ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με δουλειά, υπομονή & επιμονή

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Ο απολογισμός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ποδόσφαιρο, στους τρεις αγώνες που έδωσε στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018 (Ρωσία), με Βέλγιο (εντός έδρας) και με Ελλάδα, Βοσνία (εκτός έδρας), είναι πολύ άσχημος. Σε τρεις αγώνες μετράμε τρεις ήττες, εφτά τέρματα παθητικό και μηδέν (γκολ) ενεργητικό!

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του νησιού μας είχε στους δύο συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες και κάποιες καλές στιγμές αλλά στο ποδόσφαιρο, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μένει και όχι οι εντυπώσεις. Ειδικά στον αγώνα με την Εθνική Ελλάδας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η Κύπρος μας άξιζε κάτι παραπάνω, δεν είχε όμως την ουσία, ενώ υστέρησε πολύ και στο οργανωτικό και στο δημιουργικό κομμάτι.

Είχαμε πιστέψει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε προοπτική για να φτάσει στη διάκριση. Βασίζαμε την αισιοδοξία μας στις πολλές επιλογές, ποιοτικών, ταλαντούχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι σε καλή ηλικία. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην προοπτική της Κύπρου μας φτάνει να γίνει καλύτερος σχεδιασμός και προετοιμασία με στόχο την διάκριση που δεν είναι άλλη από την πρόκριση σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Ένας στόχος εφικτός αφού μετά τις τελευταίες αλλαγές από την UEFA, αυξήθηκαν σημαντικά οι χώρες που παίζουν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενώ η FIFA μελετά το ενδεχόμενο το Παγκόσμιο Κύπελλο (Μουντιάλ) να διεξάγεται με 48 ομάδες!

Ταλέντο υπάρχει!

Επιμένουμε ότι έχουμε πλέον το δυναμικό που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα μπορεί να μας ανεβάσει επίπεδο. Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης δείχνει ότι έχει όλα τα προσόντα για μια λαμπρή καριέρα στην Ευρώπη. Ο 18χρονος Γρηγόρης Κάστανος έχει τα ηγετικά προσόντα για να γίνει σύντομα ο μπροστάρης της νέας προσπάθειας. Ο Κωστάκης Αρτυματάς έχει ωριμάσει αρκετά και μπορεί ν’ αναλάβει με επιτυχία ειδικές αποστολές στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας μας φάνηκε να είναι στην επίθεση. Ωστόσο υπάρχουν σημάδια που μας κάνουν αισιόδοξους. Ο Πιέρος Σωτηρίου συνεχίζει την σταθερά ανοδική του πορεία και μαζί με τον επίσης ταλαντούχο Νέστορα Μυτίδη, μπορούν να δώσουν τις λύσεις. Δημήτρης Χριστοφή και Γιώργος Εφραίμ, με την ταχύτητα και την διεισδυτικότητά τους μπορούν επίσης να επιφέρουν ρήγματα και στις πιο δυνατές άμυνες.

Θα είναι μεγάλο λάθος να μηδενίσουμε και να καταδικάσουμε τη νέα προσπάθεια που γίνεται μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα. Χρειάζεται υπομονή από εμάς και επιμονή από τον ομοσπονδιακό προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου και όσους στην ΚΟΠ εργάζονται για το φιλόδοξο πλάνο με τις μεγάλες επιτυχίες που όλοι ονειρευόμαστε.

Αναλύσαμε σε προηγούμενα άρθρα μας το φαινόμενο Ισλανδία (με πληθυσμό το ένα τρίτο των κατοίκων της Κύπρου), ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εντυπωσιάζουν με τα αποτελέσματα τους και τα Νησιά Φαρόε! Είχαν όραμα – στόχο, δούλεψαν οργανωμένα και τα κατάφεραν. Εμείς γιατί, όχι;

Θα κλείσω το άρθρο μου με δύο κουβέντες σοφών ανθρώπων. Ο Κομφούκιος είπε: «Όταν γίνεται προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι στόχοι, δεν αλλάζουμε τους στόχους αλλά τον τρόπο που ενεργούμε». Ο Νίκος Καζαντζάκης έγραψε κάτι ακόμα πιο δυνατό: «Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν το ποθήσαμε αρκετά»!

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής 16/10.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ