ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεσηκωμός...

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσο αληθεύουν όλα αυτά που προσάπτει ο εκπρόσωπος τύπου του Ολυμπιακού στον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ.

Ομολογουμένως οι κατηγορίες είναι πέρα για πέρα σοβαρές και φυσικά δεν περιλαμβάνουν ίχνος κομψότητας εκ μέρους του Καραπαπά.

Αντιθέτως. Λίγο πολύ αποκαλεί τον Πετρίδη απατεώνα ο οποίος επιδίδεται σε διάφορες πράξεις με κίνητρο το προσωπικό οικονομικό όφελος και μάλιστα εις βάρος της ομάδας του.

Από τη μεριά της η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, ορθώς θέτει το θέμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης αφού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να ενημερωθούν και ακολούθως ν’ αποφασίσουν είναι οι μέτοχοι και ουδείς άλλος.

Πέραν της ουσίας του θέματος, εάν δηλαδή ο Πετρίδης έκανε ή δεν έκανε όλα αυτά που του προσάπτει ο υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι αλήθεια ότι πήγαινε γυρεύοντας.

Εδώ και καιρό αναφερόταν στην πίκρα των Πειραιωτών ή ακόμη και για την εγκυρότητα των ελλαδιτών δημοσιογράφων. Η απάντηση ήταν κάπως αναμενόμενη. Η σκληρότητα της σίγουρα όχι.

Από κει και πέρα, υπάρχει μια ακόμη παράμετρος για το πώς καλύφθηκε δημοσιογραφικά η συγκεκριμένη εξέλιξη. Η πλειοψηφία των ιστοσελίδων είτε μέσω ρεπορτάζ, είτε ακόμη και δια των γνωστών παρασκηνιακών στηλών προσπάθησε με κάθε τρόπο να καλύψει τη μεριά του ΑΠΟΕΛ.

Άσε κιόλας που μου θύμισε αυτό το διαχωριστικό που μπαίνει, όταν Κύπρος και Ελλάδα αντιπαρατίθενται για οποιοδήποτε θέμα. Πως είναι στα ριάλιτι που η Κύπρος ψηφίζει Κύπριο απλά και μόνο λόγω καταγωγής… κάπως έτσι.

Αρχικά υποβάθμισαν την τοποθέτηση Καραπαπά στο Face Book, μη δίνοντας καθόλου σημασία στην ουσία των καταγγελιών. Μόλις όμως δημοσιεύτηκε η απάντηση της διοίκησης τότε τοποθετήθηκε πρώτο θέμα ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις.

Ακολούθως κάποιοι έσπευσαν να δώσουν απαντήσεις, με ειρωνικό , χλευαστικό ή ακόμη και προσβλητικό ύφος. Για διάβασε τίτλους απ’ όλες τις ιστοσελίδες για το πώς καλύφθηκε το όλο θέμα: 

«Τους τρέλανε ο Πετρίδης», «Ερώτημα... Γιατί τώρα για Ντέβι;», «ΕΠΙΘΕΣΗ σε Πρόδρομο (Αχώνευτη για τους Πειραιώτες η παραχώρηση Πιέρου στην Δανία), «Αποστομωτική απάντηση του ΑΠΟΕΛ!», «Καραπαπάς: Δεν χόνεψε το αγριογούρουνο που έφαγε για μπρέκφαστ» (Γελοιογραφία που παρουσιάζει τον Καραπαπά ως Οβελίξ. Το ορθογραφικό λάθος στον τίτλο δεν είναι δικό μας).

Επί της ουσίας, δεν υπάρχει ούτε και ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο έστω και να φρεσκάρει τη μνήμη μας, θυμίζοντας μας κάποιες από τις λεπτομέρειες γύρω από το ντιλ με τον Ντε Βινσέντι.  Ούτε φυσικά και τους λόγους που ο ΑΠΟΕΛ αθέτησε την άτυπη συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την περίπτωση του Σωτηρίου όπως ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του.

Όλα αυτά στην πλειοψηφία, φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις. Η εν λόγω δημοσιογραφία δεν νομίζω ότι τιμά κανένα από μας. Το να έχεις άποψη για το θέμα μπορείς είτε να κάνεις ρεπορτάζ είτε ν’ αρθρογραφήσεις. Το να τίθεσαι ελαφρά τη καρδία με τη μια πλευρά, προσβάλλοντας την άλλη, δεν είναι και το πιο δημοσιογραφικό. Το ελάχιστο που έχεις να κάνεις είναι απλά ν' αποστασιοποιηθείς περιμένοντας τις εξελίξεις.

Τέτοιος ξεσηκωμός και συστράτευση εκ μέρους των μέσων, ούτε εν καιρώ πολέμου, όταν και η προπαγάνδα αποτελεί ένα από τα σημαντικά όπλα της όποιας εμπλεκόμενης μεριάς.  

Το να λειτουργείς σαν φερέφωνο, προκαλεί τη χείριστη των εντυπώσεων. Προσωπικά δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω. Έχουμε και εμείς περάσει από τη «στρατευμένη» δημοσιογραφία, πάντοτε όμως αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γραφομένων, υπογράφοντας το όποιο κείμενο. Πάντοτε.

 


 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X