ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Που κολλά ο «Αντώνης»;

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Βλέπεις τη φώτο της ανακοίνωσης του και ξαφνιάζεσαι. Ωσάν και είναι ο τυχερός της κλήρωσης που έκανε ο Απόλλωνας για το επίσημο περιοδικό. Λες και συχνάζει στο Chaplin’ s Bar ή εκεί στα Δυτικά που ψήνει κλέφτικο ο Ηλίας. Απολλωνίστικη φάτσα… αλλά η ανακοίνωση λέει ότι είναι Κροάτης και λέγεται Αντόνιο Γιάκολις.

Μπορεί να είναι και η τελευταία μεταγραφή, μπορεί και όχι. Άμα δηλαδή η ομάδα προχωρήσει στην Ευρώπη δεν αποκλείεται να πάρουν κανένα παίκτη, τσοντάροντας λεφτά όπως έκαναν παλαιότερα με τον Γκιέ. Αυγουστιάτικη δηλαδή μεταγραφή προς τα τέλη του μήνα.

Κλασσικό εξτρέμ με το δεξί πόδι έτσι όπως είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζει και στα δύο άκρα. Ορθώς το γράφουν, από άποψης φυσικής κατάστασης είναι πανέτοιμος αφού ίδρωνε στην προετοιμασία της Στεάουα Βουκουρεστίου υπό τις οδηγίες του Νικόλαε Ντίκα. Έχει μάλιστα συμμετάσχει σε τέσσερα φιλικά των Ρουμάνων άρα όλα καλά. Μπαίνει και παίζει όποτε κρίνει ο Σοφρώνης.

Ομολογουμένως αν και μόλις 25 ετών έχει περάσει από πολλές ομάδες, τον λες και γυρολόγο.  Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό αφού έχει μπροστά του πολλά χρόνια καριέρας για να κατασταλάξει εάν κατασταλάξει κάπου.

Ξεκίνησε στη Βοσνία και την Σίμπενικ, ακολούθως μετακόμισε στην Ουκρανία σε Ντνίπρο και Κρίβμπας, μετά ξανά μανά στην Κροατία και στη Χάιντουκ, απ’ εκεί στο Βέλγιο και στη Μουσκρόν, πίσω Κροατία στη Ζαντάρ και από κει στη Ρουμανία σε Κλουζ και Στεάουα.

Η χώρα του Κόμη Δράκουλα φαίνεται να του έκατσε. Ιδιαίτερα στα δύο του χρόνια στο Κλουζ τα πήγε περίφημα αναγκάζοντας τον περιβόητο πρόεδρο Μπεκάλι να σκάσει 350 χιλιάδες για να τον πάει στο Βουκουρέστι.

Μένοντας στην πρώην πόλη του Τσαουσέσκου, έκανε 19 παιγνίδια σκοράροντας και ένα γκολ. Κάπου εκεί βρήκε στον δρόμο του τον Απόλλωνα.

Ο Σοφρώνης και η διοίκηση έψαχναν εναγωνίως ένα κλασσικό εξτρέμ. Όχι πως δεν έχουν στη φαρέτρα τους, αντιθέτως υπάρχουν βέλη του τύπου Σαρντινέρο, Παπουλής, Ζοάο Πέδρο, Σκέμπρι, Πίττας, μπορεί και ο Ζελάγια… μια χαρά.

Από τους πιο πάνω, κάποιοι όντως είναι εξτρέμ, κάποιοι όχι και τόσο ενώ μερικοί εξ αυτών προορίζονται γι’ άλλες θέσεις. Για παράδειγμα ο Πέδρο, μπορεί και να είναι το βασικό δεξί μπακ. Ο Ζελάγια μάλλον θα είναι ο αντί- Μάγκλιτσα, ο Πίττας θα παλεύει για μια θέση, ο Παπουλής έχει τα θεματάκια του με τους τραυματισμούς, ο Σκέμπρι μη παραξενευτείς να τον δεις και δεκάρι (στην εθνική Μάλτας εκεί αγωνίζεται) είναι και ο Σαρντινέρο… όντως ένα κλασσικό εξτρέμ χρειαζόταν.

Αυτοί που γνωρίζουν έχουν να λένε ότι είναι εξτρέμ. Τίποτα άλλο. Ούτε έτσι, ούτε γιουβέτσι. Δεν θα πάει ούτε εκεί, ούτε εδώ. Ταχύτατος με τη μπάλα στα πόδια, με ικανότητα να διεισδύει και καλές πλαγιοκοπήσεις. Ξανά λέμε… εξτρέμ.

Και ως τέτοιος μπορεί να προσφέρει λύσεις στο Σοφρώνη ανάλογα με το πώς κατεβάζει την ομάδα. Γιατί μπορεί στο μυαλό σου το 4-2-3-1  και οι παραλλαγές του, να επικρατούν  στο μυαλό του, ωστόσο ο φετινός Απόλλωνας μάλλον θα λανσάρει και άλλα πλάνα. Όπως το 4-4-2 ή ακόμη και το 3-5-2.

Πάνω σε αυτή τη λογική ο «Αντώνης» θα είναι η μονάδα που  θα καλύπτει τη γραμμή όταν τα άκρα θα είναι ενισχυμένα, όπως τα δύο πιο πάνω συστήματα. Καλοί και άγιοι, οι Πέδρο και Ζάντερ στις κατεβασιές τους, άμα όμως δεν βοηθούνται από τους εξτρέμ, τότε η τρύπα πίσω είναι τέτοια που θα κτυπιέσαι πάνω στη Δυτική.

Κάπως έτσι μοιάζει η λογική γύρω από την απόκτηση του Κροάτη. Ο οποίος ακόμη δεν έζησε τη ζέστη της Λεμεσού και ο πρώην συμπαίκτης του στη Χάιντουκ, Μάγκλιτσα,  τον πήρε από κοντά. Η πρώτη συμβουλή στον παίκτη είναι ν’ ανάβει το κλιματιστικό.

Διαφορετικά κινδυνεύει από αναπνευστικές παθήσεις, θερμοπληξία ή ηλίαση. Όπως όλοι εμείς. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X