ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Έτσι… μεγαλώνεις

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Φτού!!! Λες και υπάρχουν πολλά πράγματα να μας θυμίζουν ποδόσφαιρο σ’ αυτό που λέμε «κυπριακό ποδόσφαιρο».  Κάτσε από μόνος σου και δες. Πόσοι είναι οι μεγάλοι παίκτες ανά τις ομάδες;

Μιλάμε για παίκτες. Οι μονάδες αυτές που το επίπεδο τους απέχει μακράν από το κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτούς που παρακολουθείς στο γήπεδο ή από την τηλεόραση και σου θυμίζουν πρωταθλήματα από άλλες χώρες.

Ένας τέτοιος ήταν ο Γκιέ. Ο οποίος Γκιέ, άμα δεν είχε αυτή την ευπάθεια στους τραυματισμούς, ούτε και θα ήξερε που πέφτει η Κύπρος. Θα του έλεγες Chypre και θα νόμιζε ότι είναι κανά μαγαζί στην Champ De Elysee.

Πάει και αυτός φεύγει. Του έπαιξε άγριο παιγνίδι η μοίρα. Το πρόβλημα στην καρδία δεν του επιτρέπει ν’ αγωνιστεί στην Κύπρο. Κάποιοι γιατροί του είπαν οκ, κάποιοι άλλοι όχι… ποιος από τον Απόλλωνα θα έπαιρνε το ρίσκο να παίξει με την υγεία ενός ανθρώπου;

Είναι αλήθεια όμως ότι ήταν υποδειγματικός ο τρόπος που τον αποχαιρέτησε η ομάδα του. Μπορεί να μοιάζει με αυτονόητο, το είπαμε όμως χιλιάδες φορές στην Κύπρο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται ως τέτοιο.

Με τους Κίρζη και Σοφρώνη παρόντες, τον τίμησαν σε μια λιτή εθιμοτυπική τελετή, θέλοντας έτσι να του εκφράσουν τον σεβασμό προς το πρόσωπο του. Να ξέρεις γιατί το ψάξαμε κάπως το θέμα, ότι ο Ιβοριανός δεν θα πήγαινε ποτέ σε  μια τέτοια τελετή αν ένιωθε ότι κάποιοι του έκαναν πουστιά.

Δύσκολη προσωπικότητα. Απ αυτούς τους παίκτες που άμα δεν ήταν όλα εντάξει, αγωνιστικά και οικονομικά, δεν του καιγόταν καρφί. Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι ο Απόλλωνας τον διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Και ο τρόπος που φεύγει είναι τιμητικός τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα. Που να θυμηθείς εποχές που επαγγελματίες αποχωρούσαν και οι ομάδες προκειμένου να δικαιολογήσουν τη φυγή τους, τους πρόσαπταν κάθε λογής κατηγορία. «Κλέφτης», «ερωτιάρης» , «πότης», «τσαντάκιας», «γκέι», «κουμουνιστής» και ότι κόψει ο νους του κάθε κουτοπόνηρου κύπριου παράγοντα.

Η αποχώρηση ενός οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή είναι εξίσου σημαντική όσο και η ένταξη του στην ομάδα. Καμιά φορά και πιο σημαντική. Δείχνει το μεγαλείο της ομάδας, η οποία πρέπει να φροντίζει να το κάνει πράξη. Και κυρίως να διατηρεί το καλό όνομα της στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Πείτε μου ποιος συνάδελφος του Γκιέ θα τον ρωτήσει για τον Απόλλωνα και θα λάβει αρνητικά σχόλια; Μάλλον κανείς. Και αυτό ωφελεί κυρίως την ομάδα. Η οποία θα ψάξει να βρει άλλους Γκιέ, έχοντας καθαρό κούτελο.

Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Μπεντόγια. Ποια θα είναι η απάντηση του Ισπανού χαφ σ’ ένα συμπατριώτη του όταν αυτός ερωτηθεί για το τι θα συναντήσει στη Λεμεσό;

Στο παρελθόν έγιναν πολλά λάθη. Τα λάθη όμως είναι για να διορθώνονται. Και άμα διορθώνονται, τότε υπάρχει εξέλιξη. Και άμα υπάρχει εξέλιξη, τότε μεγαλώνεις.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X