ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κουτσοκούμνης TV

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Λοιπόν. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων αποτελούν την κυριότερη πηγή εσόδων για τα σωματεία. Σε τέτοιο σημείο πια, που λίγο τους ενδιαφέρει εάν ο κόσμος θα πάει ή όχι στο γήπεδο. Ξεκάθαρα πράγματα... «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» που θα έλεγε και ο αείμνηστος Νίκος Κούρκουλος. 

Ενδεχομένως και όσοι αναμειγνύονται σε αυτή τη διαδικασία να έχουν οικονομικό όφελος. Εδώ ένα διαμερισματάκι βοηθάς να ενοικιαστεί και παίρνεις κατιτίς από τον μεσίτη. Πόσο μάλλον δε, όταν μιλάμε για συμβόλαια εκατομμυρίων.  Γι’ αυτά τα θέματα αρμόδια είναι η δίωξη οικονομικού εγκλήματος (εδώ γελάμε).

Όπως και να έχει. Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι δύο είναι οι πλατφόρμες που αποτελούν τον τηλεοπτικό χάρτη της «μπανανίας» μας. Η Cytavision  και η Primetel.

Μόλις πριν από λίγες μέρες μπήκε στο σκηνικό και η Cablenet η οποία απέκτησε τα δικαιώματα του Ερμή. Τώρα σε ποια χώρα πρέπει να προμηθευτείς τρείς πλατφόρμες για να παρακολουθείς το πρωτάθλημα, αυτό είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο». Ο σεβασμός του καταναλωτή,  στο μεγαλείο του. Η «μπανανία» στα φόρτε της. Αυτοί είμαστε, αυτά μας αξίζουν.

Πέραν και τούτου. Στο παιγνίδι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν είναι μονάχα οι τρεις αυτές πλατφόρμες. Παίζει και η ΚΟΠ TV από πίσω , με προεξάρχοντα τον ηγέτη της Ομοσπονδίας Κώστα Κουτσοκούμνη. Ο οποίος πρόεδρος θέλοντας να βοηθήσει τα μικρά ή μεγάλα σωματεία αποφάσισε να διατηρηθεί η ΚΟΠ TV.  Κάπως έτσι είναι το σκεπτικό.  Τώρα πως γίνεται η Ομοσπονδία να διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά συμβόλαια ομάδων, ούτε και σε αυτό μπορώ να απαντήσω.. Εδώ είναι Κύπρος… δεν είναι Ισπανία.

Όπως και να έχει, ο «βασιλιάς» στην πρώτη ζαριά που έριξε έφερε εξάρες. Όπου εξάρες, βάλε Απόλλωνας. Η ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών είναι μήνυμα προς όλους τους παίκτες του παιγνιδιού για το ποιος κάνει κουμάντο.

Με τις Ομόνοια, ΑΕΚ και ΑΕΛ να έχουν σπιτωθεί τηλεοπτικά, την Ανόρθωση να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη Cyta και τον ΑΠΟΕΛ να ψάχνει την πιο ισχυρή προσφορά, ο Απόλλωνας έμοιαζε με «μήλον της έριδος». 

Πόσο μάλλον δε, όταν θεωρείτο ως μια ομάδα της Primetel του άλλου δηλαδή παίκτη. Με την εν λόγω πλατφόρμα να έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των Ομόνοια και ΑΕΚ, εάν έβαζε και τον Απόλλωνα στο πακέτο, τότε θα ισχυροποιούσε τη θέση της στο μεγαλύτερο δυνατό σημείο.

Ήρθε όμως ο Κουτσοκούμνης ή ΚΟΠ TV, όπως θες πες το και τον «έκλεισε» προκαλώντας πλήγμα στον αντίπαλο. Ο Απόλλωνας απ’ ότι έχουμε μάθει έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προσφορά. Οι πληροφορίες λένε ότι το ποσό κυμαίνεται από το 1,600 μέχρι και το 1,750 ετησίως!! Σούπερ προσφορά.

Κάποιοι έχουν να λένε ότι η απόφαση του Κίρζη δεν είχε να κάνει καθαρά με το οικονομικό. Τα λεφτά πιθανόν να τα έδινε και κάποιος άλλος παίκτης, ίσως η Primetel που για χρόνια τώρα βοηθά τον Απόλλωνα.

Έλα όμως που η ΚΟΠ TV, λογικό είναι να προσφέρει και κάτι περισσότερο από τα λεφτά. Δεν μοιάζει λογικό; Αφού το λέει και τ’ όνομα. Η τηλεόραση της Ομοσπονδίας. Διαφορετικό είναι να διατηρεί τα δικαιώματα σου. Με περισσότερη «συμπάθεια» θα σε δουν ως άμεσο συνεργάτη τους.

Με τους Απολλωνίστες να ζητούν πρωτάθλημα μανιωδώς ο Κίρζης πιθανόν δεν είχε άλλη επιλογή. Μάλλον θα σκέφτηκε ν’ αλλάξει σπιτονοικοκύρη μήπως και τον φροντίσουν καλύτερα. Λαμβάνοντας μάλιστα μια τέτοια προσφορά, δεν μπορεί να του προσάψεις και κάτι.

Πλέον ο μόνος «άστεγος» που κυκλοφορεί στην πιάτσα είναι ο ΑΠΟΕΛ. Ο οποίος μαζί με την Ομόνοια είναι το πιο ισχυρό brand στην αγορά. Λογικό είναι να ψάξουν να βρουν την καλύτερη δυνατή προσφορά. Σίγουρα πέραν των 2 εκ θα ζητήσουν.  Ίσως κιόλας οι Λευκωσιάτες να κάνουν καμιά έκπληξη και υπογράψουν με καμιά πλατφόρμα όχι και τόσο ισχυρή. Όπως για παράδειγμα η Cablenet. Δεν μπορεί κάτι θα έχουν στο μυαλό τους αυτοί. Μόνο με τον Ερμή θα μείνουν;

Σημασία έχει τι θα κάνει και ο ηγέτης της ΚΟΠ TV. Εκεί εστιάζεται το ενδιαφέρον. Γιατί είπαμε, ασυνείδητα αν θες η πλατφόρμα του μοιάζει να προσφέρει κάτι περισσότερο από τα λεφτά. Περισσότερη φροντίδα στους πελάτες. Έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ. Αυτό και αν είναι project. Δεν είναι απαραίτητο να τον εξασφαλίσει. Το θέμα είναι να παραμένει ζωντανή η αγορά. Φορτώστε που λέμε.  

Άμα με ρωτάς, πως γίνεται μια Ομοσπονδία που είναι διοργανώτρια αρχή να διατηρεί τα δικαιώματα των ομάδων δεν μπορώ ν’ απαντήσω. Όποιος ενδιαφέρεται ας προσφύγει στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Άμα με ρωτάς αν είναι ηθικό, νομίζω πως όχι. Γιατί η ΚΟΠ TV βρίσκεται εκ των δεδομένων σε δεσπόζουσα θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Και μάλλον αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην περίπτωση του Απόλλωνα.

Ξαναγράφω εδώ είναι Κύπρος, δεν είναι Ισπανία…


 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ