ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομιλείτε ελληνικά;

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Οι παλαιότεροι θα θυμάστε το παιγνίδι των γνώσεων με παρουσιάστρια τη Λιάνα Κανέλλη. Δεν μπορεί λίγο μετά τον αστυνόμο Σαίνη αν δεν κάνω λάθος. Άσχετο, όπως και να έχει.

Λοιπόν για το γήπεδο της Λεμεσού, πάρε μολύβι και χαρτί για να καταλάβεις πόσες είναι οι εμπλεκόμενες αρχές, αξιωματούχοι ή ιδιώτες.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Παιδείας, Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά του Προέδρου, ΚΟΑ, Υπηρεσιακοί παράγοντες (δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί), ΑΕΛ, Απόλλωνας, Άρης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιτροπή Ανταγωνισμού, διευθυντής Προϋπολογισμού, Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, αρχιτέκτονες και μελετητές.

Πέραν αυτών είμαι 100% σίγουρος ότι υπάρχουν άλλοι τόσοι του τύπου Υπουργείο Εσωτερικών. Πολεοδομία, Δήμος Λεμεσού, τράπεζες και η σάρα και η μάρα.

Όλα αυτά σου φαίνονται βουνό. Δικαίως. Πως μπορεί να συντονιστούν τόσοι πολλοί για να φέρουν εις πέρας μια αποστολή; Στην Κύπρο είμαστε… τα συμπεράσματα δικά σας.

Λοιπόν, ολοκληρώνεται η συνάντηση και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προβαίνει σε δηλώσεις στο ΚΥ.Π.Ε και στο Κανάλι 6.

Ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει plan B όπως διατυμπάνιζε ο πρόεδρος του ΚΟΑ στα ραδιόφωνα. Δηλαδή βγαίνει η ανώτατη αρχή του τόπου και λέει το μακρύ και το κοντό της.

Παραδέχθηκε επίσης ότι ενώ κινούνταν οι διαδικασίες για την έκδοση της οικονομικής άδειας και τον καταρτισμό των νέων σχεδίων με την εμπλοκή του Απόλλωνα, τους ενημέρωσε η επιτροπή Ανταγωνισμού ότι η Ε.Ε είναι ξεκάθαρα αυστηρή για τυχόν κρατικές χορηγίες σε ομάδες. Δηλαδή όλοι αυτοί οι αρμόδιοι κινούνταν βάση ενός σχεδίου το οποίο δεν επιτρέπει η ίδια η Κομισιόν.

Είπε επίσης ότι τα σωματεία δεν συντονίζονται μ’ αποτέλεσμα η οικοδομική άδεια να παραμένει στα κιτάπια από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δηλαδή ένα τόσο πολύτιμο έγγραφο δεν μερίμνησε κανείς να το εξασφαλίσει αφού τα σωματεία θέλουν να κάνουν γήπεδο μαζί αλλά το καθένα λειτουργεί από μόνο του. Ποιος θα βάλει τις 123 χιλιάδες για να πάρει την άδεια; Μέχρι στιγμής κανείς.

Αποκάλυψε που λες ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος ότι μεταξύ άλλων τα σωματεία θα επιβαρύνουν το πρότζεκτ μ’ ένα ποσό της τάξης των 1,2 εκ ευρώ που αντιστοιχεί στις οφειλές προς τους αρχιτέκτονες μελετητές που εκπόνησαν το περασμένο σχέδιο του γηπέδου ΑΕΛ και Άρη.

Οι οποίοι αυτοί μελετητές δεν κουνούν το δακτυλάκι τους αν δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα. Και άμα αυτό δεν συμβεί τότε πως μπορεί να βοηθήσουν τις αρμόδιες αρχές του Κράτους να συμπληρώσουν το φάκελο για να μπορούν να βγουν σε διεθνή διαγωνισμό;

Δεν ξέρω αν κατάλαβες τα πιο πάνω. Κουτσά στραβά κάτι καταλάβαμε. Αυτό που σίγουρα δεν καταλάβαμε είναι οι δηλώσεις των τριών προέδρων Σοφοκλέους, Κίρζη και Δημοσθένους.

Εκεί που εμμέσως πλην σαφώς τους κατσάδιασε η Κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, δήλωναν ευχαριστημένοι για τις εξελίξεις.
Κάπου εκεί χάνεις το μπούσουλα και αναρωτιέσαι τι γίνεται. Μήπως μιλούν, δεν μιλούν ελληνικά; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τρία σωματεία έχουν την απόλυτη ευθύνη. Και δεν θα μπορεί για πολλή καιρό να κρύβονται πίσω από τη γραφειοκρατία. Προς το παρόν είναι πασιφανές ότι η συνεργασία μεταξύ τους δεν υπάρχει.

Θα επανέλθουμε…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X