ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εφιάλτης… που τελειώνει

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Δεν βλέπεται. Ίσως να είναι η χειρότερη ομάδα που φόρεσε το ένδοξο τριφύλλι και μπήκε στο γήπεδο. Άσε που κέρδισε την ΑΕΛ… έτσι και αλλιώς αυτή η σχέση ανάμεσα στις δύο, ιδιαίτερα μέσα στο ΓΣΠ έχει πια ριζώσει για τα καλά. Δεν μπορεί όμως η όποια νίκη να λειτουργεί ως κρυψώνα στην πικρή πραγματικότητα.

Γαμώ τη τρέλα μου, βλέποντας την Ομόνοια τείνεις να ξεχάσεις ότι γνωρίζεις από το άθλημα. Τι να πεις; Για το ότι αγωνίζονταν πέντε κεντρικοί χαφ σε μια ενδεκάδα. Πες μου μια ομάδα στον πλανήτη που μπορεί να το κάνει αυτό. Έχουμε και λέμε. Με την αλλαγή του Άρνανσον, έπαιζαν Κατελάρης, Φλορέσκου, Μαρκάσα, Μπρέβελντ ακόμη και ο Τουρέ!!

Άμα έχεις το Pro της προπονητικής θα πας να βρεις μπάφους μήπως και δεν τρελαθείς. Πέντε χαφ, διασκορπισμένοι μες στο γήπεδο. Άμα προσθέσεις και τον τουρίστα Κλέιτον… πες μου εσύ πως θα πάει η μπάλα μπροστά; Παίζει ο άλλος με τον Ντα Σίλβα, με τον Ράγιος, με τον Μπερτόλιο, με τον Τομάς και έχεις τον Βραζιλιάνο που σου θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές. 

Αμ, στο εξτρέμ. Η ομάδα έμοιαζε να παίρνει επίδομα αναπηρίας. Από τη μια μεριά ο τεράστιος Χριστοφή και από την άλλη ο Αζίζ. Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που ήταν μες στο γήπεδο και δεν τον είδε κανείς. Έγερνε η ομάδα μονόπλευρα αφού από τη μεριά του αφρικανού δεν υπήρχε κανείς. Άμα ήμουν ο Χριστοφή θα έκανα τον τραυματία ή θα πήγαινα ψυχολόγο, να πω τον πόνο μου .Άμα κιόλας ο παλιός Ομονοιάτης επαναφέρει στο μυαλό του τους Κάντηλο, Σαββίδη θα τρέχει στην αποθήκη της LOEL να πάρει κασόνια από ζιβανία μήπως και ξεχάσει τον πόνο του.  

Το χειρότερο δε που βγάζει μάτια είναι οι θέσεις των στόπερ. Λες και είναι κατάρα. Έφυγε ο Αντράντε και από τότε δεν ήρθε ένας της προκοπής. Ιδιαίτερα δε φέτος, αυτό που συμβαίνει στη συγκεκριμένη θέση δεν έχει προηγούμενο. Πρέπει να είναι μοναδικό φαινόμενο ανά τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Λοιπόν, πάρε χαρτί και μολύβι. Νασιμέντο, Καρλίτος, Παντελιάδης Βύντρα, Άρνανσον, Κατελάρης, Φλορέσκου!! Από αυτούς οι τέσσερις δεν είναι η φυσική τους θέση, ο ένας είναι μάλλον χορευτής καποέιρα και άλλοι δύο δεν μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε καμία από τις άλλες μεγάλες ομάδες.

Άμα κιόλας κάτσεις να υπολογίσεις τους συνδυασμούς των ζευγαριών που έπαιξαν σε κάθε παιγνίδι τότε θα πρέπει να πας σε καθηγητή μαθηματικών για να βρεις τη φόρμουλα. 

Όπως και να έχει. Όλα τα πιο πάνω σε ένα περίπου μήνα θα αποτελέσουν παρελθόν αφού τελειώνει η σεζόν. Τα δεδομένα ως έχουν ευνοούν τον Πάμπο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα κατεβάσει παρόμοια ομάδα τη νέα σεζόν.

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη η τακτική του σκουπίσματος που θα λανσάρει για να καθαρίσει το πεδίο. Από το υφιστάμενο ρόστερ, δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα ενός χεριού οι παίκτες που αξίζουν να φορούν το τριφύλλι. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε ονοματολογία λίγο, πολύ όλοι γνωρίζουμε ποιοι αξίζουν να μείνουν.

Ο εφιάλτης τείνει να ολοκληρωθεί. Λίγο ακόμη και όλα θα πάνε στο παρελθόν. Ήδη η απογοήτευση έχει πια αντικατασταθεί με την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Δικαίως.

Η επόμενη σεζόν ίσως να είναι η αρχή της αντεπίθεσης. Το αξίζει ο κόσμος, το χρειάζεται το κυπριακό ποδόσφαιρο. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς μια Ομόνοια ανταγωνιστική γίνεται φτωχότερο. Και μαζί και τ’ άλλα σωματεία μικρά, μεγάλα που χάνουν την οικονομική ένεση που τους παρέχει ο «λαός» όταν επισκέπτεται τα γήπεδα τους.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X