ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ο χρόνος θα το δείξει

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Και κηπουρό να έπαιρνε η ΑΕΛ από τον Απόλλωνα ή το αντίστροφο, είναι ένα θέμα που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Οι λόγοι αυτονόητοι δεν χρειάζεται να πούμε περαιτέρω πράγματα.

Και ως είθισται σ’ αυτές τις περιπτώσεις περιμένουν όλοι να δουν το αποτέλεσμα της κίνησης. Άμα  σου «βγει» ο παίκτης τότε θα γίνει και η ανάλογη καζούρα. Θα αναδειχθείς νικητής σε μια άτυπη κόντρα που εκτυλίσσεται μεταξύ των δύο «κόσμων». Θα επωμιστεί την κίνηση ο κερδισμένος και θα πληρώσει το τίμημα ο ηττημένος.

Συγκεκριμένα μιλώντας για τη μεταγραφή Γουίλερ,  η ΑΕΛ έκανε μια μεταγραφή με θετικό πρόσημο αφού επένδυσε σ’ ένα παιδί που πριν από τρία χρόνια άφησε άπαντες άναυδους με τον ποδοσφαιρικό του τσαμπουκά . Ιδιαίτερα δε το παιγνίδι με τη Γκλάντμπαχ μες το ΓΣΠ, ο 17χρονος τότε έκανε όλο το φίλαθλο κοινό να υποκλιθεί στο ταλέντο του, χαρακτηρίζοντας τον δικαίως ως το «next best thing» του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Οι του Απόλλωνα φούντωναν από περηφάνια για το περιουσιακό τους στοιχείο, το οποίο όμως δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη. Εκεί που όλοι περίμεναν ότι ο Γουίλερ θα είναι ο νέος Χάμπος, τον παραχώρησαν δανεικό πέρσι στη Καρμιώτισσα.

Εκ των γεγονότων αποδεικνύεται ότι δεν πέρασε το τεστ στα Πολεμίδια αφού όχι μόνο δεν επέστρεψε στο Κολόσσι, αλλά πάρθηκε η απόφαση να τον παραχωρήσουν μ’ ένα μικρό οικονομικό αντάλλαγμα. 

Ο Σόφο από τη μεριά του, δεν δίστασε να δώσει κάτι ψιλά  προκειμένου να προσθέσει στο ρόστερ μια μονάδα που έχει όλα τα εχέγγυα να βοηθήσει. Τα θετικά είναι πολλά και περιλαμβάνει ένα μόνο ρίσκο. Να μην δικαιωθούν οι του Απόλλωνα. 

Πέραν τούτου, παίρνει έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή που μοιάζει με σπάνιο είδος στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ενδεχομένως ν’ ανοίξει μια θέση στη λίστα των ξένων μήπως και πάρει κάτι άλλο αντί για αριστερό μπακ. Επιπλέον είναι νεαρός άρα έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Βγήκε μέσα από τις ακαδημίες του Απόλλωνα άρα άμα αποδώσει, τότε θα τους πει και ένα ειρωνικό «ευχαριστώ». Μιλώντας κιόλας για το αγωνιστικό του προφίλ, ταιριάζει στη φετινή ΑΕΛ που ψάχνει αριστερό  μπακ.

Από τη μεριά τους στον Απόλλωνα, φαίνεται να ήταν αποφασισμένοι ως προς την περίπτωση του Γουίλερ. Ότι δηλαδή δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Δεν εξηγείται διαφορετικά, αφού τη μεταγραφή επιμελήθηκε ο ίδιος ο Πέτρος Κονναφής που μοιάζει με τεχνικό διευθυντή  της ομάδας.

Μιλώντας για τα μανατζερικά ορθώς, γράφει μια παρασκηνιακή στήλη σ’ άλλη ιστοσελίδα ότι η μεταγραφή Γουίλερ μοιάζει με εξαγνισμό για τις δύο ομάδες. Ο Κονναφής αποτινάσσει το στίγμα του τεχνικού διευθυντή του Απόλλωνα ενώ και η ΑΕΛ δείχνει ξεκάθαρα ότι κυνηγά παίκτες που της ταιριάζουν και δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις εισηγήσεις του Κώστα Καραβίδα.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με την ουσία του θέματος. Η ουσία έχει να κάνει με το ίδιο το παιδί που γράφεται στη μεγάλη λίστα των παικτών που άλλαξαν στρατόπεδα εντός της πόλης.

Στη δική του περίπτωση έχει πολλά να αποδείξει καθότι το μέλλον απλώνεται μπροστά του. Ή που θα δώσει απαντήσεις σ’ αυτούς που δεν τον πίστεψαν δικαιώνοντας αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν ή που θα μπει σε μια άλλη λίστα πολύ πιο μεγάλη που αναγράφονται τα ταλέντα που παρέμειναν απλά ταλέντα.

Το σίγουρο είναι ότι όχι μόνο η ΑΕΛ αλλά γενικότερα το κυπριακό ποδόσφαιρο τον χρειάζεται. Εάν θα ανταποκριθεί… ο χρόνος θα το δείξει.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X