ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άντε και τον Ντε Βινσέντι

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Την επικαιρότητα σχολιάζουμε μη νομίσει κανείς κιόλας ότι οδεύουμε προς Λευκωσία. Στην Κύπρο άμα γράφεις τα θετικά είσαι γλύφτης, άμα γράψεις τα αρνητικά είσαι λαμόγιο. Που θα πάει θα το παλέψουμε και αυτό. Επί της ουσίας άμα σχολιάζεις την ειδησεογραφία δεν μπορείς να αγνοήσεις την πιθανή επιστροφή του Καρλάο.  

Άμα το απομονώσεις στο ατομικό κομμάτι, μιλάμε για τον καλύτερο αμυντικό του πρωταθλήματος. Άμα τον τοποθετήσεις εντός της ομάδας, μιλάμε για μια μονάδα που μπορεί να ηγηθεί της άμυνας ακόμη και όταν αντίπαλος είναι η τριπλέτα των Νεϊμάρ, Σοάρες και Μέσι. Υπερβολή; Δες τα παιγνίδια με τους μπλαουγκράνα.

Άμα δεις τις επιλογές στα στόπερ, τότε μιλάμε ότι το σύνολο βγαίνει πιο ενισχυμένο σε σχέση με πέρσι. Καρλάο, Μερκής, Ιωάννου και Ρουέδα. Αφαιρείς δηλαδή Αστίθ και Γιαμπερέ και ξεγνοιάζεις πίνοντας κοκτέιλ στον Πρωταρά. Τετράδα από τις λίγες μη σου πω και μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα.

Πέραν τούτου είναι και μια μεταγραφή που συμφέρει και επιχειρηματικά. Ακόμη οι 500 χιλιάδες που έδωσε η Τορίνο, ζεσταίνουν τα ταμεία. Δηλαδή σε βοήθησε στην Ευρώπη μέχρι τα Χριστούγεννα, πήρες το μισό εκ. και τώρα ξανά μανά πίσω στην ομάδα. Ένα grazie το λες στους Ιταλούς και τους στέλνεις μια μπουκάλα ζιβανία ή παλουζέ, έτσι για το μάρκετινγκ.

Για την αξία του Καρλάο δεν έχεις να πεις και πολλά. Άμα έχει όρεξη να παίξει μπάλα, τότε η άμυνα του ΑΠΟΕΛ παίρνει μια άλλη μορφή. Πιο συμπαγή, πιο σκληρή, πιο γρήγορη, πιο ποιοτική, πιο αλτική.

Άμα κιόλας το συνδυάσεις με τον ερχομό του Λούκας, τότε ο άξονας μοιάζει ν’ αποτελείται από το καλύτερο υλικό. Έχεις τον καλύτερο στόπερ, τον καλύτερο αμυντικό χαφ άμα πάρεις και Ντε Βινσέντι… βάλε τα μωρά να κοιμηθούν.

Για τον Αργεντινό ακούγονται πολλά. Ότι και αυτός νοστάλγησε τη πρωτεύουσα και τον περιμένουν εκεί στα φώτα του «Καλησπέρα». Άμα όντως γίνει και αυτή η κίνηση, τότε ποιοτικά ο ΑΠΟΕΛ βγαίνει ακόμη πιο δυνατός απ’ αυτό το καλοκαίρι.

Βιάστηκαν όμως και γέμισαν τη λίστα των ξένων, συνεπώς θα πρέπει κάποιοι να αποχωρήσουν. Από τη Λευκωσία λένε ότι άμα επισημοποιηθεί του Καρλάο, τότε ο Εμπεσίλιο θα πάρει τα πράγματα του και θα φύγει.

Άμα έρθει ο Ντε Βινσέντι, τότε μάλλον ο Φαρίας θα χαιρετήσει τη σημαία εκεί στον Αρχάγγελο. Έτσι και αλλιώς ένα χρόνο συμβόλαιο έκλεισε ο Αργεντινός συνεπώς δεν είναι και δύσκολη η αποχώρηση του. Και αγωνιστικά άμα το δεις εκεί στον ανασταλτικό χώρο γίνεται της πουτάνας. Μοράις, Βινίσιους, Λούκας, Αρτυματάς… ο Φαρίας βγαίνει πλεονάζον. Άμα μείνει Ευρώπη καλώς, διαφορετικά αεροπλάνο, Ατλαντικός και πίσω στο σπίτι.

Τώρα για τον Καρλάο, έχει και ένα ακόμη θετικό η επιστροφή του. Παίρνεις έναν παίκτη που ξέρει τη διαδρομή για να πάει στον Αρχάγγελο. Δεν χρειάζεται δηλαδή χρόνο για να προσαρμοστεί. Και επειδή οι υποχρεώσεις τρέχουν , είναι και έτοιμος να τρέξει το μαραθώνιο μέχρι τους ομίλους.

Πλέον όλα εξαρτώνται από τον κύριο Μπάιν. Εάν ο Ολλανδός είναι προπονητής με κότσια και μπορέσει να διαχειριστεί όλο αυτό το υλικό, τότε καλώς. Γιατί μπορεί να έχεις Καρλάο, Εφραίμ, Βινίσιους, Λούκας, Μοράις τη σάρα και τη μάρα, άμα όμως δεν είσαι καλός, τότε το ναυάγιο τους παίρνει όλους από κάτω.

Εν ολίγοις από υλικό είσαι σούπερ. Το πώς θα το διαχειριστεί ο Μπάιν είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ποιου παπά δηλαδή, στο γήπεδο θα δείξει.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X