. Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, συχνά ο παράγοντας τύχη παίζει κάποιον ρόλο αλλά όχι σημαντικό. Είναι ξεκάθαρο από τα χιλιάδες παραδείγματα ότι επιτυχίες έχει ο αθλητής ή η ομάδα που θα διαθέτει ταλέντο, ποιότητα και δουλεύει σωστά και συστηματικά. Στα αποδυτήρια μιας αγγλικής ομάδας αναγράφεται με μεγάλα γράμματα η φράση «Καλή προετοιμασία σημαίνει νίκη». Εγώ θα πρόσθετα ότι με καλή προετοιμασία και καλή οργάνωση, σίγουρα θα πετύχεις.

Στην Κύπρο υπάρχει άφθονο ταλέντο στον αθλητισμό. Ως μεσογειακός λαός αγαπάμε τα σπορ και έχουμε πετύχει αρκετές διακρίσεις σε μεγάλους αγώνες. Πιστεύω όμως ότι υστερούμε ακόμα σημαντικά σε θέματα οργάνωσης. Στο δημοφιλέστερο άθλημα, το ποδόσφαιρο, είχαμε στα τελευταία χρόνια, πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες από τον ΑΠΟΕΛ.

Κάνοντας για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ των «γαλαζοκίτρινων» της Λευκωσίας, έχω διαπιστώσει πολλές φορές τη μεγάλη πρόοδο που έχουν κάνει όσον αφορά την οργανωτική δομή τους. Αξιοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τις μεγάλες εμπειρίες που αποκόμισαν αντιμετωπίζοντας τεράστιες ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Εφάρμοσαν καθαρά επαγγελματικά πρότυπα στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και ξέφυγαν στον τομέα αυτό από τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες. Η καλύτερη οργάνωση που έχει ο ΑΠΟΕΛ είναι κατά την άποψή μου ένας από τους σημαντικότερους λόγους που κατάφερε να κυριαρχήσει στην τελευταία πενταετία.

Καλή οργάνωση σημαίνει και σωστός προγραμματισμός. Στον αθλητισμό, όπως βέβαια και στη ζωή, με έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό μπορείς να πετύχεις πολλά και να διορθώσεις τις αδυναμίες σου. Αντίθετα, αν τα αφήσεις όλα στην τύχη, στο τέλος θα ψάχνεις το λάθος. Με καλή οργάνωση και σωστό προγραμματισμό οι αθλητές ή οι ομάδες μπορούν να αξιοποιούν καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους τους, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους και να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους.

Με καλή οργάνωση οι αθλητικοί σύλλογοί μας μπορούν να χρησιμοποιούν τους κατάλληλους πόρους αποφεύγοντας τις δυσάρεστες συνέπειες που προκαλούνται συχνά από την κακή διαχείρισή τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή οργάνωση σε ομαδικό επίπεδο στον αθλητισμό είναι η αρμονική και συντονισμένη συνεργασία των μελών της ομάδας που οδηγεί στη βελτίωση τόσο των ατόμων (αθλητών) όσο και του συνόλου.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ