ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομιλείτε ελληνικά;

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Οι παλαιότεροι θα θυμάστε το παιγνίδι των γνώσεων με παρουσιάστρια τη Λιάνα Κανέλλη. Δεν μπορεί λίγο μετά τον αστυνόμο Σαίνη αν δεν κάνω λάθος. Άσχετο, όπως και να έχει.

Λοιπόν για το γήπεδο της Λεμεσού, πάρε μολύβι και χαρτί για να καταλάβεις πόσες είναι οι εμπλεκόμενες αρχές, αξιωματούχοι ή ιδιώτες.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Παιδείας, Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά του Προέδρου, ΚΟΑ, Υπηρεσιακοί παράγοντες (δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί), ΑΕΛ, Απόλλωνας, Άρης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιτροπή Ανταγωνισμού, διευθυντής Προϋπολογισμού, Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, αρχιτέκτονες και μελετητές.

Πέραν αυτών είμαι 100% σίγουρος ότι υπάρχουν άλλοι τόσοι του τύπου Υπουργείο Εσωτερικών. Πολεοδομία, Δήμος Λεμεσού, τράπεζες και η σάρα και η μάρα.

Όλα αυτά σου φαίνονται βουνό. Δικαίως. Πως μπορεί να συντονιστούν τόσοι πολλοί για να φέρουν εις πέρας μια αποστολή; Στην Κύπρο είμαστε… τα συμπεράσματα δικά σας.

Λοιπόν, ολοκληρώνεται η συνάντηση και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προβαίνει σε δηλώσεις στο ΚΥ.Π.Ε και στο Κανάλι 6.

Ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει plan B όπως διατυμπάνιζε ο πρόεδρος του ΚΟΑ στα ραδιόφωνα. Δηλαδή βγαίνει η ανώτατη αρχή του τόπου και λέει το μακρύ και το κοντό της.

Παραδέχθηκε επίσης ότι ενώ κινούνταν οι διαδικασίες για την έκδοση της οικονομικής άδειας και τον καταρτισμό των νέων σχεδίων με την εμπλοκή του Απόλλωνα, τους ενημέρωσε η επιτροπή Ανταγωνισμού ότι η Ε.Ε είναι ξεκάθαρα αυστηρή για τυχόν κρατικές χορηγίες σε ομάδες. Δηλαδή όλοι αυτοί οι αρμόδιοι κινούνταν βάση ενός σχεδίου το οποίο δεν επιτρέπει η ίδια η Κομισιόν.

Είπε επίσης ότι τα σωματεία δεν συντονίζονται μ’ αποτέλεσμα η οικοδομική άδεια να παραμένει στα κιτάπια από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δηλαδή ένα τόσο πολύτιμο έγγραφο δεν μερίμνησε κανείς να το εξασφαλίσει αφού τα σωματεία θέλουν να κάνουν γήπεδο μαζί αλλά το καθένα λειτουργεί από μόνο του. Ποιος θα βάλει τις 123 χιλιάδες για να πάρει την άδεια; Μέχρι στιγμής κανείς.

Αποκάλυψε που λες ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος ότι μεταξύ άλλων τα σωματεία θα επιβαρύνουν το πρότζεκτ μ’ ένα ποσό της τάξης των 1,2 εκ ευρώ που αντιστοιχεί στις οφειλές προς τους αρχιτέκτονες μελετητές που εκπόνησαν το περασμένο σχέδιο του γηπέδου ΑΕΛ και Άρη.

Οι οποίοι αυτοί μελετητές δεν κουνούν το δακτυλάκι τους αν δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα. Και άμα αυτό δεν συμβεί τότε πως μπορεί να βοηθήσουν τις αρμόδιες αρχές του Κράτους να συμπληρώσουν το φάκελο για να μπορούν να βγουν σε διεθνή διαγωνισμό;

Δεν ξέρω αν κατάλαβες τα πιο πάνω. Κουτσά στραβά κάτι καταλάβαμε. Αυτό που σίγουρα δεν καταλάβαμε είναι οι δηλώσεις των τριών προέδρων Σοφοκλέους, Κίρζη και Δημοσθένους.

Εκεί που εμμέσως πλην σαφώς τους κατσάδιασε η Κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, δήλωναν ευχαριστημένοι για τις εξελίξεις.
Κάπου εκεί χάνεις το μπούσουλα και αναρωτιέσαι τι γίνεται. Μήπως μιλούν, δεν μιλούν ελληνικά; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τρία σωματεία έχουν την απόλυτη ευθύνη. Και δεν θα μπορεί για πολλή καιρό να κρύβονται πίσω από τη γραφειοκρατία. Προς το παρόν είναι πασιφανές ότι η συνεργασία μεταξύ τους δεν υπάρχει.

Θα επανέλθουμε…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X