ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα είναι πολλά τα οφέλη

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Β΄ όμιλος του Europa League. Μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, στη βαθμολογία συγκατοικούν στην πρώτη θέση ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός Πειραιώς με έξι βαθμούς. Οι γαλαζοκίτρινοι αναφέρονται πρώτοι λόγω της νίκης τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στη δεύτερη αγωνιστική.

Η Ελβετική Γιανγκ Μπόις, μετά την εντός έδρας νίκη της επί του ΑΠΟΕΛ, έφτασε στους τέσσερεις βαθμούς και ξαναμπήκε αποφασιστικά στη διεκδίκηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που δίνουν το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης. Στην τελευταία θέση με ένα μόλις βαθμό η Αστάνα από το Καζακστάν που δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση.
 
Την ερχόμενη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, οι αναμετρήσεις ΑΠΟΕΛ – Γιανγκ Μπόις και Αστάνα – Ολυμπιακός Π. αναμένεται να κρίνουν πολλά στον Όμιλο. Αν ο πρωταθλητής Κύπρου κερδίσει τους Ελβετούς, θα βρεθεί με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, αφού ακολουθεί (εκτός έδρας) αγώνας με την αδιάφορη Αστάνα, ενώ στην τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος πιθανότατα μέχρι τότε να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση (στην 5η αγωνιστική θ’ αναμετρηθεί στην έδρα του με τη Γιανγκ Μπόις).

Στη Βέρνη, ο ΑΠΟΕΛ πήγε ανέτοιμος, αδιάβαστος, έπαιξε υπεροπτικά και κινδύνεψε με βαριά ήττα από μια σοβαρή ομάδα με ποιοτικούς, δυνατούς και ψηλούς ποδοσφαιριστές. Για να φτάσει, την Πέμπτη στο ΓΣΠ, στη νίκη και ν’ αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισής της, η ομάδα του Κρίστιανσεν πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη σε πολλούς τομείς και να είναι σοβαρή, απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και στον στόχο της. Με αυτές τις προϋποθέσεις ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κάνει ξανά τον κόσμο του περήφανο.

Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την εμπειρία και τη νοοτροπία για να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις μεγάλες προκλήσεις. Δεν είναι λίγες φορές που τα έβαλε με μεγαθήρια και έκανε θαύματα. Οι πρωταθλητές μας έχουν αυτοπεποίθηση αλλά και την πίστη για να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Europa League. Πολύ σημαντικό για τον Τόμας Κρίστιανσεν, είναι ότι έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους ποδοσφαιριστές του, καθώς επίσης και η σημαντική βελτίωση κάποιων παικτών όπως των Αλωνεύτη, Μπρεσάν, οι οποίοι έδειξαν ότι είναι πλέον σε θέση να βοηθήσουν και να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις.

Λέμε συχνά ότι «ο κόσμος δεν παίζει μπάλα…», ωστόσο σε τόσο σημαντικές αναμετρήσεις είναι πολύ σημαντική η συμπαράσταση των οπαδών. Ο ΑΠΟΕΛ έχει φανατικούς οπαδούς οι οποίοι σε πολλούς κρίσιμους αγώνες έδωσαν στην ομάδα την ώθηση και την ενέργεια που χρειαζόταν για να ξεπεράσει τις αγωνιστικές δυσκολίες και να φτάσει σε αγωνιστικές υπερβάσεις, σε πολύ μεγάλες επιτυχίες. 

Ο αγώνας με την Γιανγκ Μπόις είναι «κλειδί» για την ευρωπαϊκή προοπτική των «γαλάζοκιτρίνων» της Λευκωσίας. Αν κατακτήσει τη νίκη, πέραν των 360 χιλιάδων ευρώ που θα βάλει στο ταμείο του, ο ΑΠΟΕΛ  θα αποκομίσει πολλά άλλα μεγάλα οφέλη. Θα βελτιώσει και άλλο την βαθμολογική του θέση στην βαθμολογία της UEFA, θ’ αποκτήσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα πρόκρισης και θ’ ανέβει περισσότερο το γόητρο και το ηθικό του.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ