ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σχιζοφρένεια τρα, λα, λα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Έχει πήξει στο σήριαλ το καλοκαιρινό ρεπορτάζ του Φοίνικα. Σήριαλ από δω, σήριαλ από κει, όποιος το παρακολουθεί κοντεύει να μουρλαθεί.

Όπως οι γιαγιάδες που κάθονται μπροστά στο χαζοκούτι και αγωνιούν να μάθουν αν αγαπά τελικά ο Φερνάντο τη Χουανίτα, της οποίας η παρθενιά αμφισβητείται από μέλη της οικογένειας. 

Από την αρχή φάνηκε το πράγμα. Αν θυμάσαι παίχτηκε ένα μίνι σίριαλ για το κατά πόσο θα μείνει ο Λέβι ή όχι. Εύκολο το στόρι τελικά έμεινε ο Ισραηλινός και μαζί με τον Παντελή προσπαθούν να φτιάξουν ομάδα. Και κάπου εκεί μας βγήκε το λάδι…

Δεν θυμάμαι περίπτωση που να ήταν αυτό που λέμε… μπαμ και κάτω. Θα μείνει ο Γκάμπριελ ή όχι; Θα δεχθεί ο Κολούγκα να πάρει κατιτίς ή θα μας ψήσει το ψάρι στα χείλη;  Δίκαιο τελικά έχουν οι Καμπρέρα και Ερέρο ή λένε μαλακίες για να ενισχύσουν τη θέση τους; Τι τρέχει με τον Ολιβέιρα και την οικογένεια του; Θα πάει ο Ματθαίου στον ΑΠΟΕΛ ή θα πάρει ερμαράκι στο Παπαδόπουλος; Ο Οικονομίδης θα πάει στον Πάμπο ή θα προπονείται υπό τον Λέβι; Έχει φοβία ο Σισοκό με τα’ αεροπλάνα και δεν έρχεται ή προσπαθεί να την κάνει γυριστή; Ανανεώνει ο Μίτροβιτς ή πάει Τουρκία; Κάτι θυμάμαι και με κάτι Μποντνούροφ και Μαλόνεφ που ήθελε ο Παντελή και τελικά του την έκαναν. Με τον Αρούς πιο εύκολο είναι να κλείσεις τους Metallica  για συναυλία στο Παπαδόπουλος παρά να πάρεις μια οριστική απάντηση του. Με τον Σιβού θα μείνει, θα φύγει, θα μείνει, τελικά θα φύγει, αυτός δεν είναι παίκτης είναι το μάδημα της Μαργαρίτας. Είναι και ο Ρομό γαμώ τη τρέλα μου. Θα μιλήσει με Μανιταρά δεν θα μιλήσει; Θα πάρει δανεικούς ή δεν θα πάρει απ’ αυτόν; Εμφανίστηκε και του Καμίνσκι, όπως κάθε καλοκαίρι δηλαδή.

Αυτό δεν είναι ρεπορτάζ… είναι το «σχιζοφρένεια τρα λα, λα, λά» που κάναμε πιτσιρικάδες μες τις δισκοθήκες, κτυπώντας ο ένας τον άλλο μες την πίστα. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι όλα μαύρα και σκοτεινά. Φαίνεται ότι κάποιοι εκ των παικτών που συμφώνησαν να είναι ποιοτικοί.

Επικοινωνιακά τα έχουν κάνει μαντάρα και ο τελευταίος που φταίει είναι ο Πιλακούτας. Ίσα, ίσα που  του κάνουν τη δουλειά δύσκολη. Άσε που είναι και συμπαθέστατος και αξιοπρεπής και το γράφω με κάθε ειλικρίνεια και χωρίς καμία προσωπική σχέση να μεσολαβεί.  Την ευθύνη γι’ αυτή τη κατάσταση την έχει εξ ολοκλήρου ο Παντελή, ο οποίος έμεινε στα παλιά τα χρόνια.

Τότε που οδηγούσε το καράβι Ανόρθωση με μαεστρία, η δημοσιογραφία ή αν θες επικοινωνία στα ποδοσφαιρικά της Κύπρου ήταν ότι τα ρούχα για τους ιθαγενείς του Αμαζονίου όταν έβλεπαν τους κονκισταδόρες Ισπανούς για πρώτη φορά. 

Χρειάζεται δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η επικοινωνία είναι εξίσου σημαντική όσο και η πραγματικότητα. Άμα τον έχεις τον άλλο στη τσίτα από το πρωί μέχρι το βράδυ, θα έρθει η ώρα που θα σου πει «αϊσιχτίρ, μπούχτισα». Δεν βγάζεις μια σοβαρή εικόνα προς τα έξω και ας δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αδικείς δηλαδή τον εαυτό σου ή τη συλλογική δουλειά που ενδεχομένως γίνεται.

Ευτυχώς για τον Παντελή οι Ανορθωσιάτες είναι ώριμος ποδοσφαιρικά λαός. Ο κόσμος ο απλός κατανοεί το πρόβλημα και κάνει υπομονή μέχρι να βγει η τελική σούμα.

Καλό θα ήταν να σουλουπωθούν λίγο, ιδιαίτερα δε μετά τη πολύ σημαντική μεταγραφή του Σίλντεφελντ. Ομολογουμένως μεταγραφή που αλλάζει τα δεδομένα αφού δείχνει ότι η «Κυρία» άμα λάχει παίρνει και από το ψηλό ράφι. Nα εκμεταλλευτούν αυτή την επιτυχία και να στρίψουν το τιμόνι στη σωστή κατεύθυνση.

Όχι μόνο επί της ουσίας αλλά και επικοινωνιακά. Μη γίνει και καμιά στραβή με τον Κροάτη, κτύπα ξύλο, θα τρέχει ο κόσμος στα φαρμακεία. Να ησυχάσει και ο Ανορθωσιάτης ρε παιδί μου, να κάνει τα μπάνια του χωρίς να χολοσκά με τα σήριαλ. Και δεν ήταν ένα, δύο... βιβλίο γράφεις.

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ