ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγχαρητήρια!!!

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Είναι η λέξη που παίζει όσο καμία άλλη στο φετινό καλοκαίρι. Λύσσαξαν οι του ΑΠΟΕΛ που οι υπόλοιπες ομάδες δεν ακολούθησαν την τυπική διαδικασία να συγχαρούν τον πρωταθλητή. Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τη λήξη του πρωταθλήματος και ακόμη ασχολούμαστε με το θέμα.

Και να ήταν μόνο αυτό. Απόλλωνας, Ομόνοια και ΑΕΚ κάνουν και διάφορα χουνέρια μεταξύ τους, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι όντως δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση ν’ αναγνωρίσουν τον φετινό πρωταθλητή.

Ερωτευμένες μοιάζουν μεταξύ τους οι τρεις. Δεν πρόλαβε να λήξει τον τελικό ο Σωτηρίου και η Ομόνοια με την ΑΕΚ έσπευσαν στο πι και φι να συγχαρούν τον Απόλλωνα. Ήταν προχθές τα γενέθλια της Ομόνοιας και ιδιαίτερα οι Λεμεσιανοί, μόνο λουλούδια δεν έστειλαν στην Παπανικολή.

Με κυπριακό σκετς μοιάζουν οι συμπεριφορές των μεγάλων ομάδων του νησιού. Σαν κάτι γειτονιές στα χωριά, που οι κάτοικοι τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος θα επικρατήσει μέσα στο χωριό.

Επί της ουσίας είναι ξεκάθαρο ότι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές θεωρούν ότι όντως ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε το πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας αθέμιτες μεθόδους. Δεν το λένε επίσημα, αλλά μοιάζει με αυτό που λέμε «τι κάνει νιάου στα κεραμίδια». Οι του ΑΠΟΕΛ πάλι δεν το χωνεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Το όλο θέμα μοιάζει με αστείο αλλά μάλλον δεν είναι. Αντιθέτως δείχνει το επίπεδο που επικρατεί ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες μας. Επίπεδο που θυμίζει κυριούλες που δουλειά δεν έχουν και ασχολούνται με τα νύχια τους.

Οι του ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να προβληματιστούν για την όλη κατάσταση. Δεν είναι μόνο αγωνιστικό το θέμα, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της ομάδας στις σχέσεις του με τις υπόλοιπες. Η συνεχής «ενόχληση» του σε παίκτες άλλων ομάδων μάλλον δεν τον τιμά.

Παλαιότερα επί του κύριου Φοίβου Ερωτοκρίτου, οι ομάδες εφάρμοσαν την άτυπη συμφωνία κυρίων, που δεν επέτρεπε στον καθένα να εισβάλλει στα ενδότερα του άλλου.

Η είσοδος του Πρόδρομου άλλαξε την όλη κατάσταση διαμορφώνοντας την πολύ πιο άγρια, όπου ο ισχυρός (οικονομικά) είναι αυτός που επικρατεί. Και το έχουν δείξει πολλές φορές με όλες σχεδόν τις ομάδες.

Τον ίδιο προβληματισμό πρέπει να επιδείξουν και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί σ’ ένα πρωτάθλημα που συμμετείχαν και το διεκδίκησαν σχεδόν μέχρι τέλους να το θεωρούν κάλπικο. Εάν δηλαδή ο Απόλλωνας δεν σπαταλούσε ένα ολόκληρο γύρο ή η ΑΕΚ έναν ολόκληρο μήνα, τότε το πρωτάθλημα θα θεωρείτο αξιόπιστο; Όσον αφορά δε, την Ομόνοια δεν χρειάζεται να πεις και πολλά πέραν του ότι ήταν ίσως χειρότερη σεζόν στην ιστορία. Και γι’ αυτό δεν φταίει ο ΑΠΟΕΛ.

Συνολικά θα πρέπει επιτέλους να κάτσουν όλοι μαζί και να δουν το καλό του ποδοσφαίρου. Άμα το κάνουν (δύσκολο  μου φαίνεται) τότε θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Για τη με τη στάση που διατηρούν σίγουρα δεν τ’ αξίζουν.  

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ