ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάει… «ψόφησαν» όλοι

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Ευτυχώς που πήγαν οι Αποελίστες στο ΓΣΠ γιατί διαφορετικά θα νομίζαμε ότι ο αγώνας που κρίνει πρωταθλητή στην Κύπρο μοιάζει με πρόγραμμα βοήθειας σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν από αϋπνία.

Αν μη τι άλλο, έβλεπες τις κερκίδες του ΓΣΠ σχεδόν γεμάτες και συνειδητοποιούσες ότι όντως οι δύο ομάδες παλεύουν για το πρωτάθλημα. Διαφορετικά με την εικόνα που βγήκε μέσα από τον αγωνιστικό χώρο μάλλον κοιμάσαι ή βάζεις να δεις καμιά ταινία του Στάθη Ψάλτη.

Γενικώς δηλαδή, πάει καιρός να δούμε κανά ματς της προκοπής. Οι ομάδες έχουν κλατάρει αφού οι περισσότεροι των παικτών τους δείχνουν καταπονημένοι από την προσπάθεια της φετινής χρονιάς.

Και να ξέρεις η κούραση είναι κάτι σαν ζευγάρι με τον τραυματισμό. Με τον οργανισμό του παίκτη να έχει πια αποδυναμωθεί, η «κακιά στιγμή» εύκολα προκύπτει.

Δες την περίπτωση του Μοράις. Ή του Λαρένα. Ακόμη περισσότερο του Ντα Σίλβα. Όπως αυτοί άλλοι τόσοι κυκλοφορούν στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στην παρούσα φάση. Ξεκίνησαν τη σεζόν από τον Ιούνιο/ Ιούλιο και συνεχίζουν ασταμάτητα.

Δεν μπορεί κανείς πια να έχει απαιτήσεις από τις ομάδες και τους προπονητές τους να βγάλουν θέαμα, φρεσκάδα και ταχύτητα μέσα στο παιγνίδι τους.

Επί τούτου, οι παίκτες πια προσηλώνονται στην τακτική και επιδίδονται σε διάφορα τεχνάσματα σκοπιμότητας. Να πέσω κάτω, να κάνω κανά φάουλ, ν’ αλλάξω μια πάσα περισσότερη, να ψάξω το γκολ μέσω στημένης φάσης, να διαμαρτυρηθώ στο διαιτητή για κανά πεντάλεπτο και πάει λέγοντας.

Χθες, στο ντέρμπι για το πρωτάθλημα δεν είδες καμιά οργανωμένη επίθεση της προκοπής. Για ταχύτητα δεν συζητώ, θύμισε στους περισσότερους τη συμπαθητική Λάουρα του Survivor.

Δεν είναι τυχαίο κιόλας ότι ο Φλοριάν για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και ο Αλωνεύτης στο δεύτερο ήταν δύο παίκτες που ξεχώρισαν. Αμφότεροι δεν έχουν την φουλ σεζόν που έχουν οι Λαρένα ή ο Μοράις.

Είναι κουρασμένοι και το δείχνουν. Το λέει η ψυχή τους όχι όμως το σώμα τους. Οι προπονητές ρίχνουν την ένταση των προπονήσεων. Παίζουν όλα ρόλο.

Η διατροφή, τα συμπληρώματα, η ζωή που κάνει ο παίκτης. Να ξέρεις άμα ένας παίκτης τώρα που καλοκαίριασε πάει θάλασσα, πέφτουν οι αντοχές στο μηδέν. Θέλει μυαλό και κυρίως επαγγελματισμό.

Όπως και να έχει. Είναι εβδομάδες τώρα που το λέμε. Μην περιμένεις θέαμα ούτε και κανά παιγνίδι ποιοτικό. Άντε το πολύ, στον τελικό του κυπέλλου που έχει μια ιδιαιτερότητα. 

Από κει και πέρα όμως, μάλλον το Λάουρα-Ελισάβετ μοιάζει πιο ενδιαφέρον. Πάει ψόφησαν οι παίκτες. Ακούει κανείς εκεί στην ΚΟΠ;

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ