ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Τelemarketing, σήκωσε τώρα το τηλ*

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Θα μπορούσε να ήταν και έτσι:

«Σήκωσε τώρα το τηλέφωνο, τώρα, τώρα… και μπορείς να πάρεις στην καλύτερη δυνατή τιμή ένα εισιτήριο για τον αγώνα του Σούπερ Καπ μεταξύ Απόλλωνα-ΑΠΟΕΛ. Τώρα… σήκωσε το τώρα και πάρε ένα μαγικό χαρτάκι για να απολαύσεις την γιορτή του ποδοσφαίρου. Κάλεσε το 69696969 και θα έρθουν στο σπίτι να σε βρουν τα εισιτήρια του αγώνα. Κάλεσε τώρα στο 69696969 για να ζήσεις από κοντά την εμπειρία».

Θα μπορούσε. Όλα να τα περιμένεις από δαύτους. Έχουν δε μια ικανότητα να διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο, πραγματικά τους βγάζεις το καπέλο. Ούτε εχθροί του να ήταν.

Διεξάγεται ο πρώτος επίσημος αγώνας της χρονιάς. Ο πρωταθλητής εναντίον του κυπελλούχου. Σε άλλες χώρες το ματς είναι πέρα για πέρα σημαντικό νοουμένου ότι διακυβεύεται ένας τίτλος. Δεν συγκρίνω φυσικά με τις Αγγλίες, Γερμανίες και τα λοιπά. Μοιάζει με αυτό που λένε, «η βούρτσα και η… οδοντόβουρτσα» είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Οι κύριοι που λες, μετρ στην προχειρότητα και στην απαξίωση του ίδιου του προϊόντος που διαχειρίζονται, αποφάσισαν μια καλή πρωία να εκδώσουν εισιτήρια για το ματς του Σούπερ Καπ, αποκλειστικά δια του ιντερνέτ. Ηλεκτρονικά. Για λόγους ασφαλείας. Άρα στα επόμενα ματς μέχρι τον Μάη, κινδυνεύουμε.

Ως ιδέα δεν είναι καθόλου άσχημη. Καλό θα ήταν, σιγά, σιγά ο κόσμος να μυηθεί σε τέτοιου είδους αγορές. Υπάρχει όμως μια σημαντική παράμετρος.

Στην Κύπρο ακόμη, μεγάλη μερίδα του κόσμου αν δεν φάει σάντουιτς ή πόμπα έξω από το γήπεδο δεν πάει στο ταμείο να πάρει εισιτήριο. Διατηρεί δηλαδή κάποιες παλιές συνήθειες που καλώς ή κακώς εφαρμόζει.

Θα μπορούσε δηλαδή με λίγα λόγια ή αλλαγή των συνηθειών να γίνει πιο ήπια. Παραδείγματος χάριν η αγορά μέσω του διαδιχτύου στην παρούσα φάση, να προσέφερε στον αγοραστή μια σημαντική μείωση στην τιμή σε σχέση με το εισιτήριο που θα πάρει κάποιος από τα ταμεία.

Μέχρι να εξοικειωθεί ο κόσμος και σε δύο χρόνια το Σούπερ Καπ να το παρακολουθεί κανείς μόνο από επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Κουτσοκούμνη και της παρέας του. Σιγά, σιγά. Το μόνο που κατάφεραν με αυτό τους το μέτρο είναι να κρατήσουν τον κόσμο μακριά. Δες απόψε την προσέλευση στο Παπαδόπουλος και άμα ανταποκρίνεται στη μάζα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα μη ξανά διαβάσεις De Ζαβού.

Να ήταν μόνο αυτό, να πεις στο διάολο. Γενικώς ο τρόπος που προσεγγίζουν το πρώτο επίσημο ματς είναι λες και δεν τους ενδιαφέρει. Ούτε καν συνέντευξη τύπου δεν έκαναν, μήπως και δώσουν μια πιο σοβαρή υπόσταση στο γεγονός. Είναι λες και έφυγαν όλοι για διακοπές. Μπήκαν μες τα πολυτελή γιότ και έφυγαν για Ιόνιο, Αιγαίο ή Καραϊβική.

Έκλεισε το μαγαζί. Ένα τρικ από άποψης μάρκετινγκ μήπως και φέρουν κόσμο στο γήπεδο. Τίποτα… ούτε πως και συμβαίνει κάτι. Στα παπάρια τους ή στις προπέλες των πολυτελών γιοτ που ταξιδεύουν.

Κόψε το λαιμό σου. Βάλε το παιδί ή κανά γείτονα να στ’ αγοράσει και εμείς θα σε δούμε όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές. Κάτι τέτοιο. Ή πήγαινες δες το στην TV που μας συμφέρει κιόλας, μήπως πουλήσουμε κανά τηλεοπτικό συμβόλαιο πιο ακριβά.

Φέτος θυμήθηκαν το ιντερνέτ. Του χρόνου μπορεί να το πάνε σε telemarketing ή «τον τροχό της τύχης» και μπορεί και κάποια μέρα να βάλουν τα εισιτήρια σε δημοπρασία... «a la una, a las dos y a las tres… έκλεισε η προσφορά. Κερδίσατε ένα εισιτήριο για το Σούπερ Καπ ενόσω εμείς θα είμαστε διακοπές. Συγχαρητήρια!!»

*Ο τίτλος είναι δανεικός από ποστάρισμα ενός φίλου που παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X