ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και ο «λαός» μαρούλι θέλει

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Είπα να παραφράσω την τραγουδάρα του Διονυσίου σε στίχους του Βρούβα, Παπαγιανόπουλου και μουσική του τεράστιου Τάκη Σούκα.

«Ο λαός τραγούδι θέλει, φτάνουν τα προβλήματα, χόρεψε το τσιφτετέλι και όλα πια βλαστήματα τα». Άμα είσαι Ομονοιάτης και δεν το γνωρίζεις…  ψάξε το ίσως η πορτοκαλί φανέλα να σου ταιριάζει καλύτερα.

Ο «λαός» που λες, είναι στη  κυπριακή ποδοσφαιρική ανθρωπολογία ο μεγαλύτερος σε όγκο. Άσε τώρα τις μαλακίες με τις έρευνες, ενδόμυχα όλοι γνωρίζουμε ότι οι «Κινέζοι» είναι οι περισσότεροι, από την οποιαδήποτε άλλη ποδοσφαιρική  φυλή του τόπου.

Μου το έλεγε ένας γνωστός μου Αποελίστας ότι άμα ο Πάμπος κάνει μια παρόμοια αρχή όπως έκανε με την ΑΕΛ το 2011, θα ξεχειλίζουν τα στάδια. Φαντάσου να κάνει το πέντε στα πέντε. Θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι σαντουιτσίδες ανά τα γήπεδα της Κύπρου. Δεν θα μείνει ψωμί ούτε για τα πουλιά που περιτριγυρίζουν τις αλάνες.

Όπως και να χει, η είδηση που βγήκε από την ιστοσελίδα μας χθες και αφορά τη νέα τηλεοπτική στέγη της Ομόνοιας είναι πέρα για πέρα σοβαρή.

Και δεν αφορά αποκλειστικά το τριφύλλι, αφορά όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και δη τις υπόλοιπες ομάδες. Γιατί με γνώμονα την εν λόγω συμφωνία θα κινηθούν όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Ήδη στον ΑΠΟΕΛ δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει. Το ίδιο και οι άλλες ομάδες. «Η Ομόνοια παίρνει τόσα, θέλω τόσα» και πάει λέγοντας.

Αξίζει όμως να πούμε ότι η Ομόνοια δεν έχει υπογράψει το πενταετές συμβόλαιο με τη Cyta συνεπώς όλα παραμένουν ανοιχτά. Κράτα μια πισινή γιατί δεν ξέρεις η Primetel ίσως να μην έχει πει την τελευταία της λέξη.

Πέραν τούτου, αν οι πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία ευσταθούν τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο λογιστής της Ομόνοιας τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Δεν το λες και λίγο ένα ποσό της τάξης των 1,750 εκ. ετησίως και μάλιστα για πέντε χρόνια. Εδώ υπάρχουν ομάδες που κάνουν συνολικά προϋπολογισμό κάπου στο μισό εκατομμύριο.

Απίστευτα μεγάλο συν, τόσο για να φτιάξεις ομάδα όσο κυρίως να επέλθει η οικονομική κάθαρση που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα.

Στη Καρπενησίου έχουν ζήσει στο πετσί τους την κακή οικονομική διαχείριση. Το συμβόλαιο με τον βασικό χορηγό δεν σου εξασφαλίζει τίποτα απολύτως, εάν δεν γίνει σωστή αξιοποίηση από την ίδια την ομάδα.

Η οποία ομάδα δεν έχει ακόμη επουλώσει τις πληγές που προκάλεσε ο «τυφώνας Μιλτής». Είναι όμως το συμβόλαιο το καλύτερο φάρμακο. Με τέτοιο ποσό αυξάνεται συνολικά το μπάτζετ. Και άμα αυξάνεται το μπάτζετ μεγεθύνεται και η λίμνη που ψαρεύεις παίκτες καλοκαίρι-χειμώνα. Πας σε άλλα επίπεδα.

Ο «λαός» ναι μεν θέλει τραγούδια, θέλει όμως και το «μαρούλι». Γιατί χωρίς αυτό πως θα ανοικοδομήσεις τα συντρίμμια του «τυφώνα»; Είναι μια καλή αρχή. Άμα προσθέσεις και το φαινόμενο Πάμπος, στο τριφύλλι έχει μπει καλής ποιότητας λίπασμα. Άμα όμως δεν το φροντίσεις και δεν το προστατέψεις… τα ξέρεις.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ