ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάγκας…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Πριν πούμε τα πολλά, να πούμε ένα και το πιο σημαντικό. Ο Κίρζης επί της πενταετούς θητείας του έχει καταφέρει να κάνει τον Απόλλωνα μεγάλη ομάδα, όχι στο μυαλό του οπαδού του, αλλά στη συνείδηση όλων των οπαδών της Κύπρου.

Από την ελεύθερη Αμμόχωστο μέχρι τον Πύργο Τυλληρίας ο καθένας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο αναγνωρίζει τον Απόλλωνα ως μια από τις πιο μεγάλες του νησιού.  Αυτό κατ’ εμέ είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Κίρζη. Τελεία και παύλα.

Πάμε και παρακάτω. Σε μια κοινωνία ανατολίτικης νοοτροπίας,  γεμάτο macho τύπους που το παίζουν μάγκες και σούπερ άνδρες, ο Κίρζης απέδειξε ότι οι μάγκες αποδεικνύονται στην πράξη και όχι στα λόγια.

Σ αντίθεση δηλαδή με κάτι τύπους που το παίζουν «επαναστάτες» υποκύπτοντας όμως στο κατεστημένο του ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος του Απόλλωνα όντως στάθηκε απέναντι του.

Μπορεί να μην μπήκε στα χαρακώματα, μπορεί να μην κάνει δηλώσεις του τύπου «εγώ γαμώ και ρέσσω», αλλά ο Κίρζης είναι το άτομο που όντως βρίσκεται απέναντι σε όλους αυτούς που έχουν κάνει το ποδόσφαιρο μας κωλοχανείο.

Υπενθυμίζω ότι είναι ο μοναδικός που πήγε κόντρα στην απόφαση όλων των υπολοίπων για αύξηση των ομάδων. Είναι ο πρόεδρος που στέκεται απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και δεν έχει καμία διάθεση για δημόσιες σχέσεις στηριγμένες στην υποκρισία και στο ψέμα. Ούτε φυσικά και επιδίδεται σε μεθόδους «λυκοφιλίας».

Ο αθεόφοβος μέχρι και με τον Ιωνά τσακώθηκε, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι του κάνουν τεμενάδες.

Η δημόσια εικόνα του είναι απολύτως προσεγμένη και καθόλου δεν ξεφεύγει από την αστική του καταγωγή. Δεν προσπαθεί να υποδυθεί κάτι που δεν είναι.

Μπορεί στις προσωπικές του σχέσεις να έχει αδικήσει άτομα, μπορεί να είναι δύσκολο άτομο για να προσεγγίσει κανείς, αλλά τη δουλειά του την κάνει με το παραπάνω. Τι ενδιαφέρει τον καθένα άλλωστε; Η υποχρέωση του είναι να ηγείται του Απόλλωνα και το κάνει αυτό με περίσσια αξιοπρέπεια.

Οι διακρίσεις είναι εκεί καταγραμμένες. Στο εξω αγωνιστικό κομμάτι η εταιρεία είναι πέρα για πέρα δελεαστική. Οι εργαζόμενοι χαίρονται που ανήκουν στο εργατικό δυναμικό. Έχουν το σεβασμό και κυρίως την προσοχή του. Οι χορηγοί καταρτίζουν μια λίστα που σου θυμίζει «χρυσές ευκαιρίες».

Το Κολόσσι είναι το πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο που υπάρχει στην Κύπρο. Οι ακαδημίες είναι επίσης ότι καλύτερο υπάρχει στο νησί. Η ομάδα στελεχώνεται κάθε χρόνο με ένα ή δύο παιδιά που βγαίνουν από τα φυτώρια της. Έχει καταφέρει ν’ αναδείξει δύο προπονητές. Το κτίσιμο του ρόστερ γίνεται με πια με τον σωστό τρόπο. Όποιος δηλαδή προσφέρει ανταμείβεται. Βήμα, βήμα διατηρείται ένας κορμός από παίκτες ποιοτικούς.

Είναι και άλλα πολλά. Το θέμα όμως είναι ότι ο Κίρζης έχει διαψεύσει πολλούς. Και έχει βάλει γυαλιά σε όλους. Εχθρούς και φίλους.

Γιατί; Γιατί μαθαίνει από τα λάθη του.

Άμα συγκρίνεις τον Κίρζη του 12 με αυτόν του 17 θα διαπιστώσεις την εξέλιξη του πράγματος. Έχει κάνει σωρεία λαθών, προσπαθεί όμως να βελτιωθεί. Και το κάνει με επιτυχία.

Και αυτή είναι η μαγκιά. Να εξελίσσεσαι. Να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Και κυρίως να είσαι αυτό που είσαι. Αρέσεις δεν αρέσεις στον οποιοδήποτε.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X