ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Box to box

Η Ελληνική Τράπεζα και το 24sports μαζί στην ενημέρωση για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, αμέσως μετά το ματς με την Ζάρια στο Αρένα, γράφαμε από το De Ζαβού για κάποια συμπεράσματα που αφορούν τον Απόλλωνα έτσι όπως χτίζεται τούτο το καλοκαίρι.

Ανάμεσα στ’ άλλα είχαμε επισημάνει κάποιες παρατηρήσεις που σχετίζονταν με το ρόστερ και το βάθος που πρέπει να δημιουργηθεί.

Κάποια εξ αυτών είχαν να κάνουν με την ανάγκη της παρουσίας ενός back up του Ντα Σίλβα. Ένα άλλο σχετιζόταν άμεσα με τις επιλογές στο κέντρο της άμυνας και την ανάγκη προσαρμογής του Γιούστε ως ο αντί- Βινίσιους.

Για την άμυνα τελικά απ’ ότι μαθαίνουμε δεν πρόκειται να προβούν στην όποια ενίσχυση. Θεωρούν δηλαδή ότι πέραν του Ισπανού και του Ρομπέρζ, υπάρχουν λύσεις του τύπου Χάμπος, Άλεφ ή ακόμη και του Ζάντερ. Είναι και ο Λεωνίδας Κυριάκου τον οποίο μεγάλωσε ποδοσφαιρικά ο Σοφρώνης και δεν αποκλείεται να τον εμπιστευτεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Είναι φυσικά και ο Αγγελή, ο οποίος μια σχέση με την κακοτυχία την έχει. Όποτε πάει ν’ ανέβει ένας τραυματισμός θα έρθει να τον επισκεφτεί. Σε μάγισσες και χαρτορίχτρες θα πρέπει να πάει το παιδί μήπως και ξορκίσει τα βάσανα που τον ταλαιπωρούν.

Για το δεκάρι υπάρχουν πέραν του μεγάλου Βραζιλιάνου, ο Σίλβα ο Χιλιανός και οι Σπόλιαριτς, Ψύχας. Μπορεί να πάει και ο Σκέμπρι, ενώ ο Σοφρώνης το απέδειξε ότι καμιά φορά μπορεί να παίζει με κλασσικό δεκάρι, όπως έκανε πέρσι σε πολλά παιγνίδια. Και φέτος το έχει δείξει στην Σκωτία όταν έβγαλε τον Ντα Σίλβα.

Όπως και να έχει, πλέον με ένα απειροελάχιστο δείγμα της ομάδας πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να εκφράσουν τις παρατηρήσεις του. Ένας λέει έτσι, ο άλλος γιουβέτσι… σημασία έχει τι θα επιλέξει ο Αυγουστή.

Άμα όμως απλώσεις τον Απόλλωνα σ’ ένα κομμάτι χαρτί, έχω την εντύπωση ότι η «τρύπα» είναι στον παίκτη που λέγεται box to box. Ο μέσος που κινείται μεταξύ των δύο περιοχών εντός του άξονα. Κυπριακά; «Εξαροκτάρι». Απολλωνίστικα; Χαμτανί.

Το ρόστερ διαθέτει μέχρι στιγμής, τον Σακέτι, τον Άλεφ και τον Χάμπο (ο Χάμπος έτσι όπως τον λογαριάζουμε θα πιάσει και δουλειά στην μπουτίκ). Είναι και ο Μακρίδης τον οποίο όμως ξεχνάμε. Όντως ο 35χρονος πια, είναι μια υπολογίσιμη μονάδα ιδιαίτερα δε, όταν χαίρει υγείας.

Νομίζω όμως ότι ένας τέτοιος παίκτης είναι πλέον αναγκαίος. Γιατί η εξάρτηση της ομάδας από τον Σακέτι μπορεί να αποδειχθεί τοξική. Όπως και πέρσι που όταν απουσίαζε ο Αργεντινός και έτρωγες τα νύχια σου για το πώς θα αντικατασταθεί. Να μου πεις είναι ο Άλεφ. Για τον οποίο όντως ακούγονται τα καλύτερα. Πως μπορείς όμως να επαναπαυτείς στην παρουσία ενός μικρού, οποίος ακόμη τώρα ξεκινά την καριέρα του;

Ένας τέτοιος παίκτης εάν και εφόσον αποκτηθεί, τότε θα δώσει ένα σωρό λύσεις. Πρώτο απεξαρτείσαι από τον Σακέτι. Δεν θα περιμένεις τον νεαρό Βραζιλιάνο να σου βγάλει τη σεζόν, θα δίνει ανάσες στον Μακρίδη και θα έχεις και τον Χάμπο για στόπερ όποτε χρειαστεί.

Με λίγα λόγια γεμίζεις και το πρόβλημα πάει στον Σοφρώνη που θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές μονάδες για τη θέση του αμυντικού μέσου και του κεντρικού χαφ.

Άμα δηλαδή αποκτηθεί μια τέτοια μονάδα, το «6», το «8» και το «10» είναι γεμάτα. Όπως επίσης και τα στόπερ. Για τα άκρα έχεις επίσης σωρεία επιλογών τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Υ.Γ Άσχετο, αλλά πρέπει να ειπωθεί. Είναι πολλοί που λεν για τον τερματοφύλακα. Κατ’ αρχήν να πούμε ότι εδώ και καιρό ψάχνουν πορτιέρο κάτω των 22 για να εγγραφεί στον κατάλογο Β.

Κατανοώ την ανησυχία, αλλά είναι διαφορετικό από την ασέβεια. Ο Βάλε είναι κεφάλαιο για τον Απόλλωνα. Για την ιστορία του γενικότερα. Θέλει η προσέγγιση να είναι κομψή και ντελικάτη εάν θες να σέβεσαι τον εαυτό σου. Γιατί άμα δεν σέβεσαι τον Βάλε, μάλλον έχεις πρόβλημα με τον εαυτό σου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

GLOBAL COLLEGE
http://www.globalcollege.ac.cy

NESCAFE
www.nescafe.gr

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE
www.kapnosairportshuttle.com

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ