ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπορεί και να τρελαθείς...

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Τι να πεις για τη φετινή χρονιά; Μακράν η πιο περίεργη των τελευταίων χρόνων. Από το όνειρο στον εφιάλτη μέχρι την πραγματικότητα, ο ψυχισμός όλων έγινε δέκτης κάθε λογής συναισθήματος.

Ξέρεις άμα υπάρχει τέτοια εσωτερική διεργασία μπορεί και να τρελαθείς. Άμα δηλαδή δεν ήταν η ΑΕΛ και ήταν η γυναίκα ή ο άντρας σου, σε βλέπω με δυνατά ψυχοφάρμακα, φυτό και χωρίς σάλιο στο στόμα. Όσο και να ακούγεται περίεργο, τούτη η ομάδα είναι ακριβώς αυτό το πράγμα… «πελλή».

Γι αυτό και δεν ξέρεις τι θα συμβεί στον επαναληπτικό. Δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει. Θα είναι το σούργελο των δύο μηνών, θα είναι απλά ουσιαστική όπως ήταν με την Ανόρθωση και πήρε το τρίποντο ή θα είναι ακόμη βελτιωμένη υπό τις οδηγίες του κύριου Μπαλτάζαρ;

Μακάρι να ισχύσει η τελευταία εκδοχή. Γιατί όχι δηλαδή; Το άκουσες και στις δηλώσεις των παικτών; Βάζουν καινούργια πράγματα στο παιγνίδι τους. Ο Μιτρέα το είπε ξεκάθαρα… « είμαστε πλέον ομάδα». Τώρα να μου πεις δεν χρειαζόταν ο Ρουμάνος για να καταλάβεις ότι από τον Ιανουάριο και έπειτα, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο γιατί κάποιοι είχαν το μυαλό τους αλλού εκτός από τη δουλειά τους.

Δεν θα σου γράψω τίποτα για τον Πάμπο, γιατί κουράστηκα. Πάει κιόλας πέντε χρόνια. Ούτε για το γεγονός ότι πολλάκις γράφαμε ότι ο Μαύρου αξίζει ευκαιρίας σε σχέση με τους περίεργους που έφερε και τους έπαιζε με το έτσι και το θέλω. Είναι πολλά αλλά δεν θα γράψω τίποτα άλλο.

Μπράβο στο παιδί, από πέρσι βγάζει μια συμπαθητική εικόνα. Η χθεσινή του παρουσία, έδωσε πλάτος στην ομάδα. Δεν είναι τόσο μονοκόμματος όσο ο Αρουαμπαρένα ρε παιδί μου. Ο κύπριος έτρεξε από δω από κει, πρόσθεσε κίνηση στην επίθεση σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Και πίεζε κιόλας αμυντικά. Χίλια μπράβο του και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Το είπε καλύτερα ο Μπαλτάζαρ. Ο Μαύρου έχει ποιότητα και κυρίως είναι αφοσιωμένος. Και επ’ αυτού τον ανταμείβει με μια θέση στην ενδεκάδα. Υπάρχουν και άλλοι «Μαύρου» στην ομάδα και καλό θα ήταν να βοηθηθεί ο Πορτογάλος για να τους αναδείξει. Όπως έκανε ο Χάβος την περσινή χρονιά χωρίς όμως να συνεχιστεί η φιλοσοφία γιατί ήρθε ο «οδοστρωτήρας». 

Τώρα για τον Μπαλτάζαρ δεν μπορεί να κριθεί σε καμία περίπτωση. Χθες έκανε όμως ωραία πράγματα. Τοποθέτησε Μαύρου στην κορυφή ενώ έδωσε όλο το ελεύθερο στον Πίτι να κινείται όπως γουστάρει. Αυτό που λέγαμε από τον καιρό που ήρθε ο ισπανός. Και που δεν τον είδαμε ποτέ. Μόνο δεξί μπακ δεν έπαιξε.

Για να είναι όμως ελεύθερος ο Πίτι, έβαλε πίσω του Σοάρες και Μάριο ενώ οι Γεωργιάδης και Μέσκα είχαν οδηγίες να έχουν συνεχώς το μυαλό τους στο να κλείνουν χώρους. Τα πήγαν όλοι πολύ καλά.

Οι Σοάρες και Μάριος έκλεισαν τους χώρους στον άξονα, οι Αϊρόσα και Φορτούνα αντιμετώπισαν με επιτυχία τους ακραίους του ΑΠΟΕΛ ενώ τα δύο στόπερ ίσως να έκαναν το καλύτερο παιγνίδι τους.

Ιδιαίτερα ο Λαφράνς έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ήταν πραγματικός ηγέτης της άμυνας και όλοι ελπίζουν να συνεχίσει έτσι. Μέσα από την πορεία αυτού του παίκτη μπορεί να καταλάβεις τη συνολική πορεία της ομάδας.

Να σου θυμίσω ότι δοκιμαζόταν το καλοκαίρι δύο εβδομάδες για να αντικαταστήσει τον Μπουγιόν που τον είδαμε και ξαφνιαστήκαμε στην πρώτη προπόνηση. Μετέπειτα που έσωσε την ομάδα δύο φορές με τα γκολ του και μόλις γύρισε ο Ντόσα έκατσε στον πάγκο; Αργότερα που έζησε την προσβολή στο πετσί του όταν αντικαταστάθηκε μετά από δικό του λάθος στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ; Με τον Διονύση που έπαιξε αμυντικό χαφ; Άμα έγιναν τόσες μαλακίες σ’ ένα παίκτη σκέψου πόσες έγιναν μέσα στην ομάδα συνολικά;

Όπως και να έχει η χθεσινή εμφάνιση έφερε κάποια χαμόγελα. Πλέον μυρίζει ποδοσφαιρική ομάδα και όλοι εύχονται ότι έτσι θα συνεχίσει. Δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν μπορεί έχει κερδηθεί ακόμη.

Το χρειάζεται γενικά όλη η ΑΕΛ. Οι πληγές είναι μεγάλες και μόνο με τις νίκες θα απαλειφθούν. Να επιστρέψει ο κόσμος όσο γίνεται στο γήπεδο. Να επέλθει η ηρεμία, η πώρωση, η αφοσίωση των οπαδών.

Μόνο έτσι θα λυθούν τα όποια προβλήματα. Μακάρι να είναι ο Μπαλτάζαρ ο μάγος που θ’ αλλάξει την κατάσταση. Άλλωστε και ο συνονόματος του μάγος ήταν και έτρεχε στη φάτνη να πάει σμύρνα, λίβανο και χρυσό. Ίσως και αυτός να δημιουργήσει ποδοσφαιρική ομάδα και να σε τρελάνει... αν δεν έχεις ήδη τρελαθεί.

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X