ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Έχει ακόμη ψωμί...

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Πάει και τελείωσε είναι φαινόμενο. Κεντρικός αμυντικός με τέτοια τελειώματα και τοποθετήσεις στην αντίπαλη άμυνα, δεν θυμάμαι να υπάρχει, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά παγκόσμια.

Πρόσεξε. Αμυντικοί που σκοράρουν είναι πολλοί. Συνήθως από στημένες φάσεις. Ο αθεόφοβος ο Λαφράνς κτυπά στην κόντρα, σε οργανωμένη επίθεση, στα στημένα… Ρε μήπως αυτοί που τον μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά έκαναν τέτοιο λάθος; Τα μπέρδεψαν, όσο φαίνεται; 

Κάθε φορά σε ξαφνιάζει. Τι γύρευε εκεί σαν επιθετικός κορυφής στη φάση του δεύτερου γκολ… μόνο η αφεντιά του το γνωρίζει. Σέντερ φορ και όχι μαλακίες.

Οι παλιοί έχουν να λένε ότι ο Λάουτα υπήρξε τεράστιο σέντερ φορ. Άντε και ο Κιτάνοφ. Οι νεότεροι έχουν δει Σα και φυσικά τον Βουό. Ιδιαίτερα ο τελευταίος προσέφερε πολλά στην ομάδα, δεν είχε όμως την εκτέλεση που διαθέτει ο Λαφράνς. Άμα συνεχίσει έτσι, τότε θα τρελάνει κόσμο. Θα χάσει τη θέση του ο Αρουαμπαρένα ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι φορ παλιάς κοπιάς. Από τώρα και μέχρι τον επόμενο ένας κεντρικός αμυντικός είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρώπη. Περίεργο; ΑΕΛ είσαι…

Μιλώντας για την ομάδα, δεν έδειξε και πολλά πράγματα είναι αλήθεια. Άμα δεν ήταν ο Λαφράνς να σκοράρει, η ψυχή του Αελίστα ξέρει τι τράβηξε μέχρι να το καρφώσει.

Είναι πολλοί που γκρινιάζουν για την απόδοση γενικότερα. Όντως υπάρχουν αρκετά ζητήματα που μπορεί να απασχολήσουν όποιον παρακολουθεί την ομάδα. Υπάρχουν όντως κενά στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή ακόμη και στην επίθεση. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να στοχοποιήσουν παίκτες. Συνηθισμένα πράγματα. Τ’ ακούει ο Μιτρέα, ο Σαβανέ ακόμη και όταν δεν παίζει, καμιά φορά ο Νικολάου και πάει λέγοντας.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και αρκετά ελαφρυντικά. Είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή ΑΕΛ χτίστηκε με κάποια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Οι περισσότεροι των παικτών που ήρθαν είναι νεαροί που ακόμη δεν πολύ περπάτησαν στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Αλταϊρ,  Αρτούρ, Γουίλερ, Φιντέλις, Ζτρανκόφσκι, Τεϊσέιρα είναι ακόμη νεαρά παιδιά. Η ομάδα μέχρι στιγμής στηρίζεται στην περσινή φουρνιά. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ίσα, ίσα που τις προκρίσεις το καλοκαίρι τις δίνουν οι παλιοί και όχι οι νέοι.   

Από κει και πέρα, υπάρχουν όντως αρκετές ελλείψεις. Έλα όμως που ακόμη δεν έχουν μπει στην ομάδα οι περισσότεροι. Φωνάζεις για τα στόπερ και κυρίως τον Μιτρέα. Έλα όμως που έρχεται ο Ντόσα ενώ περιμένει και ο Τεϊσέιρα. Είναι όπως και να το κάνουμε ενίσχυση. Συμφωνώ ότι άμα μείνεις με αυτά τα στόπερ, θα έχεις πρόβλημα. Η κατάσταση όμως δεν θα παραμείνει έτσι.

Και στα χαφ, μαθαίνουμε ότι η ομάδα θα πάει για μια ακόμη μεταγραφή, με παίκτη που κινείται ως οκταροδεκάρι. Άμα όντως συμβεί αυτό, τότε αποκτάς και επιλογές στο εξάρι αφού ο Σουάρες θα μπορεί να πάει πίσω.

Και η επίθεση θα έχει ενίσχυση αφού αυτός ο Βραζιλιάνος που έγραψαν είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Νεαρός και αυτός στα 24 του, ο Λεόντσο λίαν συντόμως θα προστεθεί στις επιλογές του Μπαλτάζαρ για την επίθεση. Το μισό να πλησιάζει του Λαφράνς επιθετικά να είσαι ευχαριστημένος.

Άμα το δεις πανοραμικά αντιλαμβάνεσαι ότι η ΑΕΛ δεν θα έχει καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε κόντρα στη Σεν Τζόζεφ και την Πρόγκρες. Έχεις όμως ακόμη πολλή ψωμί μέχρι να καταλάβουμε τι θα κάνει ο Μπαλτάζαρ με το υλικό που διαθέτει. Δεν λέω ότι θα είναι καλύτερη, αυτό κανείς δεν το γνωρίζει. Θα είναι όμως διαφορετική και με περισσότερες επιλογές… 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X