ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αν αγαπάμε το ποδόσφαιρο

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Αγαπώ το ποδόσφαιρο, το οποίο όπως και οι περισσότεροι, έμαθα στις αλάνες από πολύ μικρή ηλικία. Το αγαπώ τόσο πολύ αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι που επέλεξα το επάγγελμα μου να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το άθλημα που δίκαια χαρακτηρίστηκε ως «ο βασιλιάς όλων των σπορ». Τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας, το ποδόσφαιρο μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις για να χειραγωγήσουν παιχνίδια και να αισχροκερδήσουν, έκαναν μεγάλη ζημιά.

Θα ήταν λογικό, όλοι όσοι αγαπάμε πραγματικά το ποδόσφαιρο, όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τονίζαμε και την θετική πλευρά (την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και ενίοτε το καλό θέαμα που προσφέρουν) και όχι μόνο τα αρνητικά με σχόλια και χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν ολόκληρο τον χώρο του ποδοσφαίρου μας. Όσοι αγαπάμε πραγματικά το άθλημα που ενώνει και εμπνέει εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον πλανήτη, πρέπει να το προστατέψουμε και όχι να το χτυπάμε ανελέητα για χάρη των συμφερόντων των συλλόγων. Προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές το ποδόσφαιρο. Είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι που μας ψυχαγωγεί και κανονικά έπρεπε να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει.

Ο φανατισμός προάγει το μίσος και τη βία. Καταντούν μίζεροι όσοι αντί να αγαπούν μια ομάδα και το ποδόσφαιρο, κατάντησαν να μισούν παθολογικά τους αντίπαλους τους. Όλοι αυτοί έχασαν προ πολλού την ουσία, έχασαν την μπάλα, που λέμε και στη «γλώσσα» του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο στον τόπο μας και τα (σοβαρά) προβλήματα του είναι αντανάκλαση της κατάστασης της κυπριακής κοινωνίας και του τρόπου σκέψης και δράσης μας. Της νοοτροπίας μας. Χάθηκε ο σεβασμός στον συνάνθρωπο (και στον αντίπαλο), χάθηκε η αυτοεκτίμηση και άλλα πολλά καλά που χαρακτήριζαν παλαιότερα τον λαό μας. Γίναμε εγωιστές και κρίνουμε τα πάντα υποκειμενικά ανάλογα με το τι μας συμφέρει και τι όχι.

Γίναμε ανεύθυνοι. Δεν δεχόμαστε την αποτυχία, την ήττα. Πάντα πρέπει να φταίνε κάποιοι άλλοι, ποτέ εμείς! Εύκολα μεταθέτουμε τις δικές μας ευθύνες και πολύ δύσκολα αναγνωρίζουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Αφήσαμε άσχετους με το άθλημα να εκμεταλλευτούν την αγάπη, το πάθος μας για τον «βασιλιά των Σπορ». Τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Αν αγαπάμε το ποδόσφαιρο ας το προστατέψουμε. Ας αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του και τις αξίες που πρεσβεύει και πρέπει να προάγει ο αθλητισμός, την αξιοπρέπεια, την προσπάθεια για το καλύτερο, τον σεβασμό στον αντίπαλο την ευγενή άμιλλα.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ