ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το παράδειγμα του Πιέρου

Μαρκάρει, «κλέβει» συχνά την μπάλα, δίνει πάσες στους συμπαίκτες του και, το πιο σημαντικό από όλα, ξέρει όσο λίγοι την τέχνη του σκοραρίσματος

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Ο 23χρονος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ Πιέρος Σωτηρίου συνεχίζει με σταθερά βήματα την ανοδική του πορεία και με τα κατορθώματά του έκανε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη να παρακολουθούν την εντυπωσιακή ανέλιξή του. Είναι πολλές οι πιθανότητες από την επόμενη σεζόν, ο Πιέρος να αγωνίζεται σ’ ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, αφού έχει όλα τα προσόντα για να κάνει μια σπουδαία διεθνή καριέρα. Στο τελευταίο διάστημα, έχουν έρθει στο νησί μας για να τον παρακολουθήσουν ατζέντηδες, για λογαριασμό γερμανικών και αγγλικών ομάδων!

Εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, την ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κάθε τρόπο, ο διεθνής άσος ξεχωρίζει για τη θέληση, το πείσμα του και τη μαχητικότητά του. Δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, καθημερινά για να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες του και απέδειξε πλέον και στους πιο δύσπιστους ότι μπορεί να σταδιοδρομήσει και εκτός Κύπρου. Όσοι τον ζουν από κοντά ξέρουν πόσο πολύ μόχθησε για να ανεβάσει στα… ύψη την αξία του στο (ευρωπαϊκό) ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.Η ομάδα που θα τον αποκτήσει από τον ΑΠΟΕΛ (ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του), θα πρέπει να δαπανήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για να τον βάλει στο δυναμικό της.

Η πιο πάνω εκτίμησή μας δεν είναι καθόλου υπερβολική, καθώς ο Κύπριος διεθνής άσος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ολοκληρωμένο επιθετικό. Στα τελευταία δύο χρόνια έχει δυναμώσει πάρα πολύ, γεγονός που τον βοήθησε να κερδίζει πιο εύκολα τις μονομαχίες του με τους αμυντικούς. Από το πρώτο λεπτό τρέχει ασταμάτητα και πιέζει τους αντιπάλους από την ίδια στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ θα χάσει την μπάλα. Μαρκάρει, «κλέβει» συχνά την μπάλα, δίνει σωστές πάσες στους συμπαίκτες του και, το πιο σημαντικό από όλα, ξέρει όσο λίγοι την τέχνη του σκοραρίσματος. Στην καλή του μέρα ταλαιπωρεί αφάνταστα τους αντιπάλους.

Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ας δούμε λίγο τα σπουδαία επιτεύγματα του Πιέρου Σωτηρίου: Πέτυχε εννέα τέρματα σε 15 ματς πρωταθλήματος (βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ, δυο πίσω από τον Ντάρμπισαϊρ), έχοντας στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια εξαιρετική απόδοση. Στην περσινή σεζόν πέτυχε συνολικά 10 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι θέμα 1-2 ακόμα αγώνων για να κάνει μια νέα, πολύ μεγάλη επίδοση. Πρόσφατα άνοιξε λογαριασμό και στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, σκοράροντας κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Το ίδιο σημαντική και αξιόλογη είναι η συνεισφορά του και στην σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία των γαλαζοκιτρίνων. Ο ΑΠΟΕΛ με σκόρερ τον Σωτηρίου, νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Καραϊσκάκη (το πρώτο «διπλό» στην Ευρώπη, μετά από πολλά χρόνια), αλλά και τη Γιανγκ Μπόις στο ΓΣΠ (1-0), αποτελέσματα που είχαν δώσει τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στους πρωταθλητές μας. Στην τελευταία αγωνιστική του Β’ ομίλου, με μια εξαιρετική ενέργειά του στο πρώτο γκολ, άνοιξε τον δρόμο στον ΑΠΟΕΛ για άλλο ένα άθλο, την δεύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού που έδωσε και την πρώτη θέση στην ομάδα της Λευκωσίας.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που αμφισβητούσαν την προοπτική του εικοσιτριάχρονου επιθετικού. Με την αξία και τη μαγκιά του και με συνεχή προσπάθεια ο Πιέρος, κέρδισε την εκτίμηση και τον θαυμασμό όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρό μας. Χαιρόμαστε για την πρόοδό του γιατί το παράδειγμά του εμπνέει χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό στο νησί μας. Το μήνυμα που στέλνει η περίπτωση του, είναι ότι αυτός που αξίζει και επιμένει, θα φτάσει πολύ ψηλά.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ