ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η «γιαγιά» μας η καλή

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Άντε πάλι, ξανά μανά. Μετά τις Πλάτρες και την πρώτη προπόνηση της Ομόνοιας, η «γιαγιούλα» είναι αυτή που φιγουράρει πια πρώτη στην ειδησεογραφία. Ποιος έσπρωξε τη «γιαγιούλα» εσύ, εγώ… να κάνει η μάνα.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε  ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι παντελώς ηλίθιες. Αν είναι δυνατό κάποιοι ν’ αποφασίζουν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους μη σεβόμενοι ούτε μια κυρία της τρίτης ηλικίας. Αυτονόητα πράγματα. Όπως αυτονόητη είναι και η ηλιθιότητα των τάχατες χούλιγκαν. 

Μόνο ο Μακρόν, ο Τράμπ και ο Αναστασιάδης δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Μέχρι και ο Υπουργός Ιωνάς  με αφορμή τη γιαγιούλα ξεδίπλωσε όλα τα νομοσχέδια που έχει στα υπόψη του προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τα διακόσια άτομα που κάνουν φασαρίες μέσα στο γήπεδο. 

Με όλο το σεβασμό στο Σύνδεσμο των «Μαχητών» αλλά έσπρωξαν δεν έσπρωξαν τη «γιαγιούλα» έχουν κάνει μέγα λάθος, επισκεπτόμενοι ένα γήπεδο εις το οποίο η ομάδα τους δεν ήταν παρόν. Αυτά τα «συνδεσμιακά» είναι γλώσσα που δεν μιλάει ο υπόλοιπος κόσμος.  Συνεπώς εκτέθηκαν… Άμα θες να κάνεις κουμάντο κάντο κάπου μαζί με τους «άλλους» και όχι έτσι ανυποψίαστα.Αν το έκαναν όντως οι «άλλοι», τότε είναι ντροπή τους. Άμα όμως το κάνεις και εσύ, η ντροπή είναι και δική σου.

Γενικώς το έχω ξαναγράψει δεκάδες φορές, οι Σύνδεσμοι πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους αλλού και όχι να τρώγονται μεταξύ τους. Ο «εχθρός» θα έπρεπε να ήταν κοινός και δεν είναι άλλος από μια συμμορία που κερδοσκοπεί πάνω στις πλάτες του αθλήματος, των ομάδων των απλών φιλάθλων και την αγάπη τους για τα σωματεία. 

Με αυτές τους τις πράξεις απλά δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να τους στοχοποιεί για την κατάντια του αθλήματος. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι βρίσκουν ένα αναπάντεχο άλλοθι για να βγουν και στο τέλος σωτήρες του αθλήματος.

Μαζί τους και τα ΜΜΕ. Η ιστορία με τη «γιαγιούλα» είναι ψωμοτύρι γι’ αυτούς. Έχει όλα τα υλικά που χρειάζονται να φτιάξουν μια πονεμένη ιστορία. Μια συμπαθητική φιγούρα η οποία κτυπήθηκε από είκοσι άτομα. Ωραίο σενάριο. Και ξεσπαθώνουν κατά των είκοσι ηλιθίων. Εύκολος στόχος. Δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Δεν είναι υπουργοί, πρόεδροι, παράγοντες ή χορηγοί που τους κάνουν τεμενάδες. 

Όπως και στα γεγονότα των Πλατρών, πούλησαν λαϊκισμό με πρωταγωνίστρια την «γιαγιούλα». Κάποια μάλιστα site κότσαραν κάτι φωτογραφίες με κουκουλοφόρους της Αθήνας και τοποθέτησαν κάτι τίτλους του τύπου «συγκλονιστικό», «γης μαδιάμ» και κάτι τέτοια. Άμα δεν ήξερες θα νόμιζες ότι στο Δασάκι της Άχνας συναντήθηκαν οι οπαδοί της Ρίβερ με της Μπόκα και τα έκαναν της «Πόπης» από την Αργεντινή.

Σε καμία περίπτωση, επαναλαμβάνω, δεν υποτιμάμε τις προθέσεις των δέκα-δεκαπέντε ατόμων που πήγαν να κάνουν αλητείες απέναντι στον οποιοδήποτε. Πες μου όμως εσύ; Πόσο δύσκολο είναι να τους εντοπίσεις; Άμα όντως θες να τους εξαφανίσεις από τα γήπεδα, πόσο δύσκολο είναι; Ή δεν θες ή είσαι ανίκανος.

Λαμβάνοντας υπόψη την προσέγγιση των διωκτικών αρχών (γελάμε) και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης σε πολύ πιο σοβαρά θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο, μάλλον δεν θέλουν. Στησίματα, διαπλοκή, τηλεοπτικά συμβόλαια, μίζες μάνατζερ, ανικανότητα να φτιάξουν γήπεδα… άκουσες πολλούς να τοποθετούνται; 

Ίσως η «γιαγιούλα» (περαστικά της) ή οι «ανθέλληνες» των Πλατρών να τους βολεύουν. Γιατί όπως καταλαβαίνουμε απ’ αυτά που διαβάζουμε στην πλειοψηφία των «έγκυρων» site, οι δέκα, δεκαπέντε ηλίθιοι είναι το μοναδικό κακό στο χώρο. Άμα φύγουν δηλαδή αυτοί, τότε το ποδόσφαιρο μας ή κοινωνία γενικότερα θα θυμίζει τη σουηδική κοινωνία ή τη δανέζικη. 

Ακόμη και το περιστατικό με τη «γιαγιούλα» αποδεικνύει την αδυναμία της Πολιτείας ν’ αντιμετωπίσει ένα σχετικά εύκολο φαινόμενο. Δίκαιο έχει ο εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ που μιλά για κοινωνικό φαινόμενο. Αλλά δεν είναι έντονο. Η κυπριακή κοινωνία δεν έχει ως πρώτο πρόβλημα τον χουλιγκανισμό. Είναι η λαμογιά, η διαπλοκή και η ατιμωρησία το πρόβλημα.

Τελικά δουλεύει ή δεν δουλεύει τελικά το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης; Και άμα δεν… γιατί; Πόσα ήταν τα λεφτά που δαπανήθηκαν και ποιος είναι ο υπεύθυνος διαχείρισης του;

Τούτη τη στιγμή είναι η «γιαγιούλα» το πρόβλημα. Πριν λίγο καιρό οι «ανθέλληνες» των Πλατρών. Μέχρι το επόμενο θύμα. Και περάσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα… που θα έλεγε και η γιαγιά.
 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X