ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οργισμένο είδωλο…

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Είναι κάτι περισσότερο από παίκτης. Η περίπτωση του θα  μπορούσε να εμπνεύσει σεναριογράφους και σκηνοθέτες. Έτσι και αλλιώς η τέχνη είναι αυτή που δανείζεται από την πραγματική ζωή. Κάτι τέτοιο έκανε ο Μάρτιν Σκορσέζε επιλέγοντας το Ντε Νίρο να υποδυθεί τον πυγμάχο Τζέικ Λαμότα στην επική ταινία του, «Οργισμένο είδωλο».

Δεν είναι μονάχα η ποδοσφαιρική του ευφυΐα, ο Γκαστόν είναι από τις οντότητες που έδωσαν ένα άλλο χρώμα στο μουντό ποδοσφαιρικό σκηνικό του τόπου.

Κουβάλησε μαζί του το Αργεντίνικο ταμπεραμέντο, παραδίδοντας σε όλους μας μαθήματα για το πώς αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο στη χώρα του Μαραντόνα και του Τσε Γκεβάρα.

Εχθρός του καθωσπρεπισμού με αυτοκαταστροφικές τάσεις, με εκρήξεις θυμού και καμιά φορά κωλοπαιδισμού, ο Γκαστόν δεν ήταν απλά ένας επαγγελματίας… ήταν ένα άτομο που έδειξε ότι η ζωή δεν είναι στρωμένη από ροδοπέταλα, ούτε και υπάρχουν οι τέλειοι άνθρωποι όπως συνηθίζουν να πλασάρουν τεχνητά την εικόνα τους οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές.

Η ζωή πέρα από άσπρο έχει και μαύρο. Ο καθένας μας κουβαλά δαίμονες με τους οποίους παλεύει μέχρι να βρει την ευτυχία. Δεν είμαστε όλοι με το «σεις και με το σας», πολλοί άνθρωποι έχουν τάσεις αυτοκαταστροφής ή  ξεφεύγουν από τα όρια επιδεικνύοντας συμπεριφορές αλλοπρόσαλλες, μακριά από την ψεύτικη εικόνα που δημιουργούν τα ΜΜΕ στην εποχή μας.

Τον μισείς, τον λατρεύεις ή αδιαφορείς γι’ αυτόν, ο Γκαστόν δεν είναι ένας ψεύτικος άνθρωπος. Είναι αληθινός όπως και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Για το τελευταίο μπορούμε να γράψουμε βιβλίο. Πόσες φορές εκθείασε αντιπάλους, διέλυσε άμυνες, άφησε άγαλμα τερματοφύλακες και πάει λέγοντας. Έχουμε ευτυχώς δει και άλλους τέτοιους μεγάλους παίκτες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Όχι πολλούς, αλλά είδαμε.

Η προσωπικότητα του όμως είναι μοναδική όπως του καθενός από μας. Με τις αδυναμίες του, με τα καλά και τα κακά του, ο Γκαστόν έφτασε στο σημείο να διχάσει τους Απολλωνίστες, μισήθηκε και αποθεώθηκε από αντιπάλους, ενώ έθεσε τον εαυτό του στις ορέξεις ανθρώπων που κινούν τα νήματα.

Προκλήθηκε απ’ αυτούς και δυστυχώς για τον ίδιο δεν απάντησε διπλωματικά. Η τιμωρία η μια πίσω από την άλλη, στοίχισαν στον ίδιο και στην ομάδα του. Ακόμη ίσως να το πληρώνει. Αυτό συμβαίνει συνήθως με τους αληθινούς ανθρώπους. Δεν ξεφεύγουν από το «ταμείο της ζωής», δεν τους χαρίζεται ούτε δράμι.

Συνήθως τέτοια άτομα, κατηφορίζουν σε μια κατρακύλα χωρίς σταματημό. Κάτι τέτοιο συνέβηκε στον ίδιο από το Μάιο του 2015 οπότε και αποχώρησε από τον Απόλλωνα και την αγαπημένη του Λεμεσό.

Από τότε έχει να παίξει σοβαρή μπάλα. Πότε στη Σαουδική Αραβία, πότε στη Β κατηγορία της Πολωνίας και την Ινδία, ο παίκτης Σαγκόι κινδύνεψε να εξαφανιστεί.

Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές της ζωής μας, βάζεις τα πράγματα κάτω και σκέφτεσαι τι θα ήταν το πιο καλό για σένα. Ή αφήνεσαι στο έλεος της μοίρας σου ή επιλέγεις το πιο σωστό για σένα και συνειδητοποιείς που νιώθεις καλύτερα.

Βλέποντας ότι οι αποφάσεις του μάνατζερ και κουμπάρου του, Κιντέρος δεν ωφελούν τον ίδιο, σκέφτηκε τον Απόλλωνα. Μάλλον γιατί γι’ αυτόν η ομάδα είναι ότι για σένα το σπίτι και η οικογένεια.

Όπως τον άσωτο υιό, ζήτησε να τον δεχθούν πίσω στην ομάδα. Δικαίως οι διοικούντες δεν συναίνεσαν σ’ αυτό γιατί πλέον δεν έχουν την πολυτέλεια να ρισκάρουν μ’ έναν παίκτη που υπολείπεται ανταγωνισμού εδώ και δύο χρόνια.

Κάπου εκεί και με την βοήθεια κάποιων ανθρώπων του προτάθηκε η Νέα Σαλαμίνα. Οι Βαρωσιώτες αρχικά εκπλάγηκαν θεωρώντας ότι κάποιος τους κάνει πλάκα. Μόνο που δεν ήταν.

«Θα πάρει αυτά τα λεφτά», «θα έρθει στην Κύπρο συγκεκριμένη ημερομηνία», «πρέπει να επιδείξει επαγγελματισμό»…  κάτι τέτοια του είπαν οι ιθύνοντες της Νέας Σαλαμίνας προστατεύοντας έτσι τα συμφέροντα της ομάδας τους.

Η πάλαι ποτέ «ντίβα» Γκαστόν, έσκυψε το κεφάλι και  συναίνεσε σε όλες τις απαιτήσεις που έθεσαν οι ερυθρόλευκοι.Μάλλον γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι έχει ακόμη να αποδείξει πράγματα για το ποιος είναι ποδοσφαιρικά. Κρυφός του στόχος είναι ο Απόλλωνας. Εκεί θέλει να τελειώσει την καριέρα του. Θέλει να ζήσει μια φορά ακόμη την αγάπη και την αποθέωση που έζησε κατά καιρούς στην «Δυτική».

Οι του Απόλλωνα θα τον βλέπουν από κοντά. Αν όντως το αξίζει, δεν θα του χαλάσουν το χατίρι. Το πρότζεκτ Σαγκόι θα τους απασχολεί όπως και αυτούς της Νέας Σαλαμίνας.

Οι Βαρωσιώτες έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να πραγματοποιήσουν μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού. Πλέον τίθενται και αυτοί στο πρότζεκτ «Σαγκόι» μέσα από το οποίο ευελπιστούν να βγουν κερδισμένοι. Ομολογουμένως δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Ή θα προσθέσουν στις τάξεις τους έναν παίκτη αστέρι ή απλά θα συμπεριληφθεί στη λίστα των αποτυχημένων επιλογών που καταρτίζεται κάθε καλοκαίρι απ’ όλες τις ομάδες.

Να το κρατήσεις το κείμενο για το μέλλον. Αν το «οργισμένο είδωλο» προφυλάξει τον εαυτό του και σηκώσει κεφάλι τότε ένας ακόμη ποδοσφαιρικός λαός θα τον λατρέψει.

Μέσα όμως από το σεβασμό των Σαλαμιναίων, θα τον περιμένει στο βάθος η ποδοσφαιρική του οικογένεια. Ακριβώς αυτή του η επιθυμία  είναι που τον κρατά ζωντανό ποδοσφαιρικά.
 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ