ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απέλαση τώρα…

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Και γιατί να του επιβάλεις δύο ακόμη αγωνιστικές; Απέλασε τον να τελειώνουμε με δαύτον. Ας πάει το τμήμα μετανάστευσης (immigration στα κυπριακά) στο Κολόσσι να τον στείλει από κει που ήρθε.

Είναι που είναι αλήτης ας πάει στο καλό και να μην μας γράφει. Πόσο ν’ ανεχθούμε το «σοβαρό παραβατικό παιγνίδι» του Γάλλου εγκληματία; Εδώ είναι Κύπρος και όποιος παραβεί τους κανόνες τιμωρείται. Τους κανόνες να τους σέβεσαι… τους κανόνες.

Είναι για να τρελαθείς. Έτσι όπως πάνε με τον Ρομπέρζ θα τον πάνε στα ναρκωτικά. Από την Πρέμιερ Λίγκ θα πουλάει πρέζα στα στενοσόκακα της πόλης. Που να ξέρει που έμπλεξε ο ίδιος.

Δεν ξέρω, αν γνωρίζει κανείς ας μας στείλει ένα  email…  υπάρχει πουθενά στο κόσμο ένας παίκτης να αποβάλλεται άδικα και να του επιβάλλεται τιμωρία επιπλέον; Σας παρακαλώ απαντήστε μήπως νιώσουμε καλύτερα.

Αυτά συμβαίνουν στο άθλημα όταν οι κανονισμοί του καταρτίζονται από άτομα παντελώς άσχετα με το ποδόσφαιρο.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Με βάση τη νομότυπη διαδικασία ο αθλητικός δικαστής ορθώς επέβαλε επιπλέον ποινή στον Γάλλο. Αφού η έκθεση του κάθε διαιτητή λογίζεται ως «ευαγγέλιο» δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Είναι όμως ορθή η διαδικασία; Και φυσικά όχι. Και για όλα αυτά δεν φταίει κανένας, φταίνε τα ίδια τα σωματεία. Που κάθε καλοκαίρι τρέχουν να κάνουν μεταγραφές και κανείς δεν ασχολείται με τα οργανωτικά του πρωταθλήματος. Ο κάθε άσχετος συντάσσει κανόνες και τα ίδια τα σωματεία περνούν τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους.

Και μετά τρέχουν. Εξαρτούνται από τη ψυχική διάθεση ενός διαιτητή. Ο οποίος μπορεί να γράψει διάφορες παπαριές χωρίς ποτέ να αξιολογηθούν από κανένα.

Ακόμη και έφεση να υποβάλει το κάθε σωματείο δεν έχει καμία τύχη στο Εφετείο αφού είπαμε ότι η έκθεση του ψυχικά ανισσόροπου ατόμου δεν μπορεί ν’ ανατραπεί.

Του οποίου όμως διαιτητή άμα του ξεφύγει κάποια φάση τότε παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα να επιβάλουν ποινές. Δηλαδή από τη μια είναι «ευαγγέλιο» τα λόγια του άρα είναι ο απόλυτος άρχων, από την άλλη είναι κάπως ανεπαρκής και τον βοηθάμε μέσω βίντεο.

Και αυτή η κωδικοποίηση ποινών; Πως μπορεί όλα τα συμβάντα να τσουβαλιάζονται χωρίς ποτέ να υπάρχει μια σχετική διερεύνηση; Είναι ένα θέμα προς εξέταση.

Το χειρότερο δε είναι ότι αλλοιώνουν το παιγνίδι. Παρεμβαίνουν δικαστές, εισαγγελείς, εφέτες η σάρα και η μάρα και ένα συνηθισμένο τάκλιν μετατρέπεται σε ποινικό έγκλημα.

Άσε που με τις αποφάσεις του, μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο την προκατάληψη ανάμεσα στους οπαδούς. Άντε τώρα να πείσεις τους Απολλωνίστες, ότι κανείς δεν τους κυνηγά. Ούτε ο Τράττος… Τώρα που είπα Τράττος…  τι να του έκανε άραγε ο Ρομπέρζ; Ή ο Απόλλωνας;

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ