ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Σεβασμό στην αλήθεια του καθενός

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Δεν πρόκειται να μπούμε στην ουσία του θέματος. Εάν δηλαδή έχει δίκαιο ο Αϊρόσα ή όχι. Επί τούτου έχω την εντύπωση ότι και οι συμπαίκτες του τα ίδια πράγματα θα έλεγαν. Ο Μάρκο είχε προειδοποιήσει σε δηλώσεις του, το ίδιο και ο Μιτρέα.

Μέχρι εδώ… τίποτα άλλο για τα γεγονότα του Ιανουαρίου, αν και θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, πάρα πολλά.

Ο Μάρκο είναι παιδί αυθεντικό. Δεν γουστάρει την υποκρισία, την αδικία ούτε και το ψέμα. Το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Έχει τη δική του προσωπικότητα. Παθιάζεται με την ομάδα, αντιδρά στους ηλίθιους που πιθηκίζουν, τα βάζει με διαιτητές και αντιπάλους και γενικώς δεν ακολουθεί την πάγια τακτική των περισσοτέρων παικτών… που απλά παίζουν  μπάλα.

Δεν είναι τέτοιος τύπος. Στη συνέντευξη που έδωσε στην anatoliki κλήθηκε να κάνει μια ανασκόπηση της χρονιάς. Άμα δεν έπαιρνε θέση για την κακή εκείνη περίοδο, θα ήταν απλά μια ακόμη «κότα» της πιάτσας που απλά κάνει δημόσιες σχέσεις.

Δεν το έκανε και χίλια μπράβο του. Σιχαίνομαι τους ποδοσφαιριστές που απλά κάνουν τη δουλειά τους και πάνε στο σπίτι για να ξεκουραστούν. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και έχουν όχι απλά το δικαίωμα, αλλά την υποχρέωση να παίρνουν θέση για θέματα που αφορούν το άθλημα και δη την ομάδα τους.

Σε τούτο το νησί τους έχουμε καταστήσει ρομπότ που δεν έχουν ψυχή και νόηση για το τι συμβαίνει γύρω τους. Μιλάει ο κάθε άσχετος πρόεδρος, παράγοντας, δημοσιογράφος και όχι οι παίκτες που είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.  

Δηλαδή άμα έλεγε ότι ο προπονητής μας ήταν ο καλύτερος των καλύτερων, θα ήταν όλα μια χαρά; Δεν μπορούμε ως κοινωνία ή ως άτομα να ακούσουμε και μια άλλη διάσταση. Πρέπει δηλαδή όλοι να λέμε καλά πράγματα μήπως και ενοχληθούν κάποιοι;

Καλά και την αλήθεια δεν την εκτιμάμε καθόλου; Πόση υποκρισία σ’ αυτό τον τόπο. Μόνο να χαϊδεύουμε τ’ αυτιά του άλλου και ποτέ να μην κάνουμε κριτική;

Η αλήθεια του καθενός πρέπει να είναι σεβαστή. Δεν κατανοώ γιατί η αλήθεια των άλλων πονάει. Άμα είναι να γλύψουμε τον Χ ή τον Ψ, είναι μια χαρά. Άμα όμως η αλήθεια πάει κόντρα στην «αγιοποίηση» του άλλου, τότε πονάει. Δημόσια πρόσωπα είναι ας μάθουν επιτέλους ότι είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κριτική.

Πόση δειλία πια στη βραχονησίδα. Δηλαδή τα εκατοντάδες κείμενα που γράφτηκαν για το πόσο καλός προπονητής είναι ο Πάμπος και ο κάθε Πάμπος, είναι επιτρεπτά ενώ η κριτική είναι ποινικό αδίκημα;

Τώρα, βγαίνουν ρεπορτάζ που λένε ότι η Ομόνοια και ο προπονητής της σκέφτονται λέει να προβούν σε νομικά μέτρα. Με συγχωρείτε και με όλο το σεβασμό στο τριφύλλι, αλλά δεν πρέπει να έχει καμία ανάμειξη.

Καλό δηλαδή να ήταν να σταματήσει εδώ το πράγμα, γιατί αν ακουστούν και άλλα πράγματα για εκείνη την περίοδο, δεν θα είναι προς το συμφέρον του ίδιου του προπονητή της.

Άσε κιόλας που επί της ουσίας δεν είπε και κάτι που να θεωρείται ποινικά κολάσιμο. Την άποψη του εξέφρασε και όφειλε να το κάνει. 

Μακάρι και να υπάρχουν και άλλοι Αϊρόσα. Δημοσιογράφοι, παίκτες, προπονητές, παράγοντες που δεν συμβιβάζονται με το ψέμα και τις δημόσιες σχέσεις. Η αλήθεια σε κάνει καλύτερο άμα δεν είσαι δειλός και τη φοβάσαι.

Έτσι πρέπει να την εκλάβει και ο προπονητής της Ομόνοιας και όχι να τρέχει, αν τρέχει, στους δικηγόρους. Ούτε και φυσικά να απειλεί με διάφορους μεσάζοντες παρασκηνιακά. Όπως έγινε παλαιότερα στο ρεπορτάζ της ΑΕΛ.
 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φτου!!!

De Ζαβού: Φτου!!!

Η ΑΕΛ είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X