ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απέλαση τώρα…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Και γιατί να του επιβάλεις δύο ακόμη αγωνιστικές; Απέλασε τον να τελειώνουμε με δαύτον. Ας πάει το τμήμα μετανάστευσης (immigration στα κυπριακά) στο Κολόσσι να τον στείλει από κει που ήρθε.

Είναι που είναι αλήτης ας πάει στο καλό και να μην μας γράφει. Πόσο ν’ ανεχθούμε το «σοβαρό παραβατικό παιγνίδι» του Γάλλου εγκληματία; Εδώ είναι Κύπρος και όποιος παραβεί τους κανόνες τιμωρείται. Τους κανόνες να τους σέβεσαι… τους κανόνες.

Είναι για να τρελαθείς. Έτσι όπως πάνε με τον Ρομπέρζ θα τον πάνε στα ναρκωτικά. Από την Πρέμιερ Λίγκ θα πουλάει πρέζα στα στενοσόκακα της πόλης. Που να ξέρει που έμπλεξε ο ίδιος.

Δεν ξέρω, αν γνωρίζει κανείς ας μας στείλει ένα  email…  υπάρχει πουθενά στο κόσμο ένας παίκτης να αποβάλλεται άδικα και να του επιβάλλεται τιμωρία επιπλέον; Σας παρακαλώ απαντήστε μήπως νιώσουμε καλύτερα.

Αυτά συμβαίνουν στο άθλημα όταν οι κανονισμοί του καταρτίζονται από άτομα παντελώς άσχετα με το ποδόσφαιρο.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Με βάση τη νομότυπη διαδικασία ο αθλητικός δικαστής ορθώς επέβαλε επιπλέον ποινή στον Γάλλο. Αφού η έκθεση του κάθε διαιτητή λογίζεται ως «ευαγγέλιο» δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Είναι όμως ορθή η διαδικασία; Και φυσικά όχι. Και για όλα αυτά δεν φταίει κανένας, φταίνε τα ίδια τα σωματεία. Που κάθε καλοκαίρι τρέχουν να κάνουν μεταγραφές και κανείς δεν ασχολείται με τα οργανωτικά του πρωταθλήματος. Ο κάθε άσχετος συντάσσει κανόνες και τα ίδια τα σωματεία περνούν τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους.

Και μετά τρέχουν. Εξαρτούνται από τη ψυχική διάθεση ενός διαιτητή. Ο οποίος μπορεί να γράψει διάφορες παπαριές χωρίς ποτέ να αξιολογηθούν από κανένα.

Ακόμη και έφεση να υποβάλει το κάθε σωματείο δεν έχει καμία τύχη στο Εφετείο αφού είπαμε ότι η έκθεση του ψυχικά ανισσόροπου ατόμου δεν μπορεί ν’ ανατραπεί.

Του οποίου όμως διαιτητή άμα του ξεφύγει κάποια φάση τότε παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα να επιβάλουν ποινές. Δηλαδή από τη μια είναι «ευαγγέλιο» τα λόγια του άρα είναι ο απόλυτος άρχων, από την άλλη είναι κάπως ανεπαρκής και τον βοηθάμε μέσω βίντεο.

Και αυτή η κωδικοποίηση ποινών; Πως μπορεί όλα τα συμβάντα να τσουβαλιάζονται χωρίς ποτέ να υπάρχει μια σχετική διερεύνηση; Είναι ένα θέμα προς εξέταση.

Το χειρότερο δε είναι ότι αλλοιώνουν το παιγνίδι. Παρεμβαίνουν δικαστές, εισαγγελείς, εφέτες η σάρα και η μάρα και ένα συνηθισμένο τάκλιν μετατρέπεται σε ποινικό έγκλημα.

Άσε που με τις αποφάσεις του, μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο την προκατάληψη ανάμεσα στους οπαδούς. Άντε τώρα να πείσεις τους Απολλωνίστες, ότι κανείς δεν τους κυνηγά. Ούτε ο Τράττος… Τώρα που είπα Τράττος…  τι να του έκανε άραγε ο Ρομπέρζ; Ή ο Απόλλωνας;

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Κόκκινη; Αυτόγραφο

De Ζαβού: Κόκκινη; Αυτόγραφο

Αντί να του ζητήσει αυτόγραφο ή τη φανέλα του μέσα στα αποδυτήρια, τον αποβάλει στο τελευταίο δευτερόλεπτο ελαφρά τη καρδία ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Θυμάσαι τότε… τώρα;

De Ζαβού: Θυμάσαι τότε… τώρα;

Ήταν 20 του περασμένου Μάη, όταν ο Απόλλωνας αποδείκνυε μια ακόμη φορά ότι από τον ΑΠΟΕΛ δεν χάνει δεν πα να παίζει πόρτες ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αυτό που είδαμε στο Αμμόχωστος την Κυριακή είναι μια μικρή επανάσταση.

De Ζαβού: Viva la revolucion

Ο Χρίστος Ζαβός περνά από το «μικροσκόπιο» του τη Νέα Σαλαμίνα του Λιάσου Λουκά
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ