ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και τώρα... οι τζιχαντιστές

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Καμία διάθεση να διακωμωδήσω τα τραγικά συμβάντα που συμβαίνουν ανά τον πλανήτη. Είτε στο Μάντσεστερ, στη Νίκαια, στο Παρίσι, στην Λωρίδα της Γάζας, στη Μοσούλη, το Χαλέπι και όπου τέλος πάντων η ανθρωπότητα σκοτώνεται μεταξύ της.

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε περαιτέρω. Ο κάθε νοήμων άνθρωπος, προβληματίζεται, οργίζεται και γενικώς ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών του κόσμου.

Είναι όμως τέτοια η πραγματικότητα στο νησί μας που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποφύγει το κωμικοτραγικό στοιχείο.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η εξουσία ζαλίζει. Άμα ακούσεις τον Κουτσοκούμνη να λέει ότι το πρωτάθλημα μας είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης, διαπιστώνεις απλά τις επιδράσεις της. Με λίγα λόγια, σε τοποθετεί  εκτός πραγματικότητας και λες πράγματα που σε εκθέτουν.

Να ήταν μόνο ο Κουτσοκούμνης; Χθες ακούσαμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να δηλώνει με στομφώδες ύφος ότι η Κύπρος είναι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει κάθε υποψία τρομοκρατικού κτυπήματος.

Δεν προλάβαμε να γελάσουμε και το βράδυ έγινε της πουτάνας μες στη Λεμεσό.

Και προσέξτε. Δεν έγινε κάτι που δεν γνωρίζαμε ή δεν ξανά είδαμε. Κάθε, μα κάθε φορά που κάποια εκ των Λεμεσιανών ομάδων πρωταγωνιστεί σε πρωτάθλημα ή κύπελλο γίνεται αυτό ακριβώς το πράγμα. Ρώσος να είσαι και να έχεις αφιχθεί από τη Μόσχα ένα χρόνο πριν, καταλαβαίνεις το έργο.

Όλοι το καταλαβαίνουμε εκτός οι αρμόδιοι. Όσοι ζούμε κοντά στην περιοχή Εναερίου, γελάμε ή κλαίμε, ανάλογα. Πήγαν που λες έβαλαν κορδέλες έκλεισαν το δρόμο του ΣΥ.Φ.ΑΕΛ λες και θα περάσουν άρματα στα ανθεστήρια.

Πενήντα μέτρα πιο κάτω, γίνεται της Μοσούλης. Για είκοσι περίπου λεπτά, τριάντα από δω και τριάντα από κει, αποθεώνουν τη βλακεία. Όχι όμως την απόλυτη βλακεία.

Γιατί η απόλυτη βλακεία αποθεώνεται  μέσα από τις στομφώδεις δηλώσεις ανθρώπων που καλοπληρώνονται για να πουλούν μούρη στις οθόνες και τα δελτία ειδήσεων. Που νομίζουν ότι το να είσαι Υπουργός ή Αρχηγός Αστυνομίας είναι προτέρημα και όχι καθήκον.

Ακούμε κιόλας τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού ότι η αστυνομία αποσόβησε τα χειρότερα. Ποια θα μπορούσε να ήταν αυτά; Να κρατούν αντιαρματικά οι μπλε και πυραύλους εδάφους, εδάφους οι κίτρινοι. Μάλλον αυτό.

Τρομάρα τους θα τα βάλουν με τους τζιχαντιστές. Εκτός και αν οι τζιχαντιστές είναι πιο εύκολη λεία από τους Αελίστες, Απολλωνίστες, Αποελίστες, Ομονοιάτες και Ανορθωσιάτες.

Μπορεί. Έχουμε ακόμη να δούμε και ν’ ακούσουμε. Στην Κύπρο ζούμε…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X