ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί δεν παίρνει τα τρία… εκ;

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Κατ’ αρχήν καλή επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ να ευχηθούμε γι’ απόψε το βράδυ. Άμα παίζεις ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και κερδίζεις τότε είσαι μάγκας. Όποιος το αμφισβητεί είναι απλά φανατικός και δεν δέχεται την πραγματικότητα. Στην Κύπρο, το ποδόσφαιρο είναι αλλιώς και δεν αφορά μόνο τον ΑΠΟΕΛ αλλά όλες τις ομάδες.

Αγνοώ το μάγκικο στυλ του προέδρου Πετρίδη χθες, που λίγο πολύ μας είπε ότι θα το πάρει και φέτος. Γούστο και καπέλο του. Ήταν και τα γενέθλια του να έχει την υγειά του ο άνθρωπος. Αφού το πιστεύει ο ίδιος εμείς δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε. Ας το επιμεληθούν οι αντίπαλοι του…

Πάμε στα τηλεοπτικά που είναι πέρα για πέρα σοβαρό θέμα. Ξεφεύγει κιόλας από τα ποδοσφαιρικά και αγγίζει κοινωνικές, οικονομικές ίσως και πολιτικές πτυχές.

Το όλο θέμα περί τηλεοπτικών ανοίξαμε πρώτοι σ’ ένα άρθρο που αναφερόταν κυρίως στην ανάμειξη της ΚΟΠ στον τηλεοπτικό χάρτη. Άμα έχεις όρεξη διάβασε εδώ:  http://24sports.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=195545

Από τότε είχαμε υποθέσει ότι η Cablenet δεν θα παραμείνει στα του Ερμή αλλά μάλλον θα κυνηγήσει ένα μεγαλύτερο ψάρι.

«Πλέον ο μόνος «άστεγος» που κυκλοφορεί στην πιάτσα είναι ο ΑΠΟΕΛ. Ο οποίος μαζί με την Ομόνοια είναι το πιο ισχυρό brand στην αγορά. Λογικό είναι να ψάξουν να βρουν την καλύτερη δυνατή προσφορά. Σίγουρα πέραν των 2 εκ θα ζητήσουν.  Ίσως κιόλας οι Λευκωσιάτες να κάνουν καμιά έκπληξη και υπογράψουν με καμιά πλατφόρμα όχι και τόσο ισχυρή. Όπως για παράδειγμα η Cablenet. Δεν μπορεί κάτι θα έχουν στο μυαλό τους αυτοί. Μόνο με τον Ερμή θα μείνουν;» γράφαμε τότε.

Προφητικές ικανότητες δεν διαθέτουμε ούτε καμιά συγγένεια έχουμε με τον Κάλχα ή Τειρεσία. Κάποια δεδομένα είχαμε ενώπιον μας…

Λίγες μέρες αργότερα, κάποιοι που είναι κοντά στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, ξεκίνησαν δειλά, δειλά να φέρνουν στο προσκήνιο το ενδιαφέρον της πλατφόρμας για τα τηλεοπτικά της ομάδας. Πλέον ακόμη και επίσημα η διοίκηση των πρωταθλητών επιβεβαιώνει ότι όντως η Cable net  κατέθεσε πρόταση που αγγίζει, παρακαλώ, τα 3 εκ. ετησίως.

Το ποσό μοιάζει εξωπραγματικό για τα κυπριακά δεδομένα. Άμα κανείς λάβει υπόψη ότι η Ομόνοια πήρε μόλις 1,9 εκ από τη Primetel τότε η πρόταση προς τον ΑΠΟΕΛ είναι αυξημένη κατά 58%!!!  Μια χαρά μου ακούγεται.

Και κάθεσαι και αναρωτιέσαι, αφού η πρόταση είναι στο τραπέζι γιατί δεν την αποδέχονται; Γιατί δεν παίρνει τα 3 εκ. και να μείνουν όλοι οι υπόλοιποι τέζα, μιας και το παιγνίδι των τηλεοπτικών είναι η αποθέωση της ελεύθερης αγοράς;

Επίσης, έχω την εντύπωση ότι η  πρόταση γίνεται ακόμη πιο δελεαστική εάν κανείς λάβει υπόψη ότι η Cytavision, σε καμία περίπτωση δεν θ’ ανεβάσει την προσφορά στο σημείο της Cablenet. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι η πρόταση των «ημικρατικών» φτάνει δεν φτάνει τα 2,200 ετησίως.

Θα μπορούσε να γίνει, αλλά πλέον κάποια εποπτικά όργανα όπως παραδείγματος χάριν ο Γενικός Ελεγκτής ή Υπουργός Συγκοινωνιών ή όποιος αρμόδιος τέλος πάντων, μάλλον θα στεκόταν εμπόδιο σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Γιατί το κράξιμο μάλλον θα ήταν μεγάλο ακόμη και στην Κύπρο που ο λαός κοιμάται «ύπνο του δικαίου» ή του «ηλιθίου».

Πάει ο καιρός που η Cyta  έμοιαζε με αγελάδα, την οποία άρμεγαν διάφοροι παρατρεχάμενοι πλουτίζοντας εις βάρος του κράτους και κατ’ επέκταση του πολίτη. Συνεπώς η Cyta μάλλον δεν θα πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο την πρόταση της Cablenet.

Είναι όμως ένα ερώτημα θεμελιώδες; Μοιάζει αφελές αλλά κάποιοι δεν μας τα εξηγούν καλά.  Γιατί δεν παίρνει τα τρία εκ; Άμα έχω ένα σπίτι που αξίζει πέντε και έρχεται ένας Ρώσος και μου δίνει 15, τότε μάλλον θα βαράω κολοτούμπες μες την Ανεξαρτησίας με το μαγιό ή γυμνός ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής. 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι εξετάζει επί τούτου η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Μάλλον τις επόμενες ημέρες θα έχουμε απάντηση. Κάποιοι θα φροντίσουν γι’ αυτό…

Υ.Γ Πρώτη φορά ακούω συντεχνίες να πιέζουν τη διοίκηση να αποκτήσει κάτι το οποίο ίσως να ζημιώσει τον οργανισμό οικονομικά. Δηλαδή οι «εργατοπατέρες» τι θα ήθελαν… να μας εξηγήσουν και αυτοί; 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Οι διαιτητικές εμφανίσεις στη Β’ φάση του Α’ γκρουπ, αποδυναμώνουν τη θέση όσων επιθυμούν την αποχώρηση του
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ